Clasamentul adevărului la UMF Iaşi

Analizând rezultatele pe facultăţi ale votului pentru rector la UMF Iaşi, am făcut o situaţie cumulată pe toată Universitatea. Acest "clasament al adevărului" exprimă susţinerea generală de care s-a bucurat fiecare candidat (cadre didactice + studenţi). Această situaţie reflectă ceea ce s-ar putea numi, mult mai simplu, "votul popular în UMF":

Clasament după PUNCTAJ:

  1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 1465 (547 voturi de 1)

  2. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 2552 (54 voturi de 1)

  3. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 2895 (27 voturi de 1)

  4. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 3084 (22 voturi de 1)

  5. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 3122 (106 voturi de 1)

  6. Prof. Burlui Vasile: punctaj 3703 (45 voturi de 1)


Clasament după VOTURI DE 1:

  1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 1465 (547 voturi de 1)

  2. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 3122 (106 voturi de 1)

  3. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 2552 (54 voturi de 1)

  4. Prof. Burlui Vasile: punctaj 3703 (45 voturi de 1)

  5. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 2895 (27 voturi de 1)

  6. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 3084 (22 voturi de 1)

18 comentarii la “Clasamentul adevărului la UMF Iaşi”

  1. Ailene Andrea a scris:

    Ma numesc Ailene Andrea, sunt studenta la facultatea de medicina generala din iasi si doresc sa imi spun si eu parerea legat de facultate.Sunt satulla pana peste cap de “folclorul studentesc”, de toate barfele si problemele care apar in fiecare zi in tara legat de medici si de facultate.
    Nu imi este rusine sa afirm ca am ajuns in anul 5 pe fortele mele proprii si vreau sa stie toata lumea ( din acest motiv imi dau si numele complet ) ca sistemul in care traim inca este corupt dar atata timp cat exista Domnul Rector, oricine este capabil sa termine facultatea de medicina fara sa dea bani in stanga si dreapta, cum se zvoneste peste tot.drept dovada , vreau sa relatez propria mea poveste, poate intr-o zi voi avea timp sa si public o carte autobiografica.
    Eram in clasa a 12-a cand trebuia sa ma decid care v-a fi viitorul meu si la ce facultate voi da mai departe.anul 2002-2003.Sfatuita de profesoara mea de matematica mi-am pus pe lista o multitudine de obtiuni printre care si medicina.cu 6 luni inainte de admitere am inceput sa fac pregatire la chimie organica si cu 2 luni inainte de admitere la biologie.dupa ce am dat bac-ul ( care in acel an 2003 a fost cea mai mare prostie care se putea da la noi in tara: probele orale cu admis respind, probele scrise numai grile) am promovat 12 clase cu media de bac: 8.63. apoi am dat admitere si culmea, am intrat la medicina cu 7 si ceva, nu mai stiu exact punctajul obtinut. evident, datorita pregatirii in timp scurt a examenului, am intrat la cu taxa.am semnat contract si declaratie pe proprie raspundere in iulie 2003 ca imi pastrez locul la cu taxa si am refuzat celelalte oferte de la facultati la care intrasem cu bursa de merit.M-am chinuit un an intreg sa obtinu o medie mare ca sa am posibilitatea de a trece la fara taxa in anul urmator. nu am reusit si in vara lui 2004 am dat din nou examen si am intrat la fara taxa unde sunt si acum.precizez faptul ca situatia mea financiara era si este la pamant si ca de la 16 ani eu lucrez.din momentul in care am intrat pe locurile bugetare, am luat bursa pana anul acesta in care nu mai pot lua pentru ca am o restanta de 2 credite la puericultura, examen la care am refuzat sa ma prezint pana in acest moment.
    As dori sa stie o tara intreaga ca tot la facultatea de medicina din iasi, daca inveti si mergi la examen, nu are profesorul ce sa iti faca decat sa te treaca pentru cunostiintele acumulate la acel obiect.
    Nu imi place politica si de aceea nu figurez in nici un partid, ci sunt un simpatizant de dreapta si voi ramane mereu, nu conteaza cine este la putere si cine isi imparte sefia la conducerea tarii.
    Nu am facut niciodata parte din SSM sau SSMI tocmai din acelasi principiu, pentru ca vreau sa termin facultatea si sa ajung medic specialist radiolog.Cu toate ca nu fac parte din aceste sindicate studentesti, am fost la congrese si am facut voluntariat.Plus ca muncesc la 7 firme de distributie in momentul de fata si nu m-am plans niciodata nimanui ci ma mandresc mereu cine sunt si unde sunt si ce vreau sa ajung.
    Stiu cum este sistemul si as prefera sa nu comentez prea mult despre acest lucru, important este cine sunt si unde vreau sa ajung si ca daca inveti, nu se poate sa nu iei “sfantul cinci” cum se spune printre studenti.
    Voi mai intra sa imi dau cu parerea despre diverse probleme de la noi din tara, acum s-a terminat pauza mea, pentru ca am examen foarte greu si trebuie sa invat.
    Va multumesc tuturor pentru rabdarea acordata de a citi aceste randuri si as dori sa le dau un sfat tuturor care vor citi aceste randuri:” nu conteaza cum te cheama, cine esti ci doar ce poti tu sa faci pentru tine si aproapele tau.

  2. Ailene Andrea a scris:

    Domnule Rector,
    Sunt dezamagita.
    Asta nu inseamna ca nu voi putea sa stralucesc in continuare,sa fac bine, sa depun un juramant si sa il respect, sa zbor ca un fluture plin de culoare dar sa nu tind spre soare ca sa nu imi pierd elanul.
    Imi respect toti profesorii, asistentii, preparatorii cu care am avut ocazia sa colaborez.Pentru ca pe fiecare in parte ii tratez ca pe un om unic in felul lui, pentru ca trecutul m-a ajutat sa ajung azi si tot trecutul ma va ajuta sa stralucesc in lume.Poate nu aici, ca deja nu mai am locul meu, nu mai sunt roman, nu mai sunt student,nu mai am radacini.Pentru ca se pare ca PRIMUL face diferenta si nu mai conteaza cine esti, ce ai facut si ce vrei sa faci tu ca om si cum poti face sa sfintesti locul.
    Toata istoria este plina de exemple, bune sau nu, dar dupa ani si ani meritele au fost recunoscute.Asa cum a fost Napoleon,Burebista,DEcebal, TRaian,CReanga,Eminescu,Bacovia,Nadia Comaneci,Ilie Nastase si altii, asa doresc multi sa ajunga:cei mai buni.Dar se pare ca Mata Hari nu face inca parte din istoria unora si atunci plec capul dar nu de rusine ci de dezamagire pentru ca nu sunt eu profesoara de istorie, nici de geografie, nici altceva decat o simpla studenta.NIci macar povestea cu talc din clasa 1 nu mai are valoare acum “fetita care l-a luat pe NU in brate”.
    E dureros sa vad cum numele facultatii in care am investit ani din viata mea e purtat in glodul de la tara unde candva stateam cu talpile goale si il analizam.E dureros sa vad cum mentori de-ai mei care m-au invatat Anatomie (Dumnezeu sa-l ierte),fiziologie,biofizica,biologie celulara,Biochimie,genetica, imunologie, microbiologie etc sunt pusi in aceeasi ograda cu “folclorul studentesc”.
    NU sistemul e defect,pentru ca sunt dovada vie ca e bun, ci niste schimbari de la un an la altul, niste legi pe care trebuie sa le respectam si sa ne conformam cu trecerea timpului SI mai ales Orgoliul lezat al unei singure persoane care uita ca papa cand a fost tanar a fost nazist si a fost iertat si a ajuns papa.
    Va multumesc pentru intelegere.
    Va doresc multa putere in continuare de a face ce e drept, corect, etic si profesional.

  3. sergiu a scris:

    sa lasam prosteala domnisoara,probabil ca dumneata vorbesti despre un alt umf,pentru ca toti stim adevarul despre adevaratul umf,o mana de comunisti si corupti

  4. Ailene Andrea a scris:

    pt “sergiu”
    dupa nume esti moldovean…pentru ca este nevoie sa ai curaj sa spui ceva…spune, cine nu te lasa…dar te ascunzi dupa “sergiu”…avem si noi romani cu numele asta, care il poarta cu mandrie…ii cunosti?
    esti mic si spui si tu ceva, sergiu cu litara mica….

  5. Ailene Andrea a scris:

    pt “sergiu”
    dupa nume esti moldovean…pentru ca este nevoie sa ai curaj sa spui ceva…spune, cine nu te lasa…dar te ascunzi dupa “sergiu”…avem si noi romani cu numele asta, care il poarta cu mandrie…ii cunosti?
    esti mic si spui si tu ceva, sergiu cu litera mica….deja imi pierd timp sa te invat ceva pe tine…

  6. Stan Sandu a scris:

    Mai fratilor,nu va mai dati asa cocosi fiecare.Daca vreti sa spuneti ceva util si folositor pe site,spuneti.Nu mai criticati in stanga si-n dreapta.Lumea doreste sa afle cum poate sa iasa un medic pregatit de la UMF Iasi,ce trebuie si cum sa faci sa ai o situatie scolara buna sau foarte buna,cum se alege o specializare,etc.,etc. Asta spuneti,cei care ati terminat medicina,nu baliverne……

  7. A.R a scris:

    Din pura intamplare dau aici peste Dra Andreea 🙂 ca sa vezi nici aici nu scapam de tine 🙂 nu mai vrei sa fii sefa de serie, mai tii minte cand nu te-a votat nimeni ?:)) dintr-o aula intreaga?:)) eram in anul 1 parca.
    Un sfat de la mine pt tine ar fi sa o lasi mai moale, nu te agita asa tare – ca faci tensiune draga mea:* te-am pupat. Astept sa-mi scrii un kilometru de randuri ca raspuns 😀
    bafta

  8. Emaibinefaranume a scris:

    Salut, cum s-a spus si mai sus cine vrea sa invete in UMF invata…..si va fi pregatit d.p.d.v profesional….dar nu-i asta problema in UMF. Problema e ca cei care nu invata…..tot trec examenele( prin diverse metode….toti stim care sunt: copiat, plicuri, interventii, etc). Iar dupa terminarea studiilor universitare ajung medici, farmacisti care habar nu au pe ce lume traiesc. Asta e marea problema. Si mai grav e ca acesti “absolventi” pot nenoroci niste oameni.
    Ms,
    P.S: eu am terminat Fac. de Farmacie

  9. Dragan a scris:

    Felicitari,
    E cam tarziu,dar de mult vroiam sa va spun.Am sperat ca o sa ne intalnim. Eu si familia mea ne bucuram enorm de fiecare reusita a D-vs.
    Sunt fericit ca drumurile noastre s-au intersectat candva si va sustinem neconditionat de cate ori va fi nevoie. Tot inainte Domnule Profesor.
    Cu stima si consideratie,
    ing.Vasile Dragan

  10. Maria a scris:

    Cine da mita trece examenel cine nu trece la cu taxa,asa e la UMF iasi, cel din urma ajunge cel dintati numai daca are bani.Nu e corect ca un student care merge in fiecare zi la cursuri, invata zi de zi asa cum poate el sa fie depasit de unul care vine f.rar pe la cursuri nu se prezinta la ex.practice le pletaste o data si maio data la testul grila si ajunge in finala cu media 8 iar tu care ai muncit un an intreg cu un amarat de 6.Cand o sa fie dreptate si n-o sa mai fie coruptie si la umf iasi? mai se fac asemenea practici la alte facultati dar f.putin ,aici la umf iasi se practica in vazul tuturor, daca ajungi sa negociezi cu prof. cat imi dai ma refer la euro ca sa-ti pun nota….,rusine domnilor prof. va faceti facultatea de ras.

  11. HOP SI EU a scris:

    “Eram in clasa a 12-a cand trebuia sa ma decid care v-a fi viitorul “..

    D-ra Andrea(?), viitor medic, viitorul va fi nu v-a fi…

  12. Ionut a scris:

    Domnisoara Andreea…sergiu cu litera mica sau cu litera mare, cum vrei tu sa ii zici…a spus un mare adevar in 2 randuri nu doar baliverne in 100 de randuri 😉 sa ai o zi buna;)

  13. adrian a scris:

    Domnule Rector, aveti un proiect care suna foarte bine si pe care il manageriati…cel cu etica in sanatate. Insa pare ca nu prea stiti ce se intampla pe acolo. Pe langa descurajarea initiativei, doar incompetentii si lenesii sunt mangaiati pe crestet de coordonatorii straluciti pe care ii are proiectul. Ca sa nu mai vorbim de asistentii de cercetare, sublimi, dar care lipsesc cu desavarsire.
    In schimb, sunt incurajate barfa, loviturile pe la spate,cei care nu fac nimic s.a.m.d. Adica total pe dos de ce ar trebui sa fie etic..

    Dar, ma rog, poate ca e in spiritul UMF sa existe toate aceste mizerii.

  14. Mihay a scris:

    O simpla intrebare ptr cei care se cred in stare sa imi raspunda si ptr cei care sunt studenti la umf iasi…merita sa ne facem colegi de facultate?

  15. eva888 a scris:

    Nici un profesor dar mai ales rectorii nu ar trebui sa intra in politica!

  16. Anonymous a scris:

    Corect OPTIUNI si nu OBTIUNI !

  17. .. a scris:

    Din cate am inteles eu conteaza, ca la orice UMF din tara, seria in care te afli (asa nu ti se mai cere mita)…va asigur ca aceste probleme sunt si la altele

  18. Pascu Bianca Mihaela a scris:

    v-a fi viitorul meu
    obtiuni
    cred ca mai bine invatai intai limba romana si dupa incepeai cu medicina :))

Comentează acest articol