6 locuri exotice pentru “sejurul medical” perfect

Turismul medical este in crestere coninua in ultimii ani, iar peste 8 milioane de oameni, din varii motive, prefera serviciile medicale ale altor tari.

In mod evident, motivatia principala o reprezinta banii, insa unele tratamente nu sunt valabile decat in tari cu un sistem medical dezvoltat. In general, vei vedea imigranti intorcandu-se acasa pentru a beneficia de preturi mult mai mici la doctor si dentist. Turismul medical este practicat si in randul celora care isi fac operatii estetice si nu vor ca rudele sa afle. Tari asiatice precum Malaezia, Thailanda sau India au preturi foarte bune la interventiile chirurgicale, iar refacerea nu poate fi mai placuta decat intr-un loc cald. Poate fi ocazia perfecta de a vedea o tara exotica si a rezolva problemele de sanatate in acelasi timp.

Indiferent de motivul “sejurului medical”, turismul medical are o cifra de afaceri imensa, intre 20 si 40 de miliarde de dolari. Tarile dezvoltate se afla in competitie pentru a obtine un procent cat mai mare din piata. Iata cateva care ies in evidenta fie prin calitatea serviciilor medicale, fie prin preturile mici (in comparatie cu cele din Occident):

Thailanda

Aceasta tara este cunoscuta in principal pentru peisajele sale exotice si oamenii sai primitori, femeile fiind cunoscute in intreaga lume pentru ospitalitatea lor, dar si pentru procentajul mare de femei nascute cu organ genital masculin.

Mexic

Spitalele si clinicile din Mexic trateaza anual peste un milion de pacienti din strainatate, iar majoritatea sunt hispanici din statele California, Arizona and Texas. Desi Mexicul este o destinatie mai obscura pentru romani, in SUA traiesc multi romano-americani, iar turistii romani sunt tot mai multi.

India

Interventiile chirurgicale dificile oferite strainilor aduc peste 4 miliarde de dolari anual in bugetul Indiei. Operatiile la ochi, coloana si inima sunt cu 90% mai ieftine decat in Occident. Astfel, pacientii veniti din tarile din apropiere isi pot permite sa rezolve probleme majore de sanatate.

Malaezia

Malaezia are parte de aproximativ jumatate de milion de turisti medicali. Infrastructura si utilitatile medicale sunt foarte dezvoltate. Spitalele malaeziene sunt renumite pentru fertilizarea in vitro, oncologie, chirurgie si tratamentul sofisticat pentru arsi.

Turcia

Turcia este o destinatie "semi-exotica" si arhicunoscuta prin vastul sau litoral si orasul ce a fost odinioara capitala Imperiului Bizantin si, apoi, a Imperiului Otoman. Foarte multi doctori instruiti in Statele Unite si Europa activeaza in sistemul medical turcesc. Aproximativ 32% din totalul pacientilor din Turcia sunt turisti medicali. In general, acestia se interneaza datorita bolilor cardiovasculare, cancerului si problemelor ortopedice, insa latura cea mai dezvoltata a sistemului medical turcesc este cea a tratamentelor oculare. Pentru a-ti face o idee, o interventie chirurgicala la ochi costa 1100$ pentru ambii ochi!

Singapore

Singapore are o reputatie globala extraordinara de oras-stat prosper unde nivelul de trai este ridicat, iar acest lucru se reflecta si in calitatea sistemului medical. Procedurile medicale sunt ieftine, iar Organizatia Mondiala a Sanatatii pozitioneaza sistemul medical al Singapore pe locul 6 in lume si pe locul 1 in Asia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.