Cu grilă şi fără grilă

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=e2rrcytUkxs[/youtube]

TRANSCRIERE:

În 2006, când se dezbătea celebra lege a aşa-zisei "reforme în sănătate", unul din punctele principale la care presa a aplaudat a fost faptul că managerii de spital nu vor mai fi medici cu autoritate în domeniu, că aceşti manageri vor fi ori cei care renunţă la profesii şi se ocupă numai de management ori economişti, jurişti, etc.

La 3 ani de zile s-a făcut o evaluare. Şi ce a dovedit această evaluare? A dovedit că mai mult de jumătate nu au îndeplinit criteriile de performanţă după grila pe care ei o cunoşteau pentru că au semnat un contract de management. Şi pentru că nu puteau fi destituiţi mai mult de jumătate, au fost reevaluaţi pe o grilă mult mai blândă. Şi nici pe această grilă n-au trecut 32 din toată ţara (32 din 401). Iar aceşti 32, neraportându-se la ce angajament şi-au luat, neraportându-se la criteriile de evaluare, au ieşit toţi să ţipe că au fost destituiţi pe motive politice, că au fost destituiţi pentru că au fost făcute presiuni asupra lor, etc, etc.

Ce dovedeşte acest lucru? Dovedeşte faptul că în România nu ne-am obişnuit cu o evaluare obiectivă pe o grilă şi nu ne-am obişnuit că atunci când ne-am luat un angajament trebuie să-l şi respectăm. De aceea, le transmit acelor manageri care nu au depăşit grila că e bine să se întoarcă la profesia lor şi să lase pe alţii care au responsabilitate şi care ştiu să conducă o instituţie sanitară.

4 comentarii la “Cu grilă şi fără grilă”

  1. Cristina a scris:

    Dl profesor nu vi se pare ca sunteti un pic cam iprocrit? Eu zic ca in acest material bateti ca priceapa cine trebuie. Am dreptate? Si stiti dumneavoastra la cine ma refer… (ce manager a facut valuri in ultime doua saptamani?) Sunt de aord cu o evaluare severa a managerilor… dara toata lumea stie din sistemul sanitar inclusiv dumneavoastra ca prima evaluare a fost de rasul curcilor ca sa folosesc o expresie mioritica si aici numai din vina celor care lucreaza in spitalele care habar nu au care sunt realitatile din spitale. Cum pot mangerii sa estimeze la inceput de an cati morti va avea? Vorba unui manger se va ajunge ca bolnavii gravi sa fie plimbati de la un spital la la altul pentru ca nimanui nu ii va convina sa-i moara la el la spital ca nu va mai iesi bine la evaluare… Si atunci care e logica evaluarii. Nu contest ca o evaluare ii va responsabiliza pe manageri insa nu sunt de acord cu absurditatile din fisa de evaluare. Si inca ceva daca pana acuma erati la cutite cu dl Nicolaescu in ultima vreme observ la dumneavoastra o dragoaste patimasa pentru liberalul din Ministerul Sanatatii. Sa fie oare greu de condus destinele la UMF cuplate la un loc cu Colegiul Medicilor?!

  2. Mos Bodranga a scris:

    Of…grilele astea! Spuneti Domnule Profesor ca au trebuit adaptate si coborate standardele din grile pentru a incapea unii mai putin pregatiti… Ce v-a determinat ca la UMF in urma discutiilor recente din Biroul Senat, unde s-au propus criterii stricte pentru prelungirea pensionabililor – un fel de grile – sa acceptati si sa sustineti indulcirea acestor criterii pentru a incapea cat mai multi din cei vechi?…
    Spuneati odata ca daca veti fi validat rector nu veti accepta niciodata prelungirea unui pensionabil daca acesta nu a format sau nu formeaza specialisti care sa-i urmeze. La Spitalul Pediatrie, la Clinica a treia, Laboratorul de endoscopie digestiva este strict sanctuarul Profesorului Dan Moraru. Nici un alt medic nu calca acolo si nu vede ce se intampla acolo – doar arar rezidenti – chiar daca, acea clinica are profil de Gastroenterologie pediatrica si mai multi medici de acolo au aceasta a doua specializare iar, cel putin teoretic ar avea dreptul la utilizarea endoscoapelor dar nu… ele apartin strict profesorului. Daca el ar fi pensionat, la cei 68 de ani, ar ramane clinica fara laborator de endoscopie deci trebuie sa-l tineti. Ei,… cam asa e cu grilele. O sa-mi raspundeti?

  3. Vasile Astărăstoae (@Cristina) a scris:

    Poate sunt si ipocrit dar nu asta este esenta problemei. M-am referit la doi directori din Bucuresti care au iesit pe toate posturile sa sa planga desi s-au comportat execrabil cu personalul din subordine si mai ales cu medicii. Ma credeti sau nu ma credeti, ulterior au aparut si cazurile de la Iasi. Managerii au fost numiti prin concursuri formale si pe criterii politice. In momentul in care au semnat contractul de management au vazut care sunt indicatorii si i-au acceptat, acceptand in acelasi timp si retributia cuprinsa intre 1000-3000 euro pe luna. Au sperat ca nu vor fi evaluati. Aveau posibilitatea, daca ar fi avut un comportament anticipativ sa modifice indicatorii sau, daca li s-au impus, sa nu accepte functia. Dar majoritatea s-au chinuit sa ajunga manageri. Trebuie odata sa ne invatam ca exista si o responsabilitate fata de un contract pe care l-ai semnat.

  4. Vasile Astărăstoae (@Mos Bodranga) a scris:

    Cand veti citi procesul verbal al Senatului pe care il voi pune pe site-ul UMF Iasi o sa vedeti ca aceeasi problema am ridicat-o si eu: de ce nu a existat preocupare de a creste oameni care sa preia anumite servicii? Si, intr-o saptamana, o sa vedeti cum functioneaza grila adoptata de Senat. Oricum, aceasta grila a nemultumit pe toata lumea: unii au spus ca este “dusmanoasa”, altii (ca dvs) au spus ca este “prea blanda”. In aceste conditii inseamna ca aceasta grila este buna.

Comentează acest articol