EVENIMENT – implicare sociala

EVENIMENT: Conferinţa internaţională „Etică şi non-discriminarea grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate”
POROIECTEDUCAŢIE PENTRU NEDISCRIMINARE ÎN UNIVERSITĂŢILE DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE DIN ROMÂNIA

- prezentare proiect-

Asociaţia pentru Dezvoltare şi Incluziune Socială în parteneriat cu Universitatea de Medicină şi Farmacie “Gr. T. Popa” Iaşi, cu Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România şi cu European Roma Rights Centre implementează în perioada octombrie 2011 – iulie 2012, proiectul „Educaţie pentru nediscriminare în Universităţile de Medicină şi Farmacie din România” finanţat de către Open Society Foundations, Roma Health Project.
Scopul proiectului este promovarea în Universităţile de Medicină şi Farmacie din România a educaţiei pentru cunoaştere, înţelegere, acceptare şi valorizare a minorităţilor naţionale, în special a minorităţii rome, în vederea prevenirii şi combaterii atitudinilor şi comportamentelor discriminatorii ale tinerilor de azi şi profesioniştilor de mâine.
Astfel prin intermediul acestui proiect:
pentru prima dată în România, în cadrul unei Universităţi de Medicină şi Farmacie, este predat un curs privind etica medicală şi nediscriminarea romilor în sistemul de sănătate. Acest curs universitar a fost introdus în curriculum-ul U.M.F. „Gr. T. Popa” Iaşi în urma derulării campaniei de advocacy pentru reducerea inegalităţilor din sistemul de sănătate şi în urma elaborării suportului de curs „Etică și non-discriminarea grupurilor vulnerabile în sistemul de sănătate”.
se continuă eforturile ADIS de advocacy pentru introducerea în curriculum-ul universitar a U.M.F. „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a unei unităti de curs, în domeniul eticii şi non-discriminarii grupurilor vulnerabile cu relevantă în serviciile medicale.

27 ianuarie 2012

VIDEO

2 comentarii la “EVENIMENT – implicare sociala”

  1. Marian a scris:

    Foarte buna initiativa acestei adunari, astfel poate peste zeci de ani vom putea schimba rolul social ce il au cei de emnie rroma.

  2. andrei a scris:

    foarte buna initiativa,poate se mai schimba ceva in bne

Comentează acest articol