“Omul negru” din societatea românească

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=gSmw--87ohQ[/youtube]

TRANSCRIERE:

Am urmărit cu atenţie adevărata “epopee” a candidaturii lui Sorin Oprescu. Ceea ce m-a enervat cel mai mult au fost comentariile facute de tot felul de aşa-zişi analişti politici, majoritatea fiind pe statul de plată a unor moguli din presă, care, dintr-o dată, au decoperit “omul negru” din societatea românescă: “omul negru” este Sorin Oprescu.

De aici am tras concluzia că dacă eşti independent în viaţa politică, dacă ai opinii, dacă nu te laşi mituit şi dacă îţi recunoşti prieteniile şi duşmăniile fără ipocrizie, atunci, în mod clar, comentatorii politici te vor declara incompetent, vândut, corupt, şi de ce nu, susţinut de forţe oculte.

Îi urez succes lui Sorin Oprescu!

5 comentarii la ““Omul negru” din societatea românească”

  1. extern a scris:

    Din pacate pentru opinia dvs., pe care o respect, Sorin Oprescu este perceput nu mai mult decat un smecheras da Bucuresti, uns cu toate alifiile mirositoare ale coruptiei universalizate, un chirurg ratat profesional care-si schimba la 6 luni jeep-anul, membru de hora gitaneasca cu alde Vanghelie care este. Ceea ce-l caracterizeaza foarte bine se regaseste in descriptiile lui Gabriel Liiceanu si Emil Hurezeanu, intr-o emisiune pe Realitatea TVantoasa, in care au fost brutal intrerupti de elucubratiilecu iz de conspiratie basesco-sionisto-pedeliso-masonica ale susnumitului. E adevarat ca dumneavoastra ati fost o perioada perceput ca “omul negru” al fratiei Burluisconiene din UMF Iasi,dar a va identifica cu destinul “omului-negru-la guler ” Oprescu este putin inafara principiilor dvs. Tot respectul pentru Rectorul actual al UMF Iasi, dar va rog, sprijinul pe care-l acordati, mai mult dintr-o camaraderie formala, nu-l merita.

  2. doru-mihai a scris:

    Este loc comun ca “nimeni nu-i perfect”… iar judecata de tipul: “nu poate avea dreptate deoarece bunica sa era tbc-ista iar al 3-lea var dupa mama era secretarul sefului de raion…” – din pacate este indelibila din gandirea post decembrista. Dr. Oprescu are multe scaderi (minore, mai mult tinichelute) dar el nu poate fi – aprioric si permanent – neluat in serios. A descoperi ce este adevar si valoare intr-un amalgam nu totdeuna imaculat a fost la indemana chiar si a anticilor aurari. Noua, azi, ne este chiar asa de imposibil???

  3. freud a scris:

    Daca ce are Oprescu sunt scaderi minore, atunci este extrem de greu de ajuns la majorat ]n Romania. Caci sa-ti falsifici dosarul de cadru didactic – iar lucrul asta l-a recunoscut, culmea, chiar Oprescu in diferite interviuri, aruncand vina insa pe “servitorii” care trebuiau sa aibe grija cand au facut dosarul (deci cine va vota cu el va fi probabil servitorul sau politic, cam asta e nivelul) e o culpa descalificanta intr-o lume academica normala, vad insa cu stupoare ca dl. Astarastoae, rector si prezumat model de etica medicala sustine un asemenea impostor. Ma intreb din acest moment daca dl Astarastoae nu este de aceeasi factura, interesar doar de functii si bun de gura ca si Oprescu. Un alt mit e marele chirurg Oprescu; site-ul Spitalui Municipal arata ca Oprescu a avut intre 2005 si 2008 doar 16 operatii raportate si inregistrate prin sistemul DRG. Asa ca includerea acetui individ intre valorile umane din Romania nu arata decat cat de viciat a ajuns acest sistem de valori. Trist si tragic pentru cei din Romania.

  4. Bogdan a scris:

    Sunt student si veti vedea de ce am procedat asa pentru ca altfel mi-as fi dat foc la valiza…!!! Toata lumea universitara este impotriva pensionarilor dar de cei care sunt in functiune nu se preocupa nimeni. De ce nu sunt testati psihologic cadrele didactice, ca de multe ori cei care sunt fortati sa iasa la pensie sunt mai apti decat cei care sunt in activitate. Un exemplu este conf. Bologa care are niste iesiri nedemne de un cadru didactic (injura, striga la toti, nu prea aude bine si nu te poti intelege cu el). Noi nu facem ore ci trebuie sa caram moloz sau sa facem zidarie… orice altceva decat ora. Nu vine la ore si ne face prezenta o femeia de serviciu…!!! Nimeni nu se intereseaza de procesul didactic… si nu numai aici dar si la Informatica si la alte discipline… chiar si la Anatomie…!!! Poate veti lua d-voastra vreo masura, cu toate ca D-l B. se lauda ca este prietenul D-voastra… noi nu credem acest lucru…! Sala Bagdazar este mereu inchiriata iar daca noi vrem sa facem miscare separat nu este loc desi studenti sunt putini si sala poate fi libera pentru studenti. Si seara la 22 este lumina la sala aceia. Noi am terminat cu acest odios cadru didactic dar generatiile care vin poate vor avea un tratament mai civilizat.

  5. Vasile Astărăstoae (@Catrina, Raluca, Inuta, Bogdan) a scris:

    Totusi ar trebui sa va hotarati ce sunteti: barbat sau femeie, student, cadru didactic tanar, admirator al unora din UMF si adversar al altora, etc. Nu cred ca este o metoda buna a va schimba numele si adresele de mail la fiecare postare cand puteti sa va pastrati unul singur.
    Cu privire la problemele pe care le-ati ridicat, pentru unele voi face verificarile de rigoare si abia apoi va voi raspunde, pentru altele va pot raspunde acum:
    1. Grilele de evaluare nu reflecta intotdeauna valoarea persoanei in cauza ci concordanta intre cerintele postului si activitatile concrete ale persoanei respective. In toata lumea, un cadru didactic este evaluat pe numarul de articole publicate in reviste cotate ISI, granturi de cercetare si recunoasterea internationala dovedita cu documente si nu cu simple afirmatii. Si universitatile sunt la fel evaluate; functie de rezultatul evaluarii este finantarea diferentiata. Romanaia este obligata sa adere la aceste criterii si la fel si UMF Iasi. Faptul ca unele persoane, printr-o politica eficienta de marketing si-au creat o imagine de lideri mondiali, iar altii fiind modesti au o perceptie eronata in opinia publica nu influenteaza evaluarea care se face pe aceste criterii obiective.
    2. Evaluarea personalului didactic diferentiata (functie de gradul didactic – preparator, asistent, sef de lucrari, conferentiar, profesor) se va face si pentru cei care nu au implinit varsta de pensionare, la intervale bine precizate, nu numai in momentul promovarii.
    3. Pensionarea nu este o pedeapsa, nu este o nerecunoastere a valorii pesoanelor care au muncit o viata pentru UMF, este o cerinta legala si un drept pentru care s-au luptat sindicatele. Oricum UMF Iasi nu va renunta la cei care s-au pensionat, existand posibilitati multiple de a utiliza experienta si cunostintele acestora in folosul comunitatii academice.
    Multumesc pentru postari si mai astept comentariile dvs.

Comentează acest articol