Dezbatere radiofonică: pot fi transformate spitalele în creşe?

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu, Vasile Astărăstoae şi Mircea Olteanu extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 29/12/2010.

Ascultă AUDIO: [audio:Dezbatere-Sanatatea-FM-95.mp3]

Şeful statului a propus recent ca o parte din spitalele care ar urma să fie desfiinţate, să fie transformate în creşe. Cât de sigură e desfiinţarea unităţilor medicale? Se poate transforma un spital în unitate de îngrijire a copiilor? De ce nu mai e nevoie de spitale şi de ce trebuie mai multe creşe? Răspund preşedintele Colegiului Medicilor, Vasile Astărăstoae, şi preşedintele Asociaţiei Spitalelor, Mircea Olteanu.

Asociaţia Spitalelor şi Colegiul Medicilor din România contestă propunerea preşedintelui Traian Băsescu de a transforma unele spitale in creşe. Şeful statului a declarat că unităţile sunt necesare pentru îngrijirea copiilor în cazul în care părinţii optează pentru varianta mai scurtă a concediului maternal. Medicii atrag atenţia că e nevoie de studii de impact înainte de a fi luate orice decizii de acest fel.

Emisiunea poate fi ascultată în fiecare miercuri, de la ora 19.10, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se mai poate asculta, în reluare, sâmbăta, de la ora 16.00 şi online pe www.rfi.ro

2 comentarii la “Dezbatere radiofonică: pot fi transformate spitalele în creşe?”

  1. fotograf nunta a scris:

    Dupa ce ca ne mor oamenii prin spitale…ma refer la cei care platesc de-o viata asigurari….mai desfintam si spitalele …ce abia le avem….rusine sa va fie ……va bateti joc de noi!

  2. pintiliescu a scris:

    multe spitale fara linii de garda trebuiau desfiintate. se internau pacienti care nu aveau nevoie de spitalizare.
    exisat niste indicatorii medicali multi si buni.
    mai sunt inca sectii care nu aindicatori medicali corecti si mai sunt sectii care trebuie desfiintate.

Comentează acest articol