Dezbatere radiofonică: cum funcţioneză un spital fără bani?

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu şi Vasile Astărăstoae extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 29/09/2010.

[dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xf0818_cum-funcyioneazy-un-spital-fyry-ban_news[/dailymotion]

La ce să se aştepte pacienţii care ajung la medic în vreme de criză? Ce rezolvă decizia Ministerului Sănătăţii de a scoate la concurs mai multe posturi în sistemul sanitar? Acestea sunt întrebările la care invitatul emisiunii, Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, încearcă să răspundă.

Emisiunea "Sănătatea FM" poate fi ascultată în fiecare miercuri, de la ora 19.15 PM, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se mai poate asculta, în reluare, sâmbăta, de la ora 16.00 şi online pe www.rfi.ro

7 comentarii la “Dezbatere radiofonică: cum funcţioneză un spital fără bani?”

  1. S Andrei a scris:

    Buna ziua! Cu totul la alt subiect, am urmarit recenta dvs emisiune la RFI. Ati mentionat ca s-a adoptat in Franta recent un proiect de lege privitor la transferul studentilor romani medicinisti. Este oficial totul? Ca am cautat legea si nu am gasit inca. Multumesc mult. Cu respect

  2. marius_dss a scris:

    Spitalele din Romania au avut bani si probabil ca mai au, dar…. cine cumpara o matura cu 500 lei, un dulap cu 1000 lei si lista poate continua? Directorii de spitale. Sau cei de la logistica. Banii multi au disparut nu unde trebuia. Asa ca alta este problema. Nu ca nu mai sunt bani, ci problema este cine se ocupa de ei in spitale. Acolo ar trebui guvernantii nostrii sa umble.

  3. joita lucian a scris:

    Mai mie mi se pare strigator la cer …sa platesiti asigurari de sanatate ca sa le faci curu mare la smecherii care administreaza aceste fonduri,….dar asta e Romania, dc. Doamne fereste ai nevoie te duci la spital si iti cumperi medicamnte de la farmacii particulare…asta in cazu fericit in care nu ai nevoie de vre-o interventie chirurgicala ca fara cateva mii nu te baga nimeni in seama!….off….ce tara de rahat!

  4. dr ana a scris:

    Cum sa aiba spitalele bani cand oncologia, psihiatria si diabetologia trag cele mai mari tunuri in materie e deturnare de fonduri, de coruptie si abuzuri ?????? Am pacienti de o viata in evidenta la psihiatrie care , in ultimii 20 de ani, vin de la spital cum s-au dus……ca prima recomandare pe biletul de iesire din spital sta scris : …” va continua tratamentul conform Rp ;”….si bolnavul , saracul, sta de ani de zile fara tratament….il intreb ; ..” care Rp ??? Unde-i reteta ? Ai luat vreun tratament pana acum fara sa stiu eu ? ” ….tace , leagana capul si inalta resemnat din umeri…..Unde sunt retetele si tratamentele acestui om ? Cele mai bogate farmacii sunt cele de langa spitalele de psihiatrie, de pe langa clinicile de diabet si oncologie….Retete de sute de milioane de lei doar una….va vine sa credeti ? fara ca bolnavul sa vada o pastila!!!!! Sunt colegi care trateaza de la cucui pana la batatura, ca-i vorba de o boala de plaman, de piele, de ficat sau de os , totul cu acelasi antibiotic!!!!!! Sute de retete doar cu un singur medicament!!! Si asta in vazul CAS, ca doar lucram in SIUI, cu retetele pe fata, si tot nu au rusine, o lacomie si o foame fara margini, nu au limita si bun simt … Cum se cheama asta daca nu cardasie cu firme farmaceutice….. prostitutie medicala curata….Si multe altele…Toate acestea se stiu si nu se face nimic….De ce ne mai plangem ca nu sunt bani??????

  5. Sex Videos a scris:

    Because the senses play a huge part in any sexual experience, seeing and hearing others having sex will stimulate the body physically, making both partners secrete natural lubrication.

  6. constantin biţă a scris:

    Ne-am tot plâns şi ne-am tot plâns, că nu avem bani de-ajuns, pentru bolnavi pentru mame, profi şi ieri, pentru spitale.
    Acum când azi suntem orbiţi de poveri, chiar că era mai bine să nu ne fi trezit ieri.
    Una peste alta, că aşa a vrut FMI-ul, preşedintele sau BOC-şiul, trebuie să-i mulţumim lui Dumnezeu de ziua de azi, că mâine va fi şi mai rău.
    Eu, Constantin Biţă , umil scriitor sub pseudonimul C.B.Zmeianu, în deplinătatea facultăţilor mintale, fără nici o remuşcare şi fără să-mi pese de urmări – doar sunt revoluţionar- îndemn pe întreg poporul meu SĂ NU MAI PLĂTIŢI nici un leu la CAS-u.
    Să ieşim cu mic cu mare, ori pe drum ori pe cărare, să strigăm în gura mare, GATA nu mai dăm parale!
    Din banii ce vi-iam dat, mai nimic n-am câştigat. Aşa că de azi-nainte, ca să vă învăţăm minte, nu vă mai dăm nici un leu, nici spagă nici c.a.s-u.
    Poate că, alternativa ar fi asigurările la particulari, la patroni ca BECALI, NUŢU CĂMĂTARU, sau alţi mari făr’de mare alfabet, să vă manevreze domnilor distinşi medici, ca să vedeţi cum e cu munca la patron! Şi să plătiţi, cine ştie când faceţi cât-o greşeală din prostie.
    Pentru că până acum a fost foarte rău dar a trecut, şi vorba lui Tănase , şi cu asta ce-am făcut??”!

  7. Aurelia a scris:

    Buna ! Sunt clasa a10a, as dori f mult sa dau la medicina, insa nu am informatiile necesare. Ajutati-ma ! add: aureaurelia13 . Va multumesc!

Comentează acest articol