Dezbatere radiofonică: proiectele Ministerului Sănătăţii, în vreme de criză politică şi economică

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu şi Vasile Astărăstoae extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 24/10/2009.

Ascultă AUDIO: [audio:Dezbatere-Sanatatea-FM-50.mp3]

Emisiunea "Sănătatea FM" poate fi ascultată în fiecare sâmbătă, la ora 13.10 PM, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se poate asculta online pe www.rfi.ro

2 comentarii la “Dezbatere radiofonică: proiectele Ministerului Sănătăţii, în vreme de criză politică şi economică”

  1. Andrei a scris:

    Apel al medicilor promovati la rezidenţiat 2009 dar fara loc

    Buna ziua!

    Va rog sa ne acordati cateva minute noua medicilor care la rezidentiat 2009 am obtinut punctaj de promovare, dar care nu prindem un loc sau un post din cauza ca MINISTERUL SANATATII a scos mai putine locuri decat numarul de PROMOVATI. Si totusi am promovat examenul.
    Frustrarile noastre sunt multe, asa cum stie toata lumea dar salarizarea, conditiile sau unii “baieti destepti” din sistem palesc zilele astea si trec pe un loc second in situatia in care ne confruntam cu hotararea ministrului de a lasa studenti care au promovat examenul in afara sistemului din cauza locurilor insuficiente.Noi am promovat examenul ei de ce nu gasesc o solutie si pentru noi.In 2005 si 2007 cei care au sustinut examenul si au promovat (ca si in cazul nostru) s-a gasit o solutie- medicina de familie.
    Este discriminatoriu ca pentru noi sa nu se gaseasca o solutie, pentru cei care am promovat examenul.
    As dori sa stiu ce sa va intampla cu, candidatii care au dat examenul de rezidentiat din 15 noiembrie 2009 si au obtinut 50% din nota maxima(punctaj de promovabilitate comform legii de organizare a rezidentiatului), dar care nu prind un loc sau un post. Numarul de promovati anul acesta dar care nu vor prinde un loc sau un post este de 1726. Foarte multi doresc un raspuns la aceasta intrebare.

    Ce facem noi acum este un drept ce va fi legalizat incepand cu 2010. < incepand cu 2010.
    De ce nu de azi?
    Ne-am saturat de astfel de vorbe aruncate in vant. Fiecare ministru care vine la putere mai schimba ceva dar nimeni nu reia munca precedentului ca sa ridice sanatatea din noroiul in care a ajuns.

    Suntem bataie de joc pentru minister si nu numai, suntem dezorganizati si debusolati!
    Cerem o mana de ajutor pentru a afla raspunsul la intrebarea noastra!

    Va multumim pentru rabdarea de a fi citit apelul nostru!

  2. pop gheorghe a scris:

    … intrati in politica nu trebuie sa dati rezidentiat, toti directorii de spital asa au facut… pe urma s-au ales cu rezidentiate in dermatologie fara examen

Comentează acest articol