Dezbatere radiofonică: cui foloseşte cardul de sănătate?

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu şi Vasile Astărăstoae extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 05/01/2011.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xgfh7j_cui-foloseyte-cardul-de-synytatey_news[/dailymotion]

De luna aceasta, intră în vigoare cardul de sănătate. Cine plăteşte costurile, cui foloseşte cardul, ce riscuri implică?

Emisiunea poate fi ascultată în fiecare miercuri, de la ora 19.10, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se mai poate asculta, în reluare, sâmbăta, de la ora 16.00 şi online pe www.rfi.ro

49 comentarii la “Dezbatere radiofonică: cui foloseşte cardul de sănătate?”

  1. Cardul de sanatate – un mijloc pentru facilitarea traficului de organe si santaj asupra persoanei « † Apologeticum a scris:

    […] sursa:Blog Vasile Astarastoae […]

  2. Michi a scris:

    Stimate Domnule Profesor,
    Sunt medic si crestin-ortodoxa.
    Apreciez mult interventia domniei voastre, cu atat mai mult cu cat ea este singulara in spirit si continut, asa cum ne-ati obisnuit: interventii la obiect, bine si logic argumentate,documentate,care denota o vasta cultura si o impresionanta intelegere a prezentului.
    Va rog sa-mi spuneti cum se poate refuza cardul de sanatate, atat cel profesional cat si cel personal.
    Sunt ingrijorata si de atitudinea multor colegi de-ai mei, care, ori nu doresc sa se informeze, ori sunt “cointeresati” prin studii”clinice”, sa deformeze Adevarul.
    As dori sa se organizeze cat mai multe dezbateri pe aceasta tema , in care sa fim informati si care sunt drepturile nostre, inclusiv acela de a refuza cardul de sanatate.
    CU STIMA

  3. Varvara a scris:

    Sunt cardiaca si dependenta de medicamente.Ce alternativa am daca nu iau cardul?

  4. Claudiu a scris:

    Va rugam daca se poate sa se faca demersuri cu astfel de emisiuni si mai sus, peposturile mari care ne infecteaza ceas de ceas cu povesti si mizerii de tot felul numai cu un lucru bun, constructiv si educativ nu.
    Pe unmerii oamenilor sunt puse fel de fel de griji, tocmai ca ei sa nu mai poata fi receptivi la astfel de abuzuri ce se fac.
    Roamanii AU DREPTUL sa aleaga si nu sa tot primeasca FARA VOIE tot felul de legi si tot felul de obligatii aberante.
    Va rugam faceti-va auziti la scara mai mare…

  5. cosmin m a scris:

    Domnule Profesor, va impartasim intru totul discursul atat din punct de vedere medical si etic, dar si din punct de vedere ortodox, desi dialogul nu s-a purtat in aceasta directie. Nu putini medici gandesc astfel. Doamne ajuta.

  6. Papusa a scris:

    Hai sa fim seriosi …..ma dezamageste opinia d-lui profesor….Povestea drobului de sare si imaginea malefica a noului….treziti-va oameni buni, in orice societate civilizata si dezvoltata exista CARD de sanatate.Da, desigur ca riscurile mentionate exista, insa sa se pedepseasca folosirea acestor date .Ce treaba are crestinismul si ortodoxia in toata istoria asta ?????? intreb medicii ortodocsi care isi dau cu parerea mai sus ?

  7. Iustina a scris:

    “Cine nu iese din Eu, n-atinge Absolutul şi nu descifrează nici viaţa”, spunea cel mai mare sculptor Constantin Brancusi.

    “Cine isi va pierde viata pentru mine, o va salva”, spunea, spune si va spune in veci Mantuitorul Iisus Hristos.

    Lupta care se duce acum este cea mai mare. Nu e de joaca: ori cipul (satana), ori Hristos (mantuirea). Toti suntem pacatosi si toti suferim . De suferinta nu ai cum sa fugi si nici nu trebuie. Datoria crestinului este sa stie sa sufere in vremuri ca acestea si suferinta ii va desavarsi caracterul.

    Adevarata viata e in Hristos.

    Multa sanatate, domnule prof. dr. Astarastoaie!

  8. Michi a scris:

    Papusa,

    Scuza-ma, nu vreau sa intru in disputa cu tine pe blogul domnului Profesor, dar , nu pot sa nu constat faptul ca, daca tu te intrebi ce legatura are ortodoxia cu aceasta problema, esti IN AFARA PROBLEMEI.
    PAI CUM SA NU AIBA LEGATURA PROBLEMATICA CIPURILOR BIOMETRICE CU ORTODOXIA?
    Eu incerc sa rezum ,pentru ca , lucrurile stau mult mai complex:
    1.Implicatiile religioase ale folosirii codurilor de bare de pe carduri(card=drac ,scris invers) UPC(universal product code) si EAN13 (European Article NUmbering) rezida din faptul ca, aceste carduri contin asa-zisele coduri de bara, care contin , INVASRIABIL, cifra malefica 666;este numarul prin intermediul caruia calculatorul recunoaste celelalte cifre corespunzatoare unui produs comercial .
    2. Vom fi numerotati ca si animalele,ca orice produs comercial(de fapt, deja suntem ,prin CNP);
    3.Cartelele magnetice si acest smart card diabolic sunt etape preliminare, de pregatire psihologica a populatiei, pentru faza implantului cip-ului ,fapt care va determina controlul absolut asupra persoanei de catre “stapanul acestei lumi “.Nu vom mai putea cumpara sau vinde nimic fara a fi implantati .
    “Incat nimeni nu va putea cumpara sau vinde decat cel ce are semnul fiarei,sau numarul numelui fiarei”(Apocalipsa 13/17)
    3.Va exista un control al persoanei fara precedent.
    4.Cine-mi garanteaza ca tot patrimoniul nostru biologic inregistrat pe cip va fi folosit de persoane cu bune intentii, si nu in scopuri malefice?
    5.Cat despre asa zisele societati “civilizate “, care au adoptat fara comentarii cipurile, cauza nu este civilizatia, ci spalarea sistematica a creierelor masei de manevra…
    6. In opinia mea , a fi “societate civilizata ” nu inseamna societate cipuita si controlata pas cu pas, ca o marfa.
    Iti recomand cartile lui Katherine Albrecht in acest sens.

  9. Prof.Dr. Vasile Astarastoae critica cardul cu cip si minciuna gripei porcine « Bucovina Profundă a scris:

    […] emisiunea intreaga la  medicalnet.ro/blog/astarastoae […]

  10. Mircea a scris:

    Dragii mei,

    Fiecare fapta de-a omului se proiecteaza prin Puterea lui Dumnezeu pe latura nevazuta a lucrurilor, pe latura spirituala care ramine ! Pacatele pot fi sterse numai de catre Dumnezeu prin Sfanta Taina a spovedaniei, facute cu pocainta sincera si hotarirea de a nu mai pacatui. Aceste pacate se iarta de fapt prin “stergerea” acestei proiectii a faptelor rele de pe latura spirituala a lucrurilor.
    Asadar fiecare fapta inseamna ceva, acel ceva este amprenta lasata pe latura spirituala ! Acestea fiind explicate, trebuie sa va spun ca acceptarea Buletinelor de identitate cu cip RFID inseamna lepadarea de Hristos, adica iadul ! Ce contin aceste buletine nu stiu, dar stiu sigur ce pericol imens pt. suflet reprezinta acceptarea lor. Mi-a spus ucenicul unui Sfant in viata.

    DOAMNE AJUTA !

    Mircea

  11. Andrei a scris:

    D-l profesor e constient de pericolele ce francmasoneria mondiala a pus la cale…

  12. medic ateu a scris:

    Parinte, io zic sa te lasi de meserie si sa-ti dai arama pe fata. Nu esti un doctor, esti un predicator in amvon, o coloana a cincea a obscurantismului religios in medicina romaneasca. Sa-ti fie rusine de ceea ce faci si pentru toti oamenii care vor avea de suferit din cauza ta. Nu ma refer numai la pozitia asta, ci la tot ce faci tu ca sa obstructionezi campaniile de vaccinare si sa blochezi legislatia din domeniul transplantului. Ne jignesti pe toti cand spui ca medicii “criminali” vor ucide oameni pentru organe. Esti un taliban jegos si, din pacate, raul pe care il faci va supravietui mult timp dupa ce carcasa ta infecta va putrezi sub pamant.

  13. Michi a scris:

    Medic ateu,
    Tu stii ce a spus Dostoievski,apropos de atei(parafrazez) :”Cine nu crede in Dumnezeu,este liber sa faca ORICE”.
    Tovarase medic ateu, nu stiu daca stii, dar si hitler, si stalin, si marx au fost atei. Mai precis, luciferieni, pentru ca este imposibil sa nu te raportezi la niste convingeri.
    Si comunistii au fost atei, si au experimentat satanismul in inchisorile comuniste.
    Nu te mai mandri cu ateismul tau.Mai citeste , ca esti medic; mai studiaza. Mai vezi ce su scris marii nostri invatati despre ateism.

  14. Michi a scris:

    P.S.
    medic ateu,
    Dupa limbaj, esti un derbedeu. Sau vreun mafiot din diverse clanuri :farmaceutice ,etc.
    Daca totusi, esti medic, nu prea stiu cum ai trecut prin facultate. Dar azi totul este posibil.
    SUSTIN INTRU TOTUL OPINIILE DOMNULUI PROFESOR ASTARASTOAE.

  15. medic ateu a scris:

    @Mihai
    Nici macar nu ai avut disciplina sa cauti si sa dai citatul corect din Dostoievski. “Daca nu exista dumnezeu, totul e posibil”. Fireste, citatul in sine nu face decat sa afirme ceea ce trebuie demonstrat. Daca il pui in context, ai sa vezi ca are o cu totul alta conotatie decat crezi. Asa se intampla cand in loc sa lecturezi romanul cu pricina iti faci cultura pe citatepedia.ro.
    Hitler a fost credincios, mai precis romano-catolic. Stalin a fost seminarist in tinerete si regimul terorii sale a fost inspirat de absolutismul teocratic tarist. Marx a fost doar un teoretician si faptul ca scrierile lui au fost folosite de criminali nu e responsabilitatea lui istorica. Faza cu “luciferieni” e buna, demonstreaza exact ce spuneam – ideile lui Astarastoae sunt prizate de cei mai paranoici conspirationisti, care au impresia ca lumea asta e condusa de nu stiu ce cabale, si orice masura luata de stat sau la nivel international e considerata a priori un plan satanic de aservire/exterminare/indobitocire a populatiei.
    Mai bine citeste tu ce au scris marii savanti si filozofi ai planetei despre religie. In ceea ce ma priveste, afla ca nu lipsa de informare ma impiedica sa cred aberatiile astea, i-am citit pe cvasitotalitatea “duhovnicilor” si “apologetilor” neamului.

    @Michi
    Esti cam ignorant. Probabil homeopat/naturist/isihast. Facultatea de medicina nu e seminar popesc, nu aveti voi exclusivitate pe stiinta asta. Pline scolile de medicina de imbecili ca tine, din pacate. Sigur, daca nu-s de acord cu prostiile voastre sunt unealta masoneriei/big pharma. Penibil.

    Astarastoae are publicul pe care si-l merita si pe care si-l cultiva. Nu i-as da niciun fel de atentie daca nu ar fi seful organizatiei profesionale care, din pacate, ma reprezinta si pe mine. Un paranoic antivaccinist si anti-transplant, care pune superstitiile sale inainte chestiunilor presante de sanatate publica nu ar trebui sa vorbeasca decat in nume propriu, nicidecum sa ne reprezinte breasla.

  16. Michi a scris:

    medic ateu,
    Din pacate, sunt multi ca tine in breasla medicala . Mandrie luciferica, prostie , proasta crestere.Probabil ai si tarife pentru fiecare act medical pe care-l prestezi.Am redat ideea pe care a vrut Dostoievschi sa o exprime(am si spus ca parafrazez).Te legi de lucruri mici, asa cum esti si tu . UN nimic ! Oricine ai fi ,esti un nimic !!!
    TOTUSI: daca ai MINIMUM de cultura, trebuie sa cauti sa afli ce a reprezentat ateismul pentru lumea in care traim .Acest lucru nu poate fi sters din istorie.
    Pe tine cine te merita? Afaceristii din sanatate !!!!SUNT MUUULTI!Si n-au nimic in comun cu menirea acestei profesii deosebite.
    Despre ce superstitii vorbesti????Tu ai proprietatea cuvintelor??Care sunt chestiunile presante de sanatate publica :declararea unor epidemii/pandemii care nu au exxistat niciodata????
    Eu nu te recunosc in breasla medicala pe TINE!Afaceristule!

  17. medic ateu a scris:

    Ce jale si tanguire, cata autovictimizare! “Bietii medici crestini, cat de persecutati sunt! Si ce daca varful Colegiului Medicilor gandeste ca noi, si avem membri infiltrati la varf, inclusiv in Academie? Noi suntem victimele sistemului antihristic bla bla”. Gandeste-te la asta: daca intr-adevar exista o conspiratie impotriva voastra, mai ajungea unul ca Astarastoae acolo unde a ajuns (rector intr-un mare centru universitar si presedintele organizatiei profesionale)? As spune ca mai degraba nu.

    In ceea ce priveste coruptia si practicile discretionare, astea mai degraba de competenta voastra. Iata ce fel de acte patroneaza si incurajeaza mentorul vostru spiritual:
    http://www.bzi.ro/un-taliban-la-conducerea-institutului-de-gastroenterologie-si-hepatologie-iasi-160128

    Si mai aveti curajul sa-i acuzati pe altii de simpatii totalitare.

    Afla despre mine ca eu pun adevarul stiintific inaintea oricarei ideologii. Condamn ferm toate totalitarismele ultimului secol, si afirm cu tarie ca nu ateismul a dus la ele, ci din contra, dogmatismul, care chiar si in forma sa “laica” are radacini religioase. Stiu, sunt notiuni care te depasesc, dar nu conteaza, ai citit si tu blogu lu roncea si apologeticum de cateva ori, ai rasfoit manifestele nustiucaror calugari cu simpatii legionare, si ai impresia ca ai gasit sensul istoriei si tainele existentei! Asta e, domnisoara, “mandria luciferica” de care vorbesti.

    Despre pandemia AH1N1 nu insist, poti gasi in orice jurnal medical respectabil informatii si lamuriri despre ea. Voi, desigur, nu va limitati la opozitia fata de un singur vaccin, voi respingeti vaccinarea din principiu, hai, fii cinstita. O faceti din ratiuni ideologice, si apoi nascociti “date stiintifice” abracadabrante care ii pun in garda pe cei neinformati. Mi-e groaza de faptul ca maladii eradicate de decenii vor reaparea din cauza unora ca voi. Desigur, marele bioetician in viata se opune conceptului de sanatate publica pe de-a-ntregul, asa ca ce pretentii sa mai am?!

    In privinta transplantelor, Astarastoae si opozantii legislatiei in domeniu afirma in repetate randuri ca medicii vor omori sau vor lasa oameni sa moara deliberat ca sa le fure organele. Asadar, ne reprezinta unul care isi priveste propria breasla ca pe o adunatura de criminali! Ia reflecteaza un pic la asta.

    In loc de concluzie, ma voi limita la a remarca maniera haotica si prolixa in care iti compui mesajele, si las la latitudinea celorlalti cititori sa traga o concluzie despre gradul de educatie al fiecaruia pornind de la asta.

  18. Michi a scris:

    medic ateu,
    Stiu, se simte din fiecare cuvant si virgula a ta :Dumnezeul tau este stiinta , iar Sfintii si Ingerii sunt experimentele medicale…
    Stiinta , cu compas, cu rigla si cu …elitele vremurilor.
    Desigur, noi doi nu prea putem sa avem vreun dialog.Jurnalele medicale repectabile … mda….respectabile… venerabile…Buuun… Ce zici de “The Lancet “?? Iata ce scrie acolo ,intr-un numar /1994:”Vaccinarea impotriva hepatitei B a fost asociata cu o exacerbare sau chiar o declansare de boli autoimune,ca scleroza multipla,sindromul Guillan barre si cancer de ficat”. Daca mai vrei exemple, iti mai dau.
    Eu nu m-am vaccinat niciodata .Si nu m-am imbolnavit mai rau ca aceia care s-au vaccinat.
    Dar ce spui de recrudescenta TBC? Ca vaccinul se face! Sau poate este nevoie de un NOU VACCIN??Sau de mai multe??…

  19. medic ateu a scris:

    Articolul lui Wakefield din 1994 a fost extensiv discreditat.

    http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=9552
    http://www.newscientist.com/article/dn18954-banned-doctor-who-linked-mmr-vaccine-with-autism-.html
    http://www.thestar.com/news/insight/article/918362–andrew-wakefield-s-fraudulent-vaccine-research

    Vaccinul BCG are grade variabile de eficienta de la o regiune la alta. El reduce incidenta TBC cu aproximativ 50-80% in majoritatea populatiilor. TBC este o boala cu etiologie si patogenie f complexe si eradicarea necesita un ansamblu de masuri profilactice, nu doar una. Exista suficiente dovezi epidemiologice si clinice care sustin impementarea in continuare a acestuia, nu e vreun un complot iudeo-masonic cum te-a indoctrinat pe tine Justin Parvu.

    Fireste, exista extrem de multe boli pentru care o procedura extrem de simpla cum este vaccinarea e arhi-suficienta. Variola, cel mai mare flagel epidemiologic al secolelor trecute, a fost eradicata de campaniile de vaccinare. Poliomielita a fost la un pas de a fi exterminata, motivul pentru care a reaparut e faptul ca musulmanii fanatici, aidoma voastra, au refuzat vaccinul motivand ca e un complot sionist, s-au dus apoi la Mecca si au transmis boala mai departe altor coreligionari la fel de bine informati. Exemplele pot continua, dar tu ti-ai fundamentat deja opinia pe dogma, nu pe dovezi si argumente rationale, si e greu sa dialoghezi cu cineva care vede comploturi masonice in spatele oricarui apel la logica si bun-simt clinic.

    Nu-mi pasa ce vaccinuri ti-ai facut sau nu ti-ai facut tu. In profesia noastra discutam pe studii de amploare, nu pe anecdotica, povestile astea sa le depanezi tu la conferintele lui Dan Puric. Argumente de-astea aud la precupete si taranci cu 4 clase, nu la profesionisti in domeniul sanatatii. Ma cutremur pentru pacientii tai.

  20. medic ateu a scris:

    Bineinteles, ca sa explicam recrudescenta unor boli, agravarea altora si aparitia de noi tulpini, trebuie, pe langa altele, sa acceptam un mic concept numit “evolutie darwiniana”, care e anathema celor ca voi.

  21. Michi a scris:

    OOOOHHHH!!!!
    Domnule medic ateu !
    Pai aici este de discutat, nu gluma!
    Deci, sunteti adeptul teoriei conform careia organismele vii au aparut spontan, din materie nevie, si au evoluat de la simplu la complex, in mod … intamplator…
    Pai,ar trebui sa se discute :
    1. originea informatiei
    2. Deosebirea evolutie selectie
    3.Datarea rocilor si fosilelor prin “metode stiintifice
    4 Despre adeptii teoriei materialiste, engel marx si ilici lenin ,care au sustinut teoria darwinista
    5. Evolutia speciilor
    “Despre “dovezile experimentale” care sustin evolutionismul
    Imi pare rau ;sunt doar cateva teme de discutie ;la acest subiect veti fi “batut ” chiar de unii tovarasi de-ai dumneavoastra, oameni de stiinta ,biologi, biofizicieni , care contesta teoria evolutionista.

  22. medic ateu a scris:

    Nu sunt “adeptul” (adepti sunteti voi), pur si simplu o accept ca pe un fapt stiintific. In capul tau e un adevarat terci, confunzi evolutia biologica cu abiogeneza, incurci notiuni fundamentale etc.

    Exista un adevarat consens in comunitatea stiintifica in privinta evolutiei biologice. Se discuta, intr-adevar, foarte mult despre mecanismele evolutiei, dar nici un om de stiinta serios nu contesta originea abiogena a vietii si evolutia lumii vii. Altfel stau lucrurile la noi in tara, unde BOR taie si spanzura si unde homeopatii, meditatorii transcedentali si fanaticii ortodocsi polueaza toate domeniile dezbaterii stiintifice cu minciunile si distorsiunile lor.

    Dovezi sunt destule, dar cei de o rea-vointa patenta ca tine refuza sa le ia in considerare. Ma rezum la a-ti spune ca daca se vor gasi oase de iepure in straturile geologice precambriene ma duc sa pup primele moasta care-mi iese-n cale. “Deosebirea evolutie – selectie” e o pista falsa, desigur, selectia fiind unul din mecanismele evolutiei (alaturi de mutatie, migratie si drift genetic).

    Mi se pare oarecum jenant sa-i explic unei persoane cu studii universitare ca meritele unei idei stiintifice se evalueaza in functie de dovezile existente, nu de adeptii acesteia. Apropo de adepti, cum se face ca stalinistii au respins sinteza neodarwinista si au adoptat pseudostiinta lui Lisenko? Cum se face ca marxistii culturali combat chiar si in zilele noastre ramuri ale biologiei evolutive precum sociobiologia si psihologia evolutionista? Detalii pe care merita sa le ignori ca sa persisti intr-o ingoranta vecina cu moartea cerebrala.

    Remarc ca ai ignorat toate celelalte argumente pe care ti le-am prezentat; era, insa, o ocazie prea buna ca s-o ratezi sa mai scuipi niste pilule de propaganda, nu-i asa?

  23. Michi a scris:

    Ultima mea interventie- cu scuze domnului profesor Astarasoae , pentru ca toate s-au intamplat pe blogul domniei sale.
    Medicule ateu,
    Esti evolutionist .E problema ta . Si comunistii, erau evolutioniesti si atei .Restul… stim cu totii ce au insemnat teoriile care l-au eliminat pe Dumnezeu din viata noastra :atrocitati, gulaguri,filozofii nihiliste,puscarii comuniste.
    Este dreptul tau sa ai orice opinie. Si al meu la fel.Avem liberul arbitru.
    Iti doresc sa ai “suflet” fata de cei din jur. Chiar daca Dumnezeul tau ramane stiinta , cauta-l si pe” Facatorul cerului si al pamantului,si al tuturor celor vazute si nevazute “.Poate-l vei gasi.Vreodata .
    Doamne ajuta!

  24. medic ateu a scris:

    N-ai niciun argument, doar zgomot de fond si minciuni. Afla ca tot progresul stiintific, tehnologic si medical care ne face viata mult mai buna decat a inaintasilor nostri a intampinat opozitia, desori extrem de violenta, a religiei. Nu, nu cativa clerici sunt de vina, insasi dogma religioasa o face adversarul natural al experimentului si metodei stiintifice. De la Vesalius la Jenner, de la Claude Bernard la Craig Venter, religia a condus lupta impotriva progresului medical si imbunatatirii calitatii si duratei vietii oamenilor. Motivele sunt lesne de inteles – cine mai ramane impresionat de un guru levantin ce vindeca cativa leprosi cand toata lumea vede cu ochii ei binefacerile chirurgiei pe cod deschis si ale medicinei moleculare?

    Cativa oameni curajosi au dus inainte flacara stiintei, deseori platind cu viata fiindca au refuzat sa se plece in fata minciunilor pioase debitate de clerul acelor vremuri. Maniera in care se comporta si astazi fanaticii religiosi, spiritul inchizitorial si totalitarist imi demonstreaza ca, daca ar avea din nou puterea de care s-a bucurat candva, biserica nu s-ar da in laturi de la lapidari si autodafeuri.

    Comunismul sovietic a fost produsul a 500 de ani de autocratie tarista, ale carui atrocitati si excese au fost aplaudate cu zel de biserica. Tarul era capul bisericii ortodoxe ruse pana la revolutia bolsevica, iar un fost seminarist ca Stalin a stiut sa foloseasca acest rezervor de pietate si superstitie in avantajul sau. Toate trasaturile regimului sau, de la cultul personalitatii pana la gulaguri isi gasesc corespondenti perfecti in Rusia pre-revolutionara, cand se bucurau de sprijinul monarhiei si bisericii. E un artificiu retoric ridicol ce spui tu, un non-sequitur perfect. As vrea sa-mi arati o societate cladita pe principiile lui Epicur, Socrate Lucretiu, Spinoza, Kepler, Giordano Bruno, Galilei, Thomas Paine, Einstein si Bertrand Russell care sa fi degenerat in barbarie si genocid.

    Eu sper sa ajungi suficient de emancipata cat sa realizezi ca religia e o chestiune de optiune personala. N-ai decat sa batii cate metanii vrei in viata privata, dar lasa la usa prozelitismul si dogma cand intri in spital/cabinet. Sunt foarte multi crestini care realizeza binefacerile progresului stiintific si abandoneaza ceea ce considera desuet sau anacronic din invatatura de credinta. Pana la urma, in momentul de fata, tu vorbesti in numele unei minoritati radicalizate, puternic influentate de misticismul legionar, si nu in numele crestinilor ortodocsi in general, majoritatea acestora oameni rationali si echilibrati, neangajati ideologic. Acelasi lucru e valabil pentru Astarastoae, diferenta fiind ca acesta abuzeaza de pozitia de raspundere publica in care se afla pentru a- disemina obscurantismul si superstitia, si a raspandi neincredere in cei care chiar fac ceva pentru bunastarea semenilor lor.

  25. Michi a scris:

    Uitasem sa te intreb, deci revin cu o ultima intrebare :CE GRAD AI?

  26. medic ateu a scris:

    Ce observatie inteligenta si plina de spirit! Bineinteles, singurul motiv pentru care cineva ar putea sa nu creada in povestile cu serpi vorbitori si masoni verzi pe pereti este afilierea la o “organizatie secreta”. Tot asta e singurul motiv pentru care ai putea fi convins de dovezile in favoarea transplantului de organe, vaccinurilor si masurilor de sanatate publica, altul nici nu poate sa existe!

    In alta ordine de idei, iar calci in strachini si te impusti singura in picior, ateii nu pot adera la masonerie, trebuie sa crezi intr-o “fiinta superioara” sau intr-un “arhitect suprem” ca sa faci asta. Eu personal n-am vazut masoni decat noaptea pe OTV, si delireaza la fel de abracadabrant ca si voi. Apropo, cat de defazat trebuie sa fii sa-ti imaginezi ca insi ca Ungherea, Chirovici si Prigoana ar putea face parte dintr-o organizatie care face jocurile la nivel planetar?!

    In concluzie, ca sa-ti raspund la intrebare, am gradul 69,sunt seful lor, si nu numai al lor, dar si al illuminatilor, reptilienilor, sionistilor, rosicrucienilor, templierilor, bohemiangrovilor, teozofistilor, bilderbergerilor, rockefellerilor, rothschilzilor, clubului de la roma, iezuitilor, opus dei si asociatiei de locatari.

    Sanatate!

  27. Anonymous a scris:

    @ Varvara: http://apologeticum.wordpress.com/2010/12/30/interviu-cu-parintele-justin-sfantul-maslu-sa-fie-remediul-pentru-crestinul-ortodox-si-sa-nu-accepte-cardul-de-sanatate-cu-cip/ Doamne ajuta! @Domnului doctor Astarastoaie: Dumnezeu sa va apere si sa va binecuvinteze,domnule doctor!

  28. joita lucian a scris:

    Mai sincer pot face astia 20 de carduri atata timp cat platesti si daca nu platesti si dupa,ma refer la spaga tot nimeni nu te baga in seama, sunt scarbit de sisitemul nostru de sanatate,de tara in care traiesc.Pe scurt aces card nu este altceva decat o afacere a unora cu putere de decizie,nu se va imbunatatii nimic in viata reala din pacate.

  29. Gabriela a scris:

    Felicitari pentu continutul prestatiei!Nu discutam din punct de vedere spiritual,discutam de violarea intimitatii,vis-a-vis de cip.Nimeni nu are nimic impotriva cardului de sanatate,ne dorim o tara civilizata,ci vorbim de cip!!!Este un ABUZ si dezbaterea publica este imperios necesara intr-o tara democratica!!!Consimtamantul donarii organelor,de asemenea trebuie sa fie la alegerea fiecarui individ!

  30. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    @ medic ateu
    Chirurgia pe cord deschis lungeste viata cu ani de zile. Bravo.
    Crestinismul arata ca viata este fara sfarsit.
    Se pare ca ateismul nu va face nici mai fericit, nici mai intelept. No ofense.

  31. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Cum ar arata o societate cladita pe principiile lui Bertrand Russell ?
    Ar fi degenerat in barbarie si genocid ?
    Nu stiu. Hai sa vedem vedm niste principii al respectivului:
    (Din Impactul ştiinţei în societate – 1953)

    „Pînă acum razboiul n-a avut un efect prea mare asupra creşterii populaţiei, care a continuat pe parcursul a două războaie mondiale. Poate că războiul bacteriologic ar fi mai eficient. Daca la fiecare generaţie s-ar răspîndi în lume o ciumă neagră, supravieţuitorii ar putea să procreeze liber fără ca, totuşi, să populeze prea mult planeta. Poate că această stare de lucruri este neplăcută, dar ce dacă? Persoanele cu adevărat nobile sînt indiferente la fericire, în special a celorlalţi”

  32. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Bertrand Russell (Impactul ştiinţei în societate – 1953):
    “În mod gradat, prin reproducere selectivă, diferenţele congenitale dintre conducători şi conduşi vor creşte pînă cînd vor deveni specii aproape diferite. O revoltă a plebei ar deveni la fel de negîndită ca şi o insurecţie organizată a oilor împotriva practicii de a mînca carne de oaie. “

  33. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Bertrand Russell (Impactul ştiinţei în societate – 1953):
    „Reducerea numarului populaţiei este un bine necesar pentru dezvoltarea lumii”.
    “Dieta, injecţiile şi interdicţiile se vor combina, de la vîrstă foarte timpurie să producă acel tip de caracter şi tip de credinţe pe care autorităţile îl consideră dezirabil şi orice critică serioasă a puterii va deveni imposibilă psihologic.“

  34. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Bertrand Russell (Impactul ştiinţei în societate – 1953):

    “Populaţia nu va cunoaşte felul în care i se inoculează convingerile. Cînd tehnica se va fi perfectat, fiecare guvern care a educat generaţii de oameni în acest fel va putea sa controleze întreaga populaţie în mod eficient şi sigur, fără a fi nevoie de armate sau poliţie… Propaganda educaţională, cu ajutorul guvernului, va putea să obţină rezultate într-o singură generaţie. Există însă două puternice forţe care se opun unei astfel de politici: una este religia, iar cealalta este patriotismul… O societate ştiinţifică nu poate fi stabilă decît sub conducerea unui guvern mondial.”

  35. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    @ medic ateu
    Seamănă foarte bine viziunea lui Russell cu cea practicată azi ca model ascuns sau subînţeles. Seamănă foarte bine şi cu pozitia domniei voastre, domnule “medic ateu”. Acest paradis al lui Russell întrece în oroare şi nebunie infernul lui Dante.
    Daţi-mi voie să nu militez pentru instaurarea lui aşa cum se pare că fac autorităţile oarbe de azi, împlinind pe de rost, fără nici măcar să inţeleagă, directive luate după dictare de la Bruxelles sau din altă parte.
    Dumneavoastră militaţi pentru ce vreţi, în dreptul propriu, însă nu cred că puteţi cere să se aplice tuturor măsura propriei dumneavoastră gândiri, fără să intraţi în rândul dictatorilor de cafenea, uşor ridicoli, uşor abuzivi, dar întotdeauna nefericiţi şi frământaţi fără odihnă.
    Nimeni nu poate să oblige pe alţii la decizii care îi privesc personal. Vreţi carduri cu cip-uri, controlul datelor personale pe mâna unor autorităţi corupte, limitarea libertăţilor personale, vulnerabilitate faţă de instituţiile găunoase ale statului, vaccinuri patronate de interese comerciale, pentru dumneavoastră şi pentru familia dumneavoastră ?
    Foarte bine, le puteti avea!
    Eu, personal nu doresc toate astea pentru copiii mei. Vreau sa pot opta. Am acest drept, precum si dumneavoastra aveti acest drept.
    Vă urez să aveţi pace dumneavoastră şi toţi cei dragi!

  36. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Am facut o adresa catre Minister in sensul solicitarii unei alternative pentru cardul cu cip am primit urmatorul raspuns:

    “În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Sănătăţii organizează, luni, 31 ianuarie 2011, orele 11.00 la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str.dr. Leonte, nr.1-3, sector 5, Bucureşti, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.
    Persoana de contact: dr. Mihaela Oancea – telefon: 021.3072.639.

    Menţionăm că proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web: http://www.ms.ro, rubrica Legislaţie – Transparenţă decizională.”

    http://www.ms.ro/documente/HG%20norme%20card%2011%20ian%202011_451_903.doc

    Rog pe toti cei ce cred ca au un cuvant de spus sa merga la aceasta dezbatere publica si sa si-l afirme.

  37. gabi a scris:

    Sunt foartefericita sa vad ca exista medici crestini, si nu putini.
    Felicitari domnului doctor Astarastoae.
    Ne vedem la dezbaterea de luni, 31 ianuarie.
    Doamne ajuta!

  38. medic ateu a scris:

    @dr Mircea Puscasu
    Citatele pe care le dai sunt scoase din context. Nu ma surprinde, le-am intalnit in aceasta forma, trunchiate malitios, pe nenumarate bloguri conspirationiste si legionare. E de la sine inteles ca un mare umanist ca B.Russell tragea un semnal de alarma cu privire la genul de abuzuri ce se pot naste din ingemanarea stiintei cu ideologiile de sorginte totalitara, nicidecum nu le promova drept dezirabile.

    http://www.scribd.com/doc/30042334/The-Impact-of-Science-on-Society-by-Bertrand-Russell

    In privinta fricii voastre patologice de tot ce are “cip” (card de sanatate, buletin, pasaport biometric etc) mi se pare induiosator si amuzant, cam ca bastinasii papuasi si pieile rosii americane care se temeau ca le fura albii sufletele cu blitz-ul aparatului foto. Mai devreme sau mai tarziu oricum vor intra in vigoare aceste tehnologii – romanii sunt deja satui de hartii si birocratie – si veti ramane doar o curiozitate haioasa a istoriei, asemeni ludditilor sau vreunei alte miscari utopiste tehnofobe din secolele trecute.

    In alta ordine de idei, am auzit ca Astarastoae si alti destepti de la Iasi au facut o varza din examenul de rezidentiat 2011. Au militat in favoarea celei mai stupide variante de subiecte si a unui hibrid centralism/descentralizare care bulverseaza si mai rau studentii. Si au reusit.

  39. Lua a scris:

    PETRE TUTEA: “Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa”

    E dat cu smirghel pe creieri si e pierdere de vreme cu el.

  40. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    @ medic ateu
    Nu mi-e frica de ce asputea pati eu, ci de ceea ce ar putea pati copiii mei in 5-10 ani.
    Tehnologia rfid (cip) utilizata in contabilizarea si controlul populatiei este un instrument ce si-l-ar fi dorit marii dictatori precum Stalin sau Hitler. Patologic mi se parea a milita pentru o astfel de tehnologie pe mana statului asupra populatiei.
    Este noua o nationalizare: a datelor personale si a vietii private.
    Tehnofobia mea, este mai degraba cea a lui Jacques ELLUL, decat cea a … pieilor rosii.:)

  41. dr Mircea Puşcaşu a scris:

    Am facut o adresa catre Minister in sensul solicitarii unei alternative pentru cardul cu cip am primit urmatorul raspuns:

    “În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Sănătăţii organizează, luni, 31 ianuarie 2011, orele 11.00 la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică, sala Amfiteatru, str.dr. Leonte, nr.1-3, sector 5, Bucureşti, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea normelor metodologice de aplicarea prevederilor referitoare la cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din titlul IX Cardul european şi cardul naţional de asigurări sociale de sănătate din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, cu modificările şi completările ulterioare.
    Persoana de contact: dr. Mihaela Oancea – telefon: 021.3072.639.

    Menţionăm că proiectul de act normativ poate fi vizualizat la adresa de web: ms.ro, rubrica Legislaţie – Transparenţă decizională.”

    Rog pe toti cei ce cred ca au un cuvant de spus sa merga la aceasta dezbatere publica si sa si-l afirme.

  42. joita lucian a scris:

    Bine, Mircea atata timp cat platesc am sa incerc sa fac prezenta la apelul tau si sa spunem ce avem pe suflet.

  43. traduceri autorizate a scris:

    Foarte interesanta dezbarerea…

  44. fotograf nunta a scris:

    Alti bani alta distractie…carui politician i-i mia facem vila si cu cardurile astea??

  45. noutati a scris:

    OFICIAL: S-a decis ca ISRAELUL “asigura un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal” si POATE PRELUCRA TOATE DATELE CETATENILOR UNIUNII EUROPENE …

  46. Rhodiolin a scris:

    Din pacate fie ca marea majoritate sunt pro sau contra nu prea mai este alegerea noastra. Teoretic ne putem opune, dar cand ai un copil bolnav nu iti mai vine sa refuzi.

  47. cititor a scris:

    @medic ateu

    Habar nu ai pe ce lume traiesti. Evolutionismul isi traieste ultimele clipe de viata, fiind pur si simplu desfiintat de genetica si de biologia moleculara.
    Evolutionismul a evoluat si evolueaza in mod consecvent intre infantilism stiintific si frauda. Din punctul asta de vedere, vi se potriveste voua, ateilor, ca o manusa.

  48. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor demonstreaza la RFI: CARDUL DE SANATATE CU CIP ESTE O INCERCARE DE ABUZ DIN PARTEA STATULUI SI COMPORTA RISCURI PE TOATE PLANURILE. Pana si ONG-urile necrestine protesteaza, din nou, vehement - Rec a scris:

    […] Sursa: Dezbatere radiofonică: cui foloseşte cardul de sănătate? [BLOGUL DR. VASILE ASTARASTOAE] […]

  49. Dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor demonstreaza la RFI: CARDUL DE SANATATE CU CIP ESTE O INCERCARE DE ABUZ DIN PARTEA STATULUI SI COMPORTA RISCURI PE TOATE PLANURILE. Pana si ONG-urile necrestine protesteaza, din nou, vehement - Rec a scris:

    […] Sursa: Dezbatere radiofonică: cui foloseşte cardul de sănătate? [BLOGUL DR. VASILE ASTARASTOAE] […]

Comentează acest articol