M-am întors!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vmN6CvFPKqg[/youtube]

TRANSCRIERE:

Dragi prieteni, s-a terminat o campanie electorală, au trecut şi alegerile. Sunt obligat să vă răspund în această modalitate la toţi cei care mi-aţi scris pe blog sau care aţi citit blogul, pentru că, recunosc, aş fi vrut să vă răspund personal, dar este dificil acest lucru.

Votul pe care mi l-aţi dat, şi mai ales proporţia în care m-aţi votat, mi-au creat în acest moment un sentiment de frică - poate prima dată când am acest sentiment de câţiva ani - pentru că speranţa care v-aţi pus-o în mine mă responsabilizează. Ştiu că dacă vă voi dezamăgi imaginea mea va fi distrusă, nu şifonată.

Ştiu că în această campanie electorală v-am transmis un mesaj politic - mesajul legat de libertatea academică. Şi trebuie să mă ţin de cuvânt, să îndeplinesc toate promisiunile pe care vi le-am făcut pentru că nu mai am timpul să îndrept dacă cumva greşesc.

Şi aş vrea să mă explic. În 1990, naiv, fără experienţă, am crezut că sângele pe care l-au vărsat câţiva tineri a spălat toate păcatele unei epoci de dictatură. Am crezut şi am sperat că vom face din spaţiul academic o adevărată Cetate Liberă. Ce naiv am fost!... Dar în 1996, când am fost îndepărtat, am spus celor care m-au îndepărtat, precum şi prietenilor: "Am să mă întorc!"... Şi am plecat într-o călătorie de iniţiere în care am învăţat că dacă vrei să câştigi trebuie să fii modest, trebuie să fii sincer, nu trebuie să fii ipocrit şi în primul rând să nu fii trufaş. Pentru că numai aşa poţi să câştigi. Sinceritatea, dreptatea, adevărul pot să-ţi aducă victoria pe termen lung - nu pe termen scurt. Şi în aceşti 12 ani, din când în când, mi-am îndreptat privirea spre Universitate şi am văzut cum oameni au părăsit această universitate şi această ţară să se realizeze în altă parte, cum alţi oameni, cu privire tristă, au părăsit această viaţă şi cum alţi oameni şi-au pierdut speranţa din ochi şi au îndoit spinarea. De aceea am spus: "Am să mă întorc!"

Şi m-am întors!... M-am întors numai datorită dumneavoastră şi voi fi un slujbaş al dumneavoastră. Celor care s-ar putea să se teamă le spun: nu m-am întors cu dorinţa de răzbunare, m-am întors ca să construim o Cetate Liberă. Dar "Doamne fereşte!" pentru cei care vor din nou să introducă opresiunea, oportunismul, corupţia. Le răspund: să nu încercaţi pentru că acum am experienţă, acum ştiu să lupt şi am şi putere. Le spun: aveţi momentul şi aveţi ocazia să dovediţi că vreţi să construiţi o Cetate Liberă. Iar vouă, celor care m-aţi adus înapoi, vă mulţumesc din suflet, mă închin în faţa voastră şi vă spun: "Voi fi slujbaşul vostru!".

De aceea, pentru toţi, prieteni şi neprieteni, aliaţi şi poate adversari, vă spun: "M-am întors!"

140 comentarii la “M-am întors!”

  1. student UMF iasi a scris:

    Ma bucur ca ati raspuns , domnule Profesor si ca veti urmari situatia cursurilor si examenelor la acesti copii. De asemeni sper sa nu existe urmari asupra rezultatelor lor. Poate, intradevar, am fost prea categorica in ceea ce priveste cursurile de anatomie, dar si copiii/studentii si dumneavoastra medicii/cadrele didactice trebuie sa intelegeti ca investitia pe care o facem noi, parintii in educatie este destul de mare. O facem cu placere dar si cu sacrificii. Cand am optat pentru un centru universitar in detrimentul altora, sigur ca avem si mai multe asteptari. Nu putem sa ne transformam in umbre sa-i urmarim, dar nici nu putem lasa pe altii sa-si bata joc de ei. Cum exista destule pretentii din partea cadrelor didactice(s-a vazut la examenele de anatomie de anul trecut) sa se inteleaga clar ca si de partea cealalta exista pretentii. Cum studentii tac, de frica, normal, asta nu inseamna ca nimeni nu poata sa spuna nimic.

  2. al doilea student UMF Iasi a scris:

    Un alt parinte va semnaleaza cateva aspecte.Am terminat si eu IMF Iasi cu niste ani in urma si am preferat ca si urmasii mei sa se pregateasca aici.Este o diferenta foarte mare intre viata de student de atunci si cea de acum.Doamna de mai sus are dreptate.Noi invatam cu cadavrul in fata,faceam disectii in timp ce acum studentii daca sunt dusi sa “vizualizeze” ,cate doua-trei grupe o data,de doua-trei ori pe semestru,si atunci in prag de sesiune,ceea ce a mai ramas din acel corp.Asistentii,in marea lor majoritate,sunt slab pregatiti sau nu vor sa se implice.Unii dintre ei se marginesc sa verifice cunostintele studentilor,fara insa a le explica,iar daca sunt intrebati raspund ca invataceii trebuie sa citeasca mai mult.
    Nu trebuie insa sa-i catalogam pe toti la fel.Felicitari domnilor doctori Stan,Motas si Popescu.
    Si da,investim mult in copiii nostri,in toate felurile,se stie foarte bine,platim divers ca acestia sa stie carte ca sa se descurce in profesiunea pe care si-au ales-o.
    In ceea ce priveste situatia de la fiziologie de anul trecut ori cea de la informatica,nu am auzit sa se fi luat vreo decizie in ceea ce le priveste pe cadrele didactice respective.Ele continua sa se afle,cu onor in fata studentilor.
    Ca o concluzie,as spune ca nu parerile studentilor actuali ar fi de luat in seama,ci cele ale absolventilor care ,in sfarsit,isi spun punctul de vedere fara teama de repercursiuni pe diverse bloguri sau forumuri.

  3. Vasile Astarastoae a scris:

    Referitor la sesizarea facută de mama unui student din anul II cu privire la activitatea desfăşurată în cadrul catedrei de Anatomie, analiza efectuată a constatat:
    – la seria D, conf.dr. Dumitru Păduraru, titularul de curs, nu „a plecat cândva în lume”, ci a desfăşurat activitatea didactică, susţinând cursul cu studenţii seriei. Programa analitică a fost parcursă integral (aici incluzând şi cursul din ziua de 29 ianuarie) şi că activitatea la cursuri a fost susţinută de titularul de curs şi pentru 3 cursuri (când titularul de curs a avut alte sarcini, ţinând cont de funcţia sa de şef de catedră) a fost suplinit de către un alt cadru didactic de predare;
    – nu s-au desfăşurat, ţinând cont de programul activităţii didactice, cursurile din zilele de 13 noiembrie, 4 decembrie (când studenţii au fost angrenaţi în activităţi prilejuite de zilele Universităţii) şi 18 decembrie (când studenţii nu s-au prezentat la curs fiind deja plecaţi în vacanţa de iarnă);
    – cursul din ziua de 13 noiembrie nu a fost susţinut de titularul de curs din motive medicale, studenţii fiind anunţaţi de acest lucru şi, de comun acord cu aceştia, titularul de curs a găsit modalitatea de refacere a cursurilor pierdute şi de parcurgere a întregii programe analitice;
    în ceea ce priveşte lucrările practice, cu referire specială la seria D anul II, în condiţiile unui indice de ocupare a posturilor de 79%, toate cadrele didactice repartizate la lucrările practice au fost la toate lucrările practice din timpul semestrului şi au făcut demonstraţii practice pe piesele anatomice existente (4 cadavre aflate în sălile de lucrări, secţiuni medio-sagitale prin cap şi gât şi cranii). Aceasta, în condiţiile în care în instalaţia de conservare a cadavrelor mai există 6 cadavre, unul dintre acestea fiind proaspăt disecat pentru examenul practic, iar celelalte 5 aflându-se în diferite etape de conservare;
    – privitor la numărul de grupe existente într-o sală de lucrări practice, s-a constatat că toate cele 6 săli de lucrări practice din Institutul de Anatomie au fost ocupate, în semestrul I, de luni de la ora 7.30 până vineri la ora 19.30, într-un procent de aproape 100%, fără a existe „ferestre” între lucrările practice. Chiar şi în aceste condiţii, seriei D cu 7 grupe, i s-au repartizat 6 cadre didactice (una dintre acestea intrând în concediu medical din decembrie) în 3 săli de lucrări practice (una din acestea, sala 5, fiind cea mai mare), în contextul în care nu mai exista nicio sală de lucrări liberă în intervalul orar în care s-au desfăşurat lucrările practice;
    pretenţiile privind examenul de anatomie au fost normale, nici minime, nici exagerate şi au permis o clasificare corectă a studenţilor, verificată prin curba lui Gaus;
    – în ceea ce priveşte bibliografia, în spiritul transparenţei activităţii disciplinei, aceasta a fost afişată la disciplină (şi trimisă şi la Decanat) pe capitole şi pagini şi, cu excepţia a două capitole care au la referinţe bibliografice cărţi mai vechi, toate celelalte capitole au la bibliografie cărţi scoase în ultima perioadă la disciplină. Pentru a permite o bună pregătire a studenţilor, la cele două capitole la care sunt date referinţele mai vechi, le sunt ataşate şi alte referinţe bibliografice de dată mai recentă. Toate referinţele pot fi consultate la Biblioteca Universităţii, iar referinţele mai vechi au fost menţionate pentru că unii dintre studenţi au primit acele cărţi existente în fondul bibliotecii.
    În acest context, pentru a uşura munca studenţilor, la disciplină s-a început o activitate complexă, care necesită totuşi un timp de elaborare, de editare a unor manuale unice, la care participă cadrele didactice de predare;
    amânarea examenului, s-a facut la solicitarea studenţilor. De altfel, programările examenului de Anatomie s-au făcut încă din luna noiembrie şi toate cadrele didactice au timp, pentru că aceasta este una din obligaţiile de serviciu, pentru a susţine examenele.
    Regretăm faptul că, primind unele informaţii trunchiate sau incorecte, ati fost revoltată de activitatea cadrelor didactice de la catedra de Anatomie. Suntem conştienţi că mai există încă probleme şi lipsuri pe care, cu onestitate, bunăvoinţă şi muncă, în spiritul unei transparenţe totale, încercăm să le rezolvăm. Ne străduim, în limita puterii şi priceperii noastre şi în condiţiile existente, să ne facem treaba cât mai bine.
    Oricum, vă mulţumim pentru că vă preocupă activitatea noastră şi credem că orice astfel de sesizare poate fi imboldul pentru a ne determina să fim mai performanţi în ceea ce facem.
    Asigurăm pe toţi care au scris pe blog că la examenul de Anatomie, grila de evaluare va fi potrivit metodologiei şi nu va exista niciun sentiment de răzbunare. Măsurile care s-au luat în acest domeniu s-au bazat atât pe opiniile celor care au absolvit facultatea sau au fost în ani terminali, coroborate cu sugestiile catedrei.
    Aş vrea să subliniez faptul că echipa cadrelor didactice de la anatomie a susţinut demersul de a exista o evaluare unică prin test grilă precum şi calcularea notei după scanare electronică, depunând o muncă deosebită pentru ca acest demers să fie aplicat şi în practică. Pentru părinţi un sfat: să se informeze şi direct şi să nu ia 100% ca fiind reale afirmaţiile copiilor lor.
    Cu regret trebuie să spun că am avut multe audienţe în care părinţii nu ştiau situaţia reală a copiilor lor mai ales după ce nu s-a mai acceptat promovarea în anul următor cu peste 15 credite transferabile.

    Cu stima,
    Prof.dr. Vasile Astarastoae

  4. studentul a scris:

    Sunt student la medicina de abia de 2 ani si nu imi vine sa cred ceea ce vad.Am observat ca lumea zice ca sunteti ^SINGURUL OM CU COLOANA VERTEBRALA DIN UMF IASI^=)))))),dar in mod sigur daca erati un asa om profesori ca paduraru,stan,petrescu(fiziologie)nu mai erau in umf ca sa-si bata joc de toti studentii care invata si nu platesc examene pentru ca nu au cum…….la biroul distinsului domn paduraru vin studentii cu plicurile ca la nunta…Niciodata nu se va schimba nimic in UMF IASI pentru ca toata lumea care este acolo castiga bani buni de la studenti,inclusiv dumneavoastra aveti in mod sigur.Poate o data va ajunge cineva acolo care ii va trimite pe toti in puscarie acolo unde este locul lor.Ma rog ca toti profesorii care primesc bani sa fie tratati de cei care au dat bani.Sunt foarte curios daca se va raspunde la acest comentariu,adresa de mail nu este a mea pentru ca as vrea totusi sa termin facultatea

  5. fricosul a scris:

    felicitari domnul rector pt activitatea desfasurata in umf si pt lupta dusa impotriva nepotismului.dumnezeu sa va dea santate

  6. Movila a scris:

    esti cel mai fals om din cati am cunoscut cum e posibil sa-l faci seful institutului de anatomi pe un plagiator ordinar si sa-l sustii dupa ce acesta e in PROCES SI A PIERDUT PROCESUL!Dumitru Paduraru…ce fel de om esti…iti spun eu unul las…care o sa manace un mare rahat…dar bine tu grandurile de ce le blochezi…le anulezi…dupa ce acesti omeni care au depus grandurile cu mai bine de un an…iar tu le anulezi alti care au 60 de ani ar fi tb sa fie demult profsori ex ..ce parere ai?nu ti-ar fi rusine…sa-ti fi rusine fiindca esti o mare jigodie de om…stii cine e ultimul mare clasic anatomist din umf…?daqca nu stii am sa-ti spun EU!

  7. un_student_dezamagit a scris:

    Sunt dezamagit ca am dat la umf Iasi deoarece in 2 ani de facultate am avut parte de numeroase nedreptati. Examene la care se dau grile foarte grele, profesori care pun note doar asa ca s atreaca timpul, asistenti care nu predau cum trebuie avand argumentul ca :”esti student, invata singur” s.a. Sunt curios, ei nu-si pun problema ca noi vom ajunge medici, cel putin unii dintre noi… Ce fel de medici vom fi daca nu facem carte cum ar trebui? Ma refer aici la faptul ca ni se ofera putin dar ni se cere mult.
    Nu mi se pare normal sistemul de evaluare care este astazi, deoarece un student care ia o nota gen 3-4 la practic copiaza la grila si ia 7, deci trece examenul. Daca ar fi sa gandim logic un student care ia o nota mica la examenul practic unde este mai usor sa iei nota mare, e clar ca la grila va lua nota si mai mica,pentru ca este mai greu… Ori sunt atatea cazuri in care studenti cu note de 3 la practic sau 4 iau examenele… As dori sa ia cineva masuri in acest sens.O propunere ar fi ca acel student care a luat nota mai mica de 5 la practic sa nu intre la proba scrisa. E mai corect consider eu. Pe de alta parte domnii profesori ar trebui sa lase deoparte resentimentele si sa evalueze studentii dupa ceea ce spun, nu daca isi pun fusta sau vin la gravata.

  8. Nedreptatea?! a scris:

    DAR DE CE Zanoschi Nu este PROFESOR TU STII CINE ESTE EL?STII CATE BREVETE DE INVENTIE ARE?Sa va fie rusine ca puneti oameni de 62 de ani sa fie condusi de altii tineri care nici nu stiu pe ce lume traiesc ca Paduraru…si numai tu esti VINOVAT!Tu porti toata responsabilitatea,responsabilitatea morala…de a nedreptati un om…dupa o viata intreaga de munca…am sa iti aduc un tratat de anatomie ginecologica scrisa de el…iti spun tu nu faci nici 10% din el…sunt sigur de asta

  9. Elena a scris:

    Stimate domnule profesor,
    sunt mama unui elev de clasa a XII-a , care isi doreste sa urmeze cursurile facultatii de medicina. Este deja 12.02.2010 si nu s-a publicat nimic in legatura cu examenul de admitere de anul acesta. Personal am sunat la rectorat si raspunsurile au fost ffff. diferite: in luna decembrie mi s-a spus ca nu se organizeaza examen de admitere si ca v-a fi concurs de dosare, in luna ianuare 2010, mai exact pe 25, mi s-a comunicat acelasi lucru , ca acum o saptamina sa mi se spuna ca v-a fi examen . Intrebarea mea este: – se da examen sau concurs de dosare? De unde putem afla tematica si cand apare cartea cu intrebari (daca v-a mai apare anul acesta). Va multumesc!

  10. mesaj pentru doamna maria a scris:

    asa incepe totul la umf iasi.

  11. Vasile Astarastoae a scris:

    Metodologia de admitere va fi afisata pe site-ul umfiasi.ro cel tarziu pana
    la sfarsitul acestei saptamani. Sesiunea din iulie consta in sustinerea unei
    teze (test grila) iar pentru sesiunea din septembrie concursul de admitere
    va fi prin selectie de dosare pentru locurile ramase libere daca va fi
    cazul. Informatiile complete vor putea fi accesate pe site.

    Cu stima

    Prof.dr. Vasile Astarastoae

  12. ELENA a scris:

    Stimate domnule prefesor,
    va multumesc mult pentru raspuns. Pana pe cel tarziu 20 feb. trebuia sa se afiseza pe site informatii legate de admitere . Nu s-a intamplat asa. Mi se pare putina neseriozitate si bataie de joc inca de la inceput, din partea facultatii. Asa pierdeti copiii buni. Baiatul meu, care actualmente este elev la Liceul Racovita cu medie de 9,96, s-a hotarat sa dea la Cluj. UMF Iasi nu mai este ce a fost odata! Pacat domnule profesor, ca nu aveti echipa buna si serioasa ca dumneavoasra.

  13. un_student_dezamagit a scris:

    @ ELENA. bine face ca da la cluj. sa fuga cat poate. nu e vina rectorului, dumnealui e prea mic pt “padurea” de nelegiuti de la umf iasi.

  14. Andrei a scris:

    Sa vina la Cluj, ca-ntalneste ciuce-ismele ardelenesti. Din pacate, faima e data de severitate si nu de un comportament doct si profesionalist. Oameni pregatiti sunt peste tot. Si diletanti, deopotriva exista. Trebuie doar sa stii pe care sa pui pret, care sa-ti fie mentori, si pe care sa-i lasi in namolosul teren al propriilor orgolii si refulari.

  15. un_elev a scris:

    Succes in continuare domnule rector… De la Falticeni…!

  16. Blog Catalin Ivan a scris:

    […] campaniei respective. Voi discuta despre asemanarea izbitoare dintre acest articol si articolul “M-am intors”, scris de mult mai cunoscutul Vasile Astarastoae. Asemanarea consta in modul de prezentare pentru ca […]

  17. studentii facultatii de medicina generala a scris:

    D-le Rector,

    Studentii Facultatii de Medicina Generala ar dori sa va puna in tema cu un problema administrativa: este luna martie si cu toate acestea studentii nu beneficiaza inca de cupoanele de calatorie CFR. Incercam sa ne explicam faptul ca TOATE celelalte facultati din cadrul UMF au intrat deja in posesia cupoanelor inca din ianuarie, iar noi am ajuns aproape de mijlocul lunii martie si inca trebuie sa scoatem mai multi bani din buzunar, care nu sunt decontati de UMF, pentru a calatori cu trenul. Cei de la secretariat nu ne dau nici o explicatie pertinenta. De asemenea am fost informati ca este POSIBIL sa primim cupoanele pe la “sfarsitul” lunii martie. Acest lucru se intampla in fiecare an cu studentii de la Medicina Generala. Ne-am adresat dumneavoastra in speranta ca problema se va rezolva cat mai rapid.
    Va multumim!

  18. Doina a scris:

    http://www.ziarul-dreptatea.ro/detalii_articol.php?articol=394

    uitati DUMITRU PADURARU ESTE UN PLAGIATOR…am sa va dau ambele teze,cum puteti sa puneti un plagiator ordinar in fruntea catedrei de anatomie,sunt altii mai buni ca ZANOSCHI,FRANCH,ANTOHI,VARLAM…iar tu pui unul tinerel de 40 de ani sa le sufle in fata…va rog dati un comment inapoi la comentariul meu…dvs stiati ca Domnul Profesor Zanoschi a scos un tratat de anatomie ginecologica,eu am sa vin personal si am sa va dau cartea…as vrea sa vorbesc cu dvs…nu se poate sa fiti asa de AMORAL…tb rezolvat,nu?
    nu e frumos,ce faceti!cum sunteti!nu va este rusine…lasati vom vorbi face to face…sa vedeti cum altii au lucrat si CE AU LUCRAT,oameni care au muncit o viata intreaga nu au furat…oricum stiu ca nu voi primi nici un raspuns la comentariu si poate mi-l veti si sterge
    Mult succes!

  19. karina a scris:

    Foarte bine se spune de dl. Paduraru care fara nici un merit a ajuns unde a ajuns…si mai mult se leaga de studentele mai frumoase pe care nu le trece fara alte contributii. Dar sunt multe nereguli in UMF, noi suntem un grup de cadre didactice de la discipline la care a fost aplicata hotararea de guvern care spune ca cei care nu si-au dat DOCTORATUL pana in 2004, vor fi retrogradati la asistenti si am fost retrogradati..dar sunt conf. la ED. Fizica care continua sa functioneze pe post de conf. , sa primeasca salariu de conf. desi au 65 si 68 de ani. Daca ar fi fost retrogradati ar fi iesit la pensie de mult si UMF nu ar mai fi cheltuit in plus cu ei iar altii au trebuit sa iasa la pensie cu o pensie f. mica iar ei cand vor iesi vor avea o pensie mare prin inselaciune. Unul din acestia a primit de la UMF 3 salarii timp de cativa ani ( cumul, plata cu ora si pensie…in momentul de fata are 2 salarii , cumul si plata cu ora), acest lucru este posibil pentruca administrator de facultate este sotia lui Fam. Gherghi;an…a caror fica este tot in institut ) Ce merite au acestia atat de mari intr-un Institut de Medicina ? Celalalt cadru didactic este Bologa care a avut numai reclamatii si a fost si sanctionat de Rectorat pentru acte disciplinare….Cred ca este unica Universitate din tara unde se face asa ceva…iar aceasta familie raspunde de admiterea in facultate de ani de zile….ne intrebam oare in Univ. nu se mai gasesc alte cadre did. vreti sa-i tineti pana la moarte…este revoltator…cand atatia tineri nu au loc de munca….ei fac ce vor cred ca aproape tot pers. auxiliar a fost incadrat de ei..pana si femeile de serviciu…etc. Este descurajant pentru cei din jur care stiu acest lucru si nu indraznasc sa spuna pentruca dn-a de fier este foarte razbunatoare

  20. Doina a scris:

    da,da Paduraru tb sa plece…auzi sa tipe la cei mai invarsta la cursuri sa comenteze pai cand era zamfir si zanoschi asta avea 27 de ani in 91 a terminat si nici nu stia pe unde se intra la anatomie…e pacat ca oameni cu adevarat valorosi si aici vorbesc de un tip tare domnul PROFESOR ZANOSCHI nu a mai apucat sa ajunga profesor si oameni ca paduraru,da sigur sunt trecuti ca profesori desi e conferentiar probabil a gresit cand sa semnat…

  21. dumitru a scris:

    da,da Paduraru tb sa plece…auzi sa tipe la cei mai invarsta la cursuri sa comenteze pai cand era zamfir si zanoschi asta avea 27 de ani in 91 a terminat si nici nu stia pe unde se intra la anatomie…e pacat ca oameni cu adevarat valorosi si aici vorbesc de un tip tare domnul PROFESOR ZANOSCHI nu a mai apucat sa ajunga profesor si oameni ca paduraru,da sigur sunt trecuti ca profesori desi e conferentiar probabil a gresit cand sa semnat…

  22. Moldoveanu a scris:

    Poate cel mai bine ar fi ca Domnul Rector sa vina la cursuri la Paduraru si la altii atunci isi va da seama cine stie…si cine nu stie…oricum pana la urma…adevarul iese-referitor la likul de mai sus

  23. Dumitru Doina a scris:

    va rog sa imi dati un raspuns…daca sunteti un om cu adevarat responsabil…
    de ce fugiti acuma?fugi in brate la PADURARU…

  24. paula a scris:

    Ar trebui sa luati masuri impotriva lui Paduraru si a familiei gherghisan care fac ce vor in UMF…dv. suntei prea ocupat cu multe iar cei mici fac ce vor…vorba aceea pana la D-zeu te mananca sfintii….. foarte dureros. Multi am crezut ca vor fi schimbari in UMF odata cu venirea d-voastra …dar mare lucru nu se intampla ca cei care au facut mereu smecherii vor face in continuare….doar d-zeu ii mai poate pedepsi pentru toate faradelegile lor…..singura speranta.

  25. Oana a scris:

    Paduraru oricum e un prost manipulat o sa-si franga gatul cat ai zice peste…alaturi de toti dar cel mai mare vinovat-vinovatul moral e fara indoiala Domnul Rector Vasile Astarastoaie fiindca poate permite asa ceva sa se intample el are puterea dar dupa ce sio va pierde sunt sigur ca va zbura din facultate -fac referire la Paduraru

  26. dr.ana a scris:

    Albert Einstein preciza : ” Lumea nu va fi distrusa de cei care fac rau, ci de aceia care ii privesc si refuza sa intervina “

  27. ahaha a scris:

    buna ziua!CRED ca ar tb sa raspundeti Doamnei Doina…daca sunteti rector cu adevarat?dar se vede ca nu aveti curaj sa dati un reply pe un forum dar in lumea reala…LOL…dvs sunteti om de cuvant?sunteti curajos…mare profesor,nu?

  28. Radulescu a scris:

    olegiul Medicilor ar putea exclude parlamentarii care nu au votat motiunea de cenzura. Senatorul PD-L de Cluj Serban Radulescu este unul dintre ei si spune ca-l va da in judecata pe presedintele Colegiului, Vasile Astarastoae, in cazul in care va primi o astfel de decizie.

    “Aflu cu surprindere ca domnul Astarastoae a anuntat la Ploiesti ca a retras dreptul de a profesa medicilor parlamentari care nu au votat motiunea de cenzura a PSD, pe care domnul mai sus pomenit o vedea, printr-o somatie publica, obligatoriu a fi insusita.

    Eu inca refuz sa cred ca domnul Astarastoae a fost capabil sa comita un asemenea derapaj de la logica si o abatere atat de grava de la statutul colegiului nostru si sper ca declaratia sa de la Ploiesti sa fi fost doar expresia unei rataciri de moment care nu are la baza vreo regretabila decizie a Colegiului indreptata impotriva medicilor-parlamentari”, a afirmat medicul Serban Radulescu citat de Napoca News.

    Senatorul democrat-liberal sustine ca dreptul pe care presedintele Colegiului Medicilor din Romania si-l acorda, de a analiza si a hotari discretionar si abuziv directiile politice in cazul medicilor-parlamentari, este stupefiant si ilegal.

    Serban Radulescu este medic chirurg de peste 30 de ani si profesor la Clinica Chirurgie II din Cluj. mai mult

    cum comentati asta…sunteti onest,sunteti un MARE OM,NU?
    nu ai etica…defapt u ai ceva,stii ceva?

  29. dr emil a scris:

    cind iesiti la pensie domnule rector?

  30. dr.Bostina Petre a scris:

    Va rog domnule profesor,cu prima dvs. ocazie pe radio Trinitas sau mai bine pe postul national de televiaziune,unde gandul la Dumnezeu va v-a determina sa imbratisati doar adevarul sa rasapundeti cum recunoasteti dvs.ca in actul medical gresesc si profesorii asa cum ati marturisait-o dr.Bosatina Petre.intr-o anterioara audienta in cabinetul de la Iasai pe care am inregisatrat-o. Aveti Dumneazeiasaca obligatie sa repuneti valorile la locul lor, tranazitia sa terminat.PSD-ul a incercat sa cuprinda tara,cu sefi peste tot.Inclusiv in sectii de sapital.Consultati dosarul dr.Bostina P/Ionesacu Ligia din CMR. Taraganarea este in defavoarea Romaniei si a dvs. N-am ce pierde sunt pe ultima suta de metri,vreau penrtu nepotii mei o tara limpede,curata nu mafiotism politic unde se pot cumpara sefii,Diplome de doctorat,Diplome de medic…..Ce rusine…. Sunt profund revoltat. In respectul pentru studentul Astarastae V raspundeti colegului dvs.si nu neaparat sa raspundeti,ci faceti drepate in dosarul meu.Incredintati-l profesirilor de reumatologie la parerea carora umil ma voi supune.

  31. Dr. AMAL a scris:

    Felicitari pentru intentia de a oferi drept de libera practica medicilor.
    Cred ca medicii rezidenti in ani mari ar putea avea anumite competente.
    Noi suntem obisnuiti sa supravietuim cu salarii mici. Cu siguranta am face mai mult si daca am fi recompensati pentru garzi sau ore suplimentare, cu toate ca responsabilitate ar fi mai mare.
    In unele sectii se fac multe garzi obligatorii, neplatite, lucru care este nedrept.
    Pentru medicii rezidenti, cativa banuti in plus la salariu inseamna foarte mult. Nu cred ca noi am saraci sistemul, peste tot unde mergem cu adeverintele de slariat, la finante, banci toti se intreaba daca nu e trecut gresit salariul. Toti au impresia ca noi avem foarte multi bani. Nu e drept ca un tanar pensionar de armata sa ia de 4 ori mai mult decat salariul unui rezident. La fel, nu e drept sa fii mai bine platit daca maturi strazile decat daca esti medic.
    Cred ca salariile medicilor in general ar pute fi ajustate.
    Noua ne-a fost ingradit dreptul de a munci. Am putea munci in plus, pentru ceva banuti. Speram sa ne fie mai bine.

  32. mihai a scris:

    domnule dr amal daca nu ai mai fuma etnobotanice poate ai avea mai multi bani si nu te ai mai plange de salariu mic de rezident

  33. Dr. AMAL a scris:

    Domnule mihai, ori nu esti medic rezident, ori faci parte din categoria mizerabila care isi rotunjeste veniturile prin metode neconventionale.

  34. anca a scris:

    Domnule rector,
    Sunt medic dentist si sunt foarte dezamagita de modul de organizare al rezidentiatului in 2011. In Iasi sunt putine locuri, materia va fi schimbata si nici nu stim care e noua materie. Singura certitudine este ca am inceput sa credem ca nu mai are sens sa dam la rezidentiat pentru ca fiind pe centre, cu grile care se strang cum se strang persoanele care vor lua rezidentiatul vor fi copiii, nepotii cadrelor didactice din UMF (si se stie si cine n-a luat pana acum si cine urmeaza sa termine facultatea intr-un an-doi). Este foarte trist si ma gandesc ca si colegii mei de altfel sa plec din Romania pentru ca aici nu ni se ofera nicio sansa. Asa cum la licenta s-au oferite note la proba practica si s-a hotarat ca o anumita materie sa aiba pondere mai mare, tocmai ca sa se “aranjeze” niste note, asa cum la toate congresele de medicina dentara luau premii in fiecare an copiii si rudele unor profesori din UMF, asa va fi si la rezidentiat. Este foarte trist. Imi doresc foarte mult sa se schimbe ceva si sa revina rezidentiatul asa cum era inainte. Ca altfel, pot sa va trimit lista cu cei care vor lua in 2011 rezidentiatul.
    Cu respect,
    Un medic dentist care isi doreste o sansa reala la rezidentiat!

  35. Florian Popescu a scris:

    Domnule Profesor, am avut deosebita placere de a va cunoaste personal la Zilele Medicale de la Valcea si am ramas, repet, deosebit de placut impresionat de personalitatea dumneavoastra si de inaltul profesionalism de care dati dovada. De aceasta data vin la dumneavoastra cu o mare rugaminte. Mama mea a decedat la data de 23 octombrie 2007. In ultimul an a fost extrem de bolnava, s-a aflat la pat dupa un accident vascular, nevazatoare de gradul I, la care s-a adaugat o alterare destul de severa a discernamantului. Avand in vedere ca intamplator am descoperit faptul ca nu se plateste vreo taxa de succesiune daca aceasta este facuta in cel mult 3 ani de la deces am intreprins in cursul anului trecut demersurile necesare incheierii acesteia. Din pacate am avut neplacuta surpriza ca sa aflu ca mama mea ar fi incheiat un act de vanzare-cumparare, in favoarea unei verisoare, a imobilului in care locuiesc de cand m-am nascut, adica de 40 de ani. Am atacat acest act prin intermediul unei actiuni in instanta. Pentru acest demers am mare nevoie de o copie dupa fisa medicala a mamei mele, unde figurau diagnosticele bolilor suferite, medicamentatia si modul de administrare zilnica a acesteia. Cu toate ca am facut 3 solicitari oficiale fostul medic de familie refuza eliberarea acestei copii pretextand faptul ca aceasta fisa nu mai exista. Am aflat ca ar exista o prevedere care obliga pe medicul de familie sa pastreze timp de 5 ani fisa medicala a unui pacient decedat, am tot cautat cadrul legal si nu-l gasesc. Va rog mult de tot sa ma ajutati in acest sens spunandu-mi daca exista aceasta precizare, in ce lege, eventual si articolul, daca nu cer prea mult. Va multumesc anticipat.

  36. BradshawIsabelle a scris:

    Do you know that this is correct time to receive the business loans, which will help you.

  37. @florian popescu a scris:

    Din pacate, nu stiu sa existe un cadru legislativ(e posibil sa ma insel) care sa stabileasca clar o limita de timp obligatorie pt pastrarea fisei medicale la medicul de familie, dupa decesul pacientului (unele norme de aplicare ale contractului-cadru stipulau 1 an, in alti ani normele nu delimitau exact perioada). Lipsa de discernamant a mamei dvs.este proba in ajutorul dvs.atata timp cat acest fapt a fost stabilit prin expertiza medico-legala psihiatrica. Incercati sa studiati si legea arhivelor, poate veti gasi mai multe lamuriri, desi fisa medicala de la medicul de familie nu face parte din formularele cu regim special sau sa cereti informatii la directia judeteana de sanatate publica de care a apartinut mama dvs.

  38. adoina a scris:

    Domnule profesor,
    Trebuie sa stiti ca la stagiile de la Med.interna profesorii vin cand au chef,sunt zile cand nu vin chiar deloc.Si daca totusi binevoiesc sa apara,stau 10-15 minute,nu explica nimic,eventual dau de invatat pentru a doua zi.Va rugam sa luati masuri dumneavoastra pentru ca la examen nu ne va intreba nimeni de cate ori a venit asistentul la stagii si de ce suntem slab pregatiti.O solutie la care ne-am gandit noi,studentii,ar fi ca asistentii sa se roteasca intr-un semestru pe la toate grupele pentru ca,de regula,cei de la primele 2-3 grupe-cele de pilosi isi fac treaba,mai departe insa…

  39. student a scris:

    @ adoina. daca esti in seria C e normal. in sfarsit veti avea si voi note pe merit.:)) la noi se face carte pe bune. se pare ca norocul tine cu altii anul asta:))

  40. anda@ a scris:

    Domnule Profesor, problema in caminul de rezidenti nu e numai liftul.O alta problema ar fi si mizeria, si roiul de gandaci de bucatarie care misuna si de care nu mai putem scapa.Pe dealta parte si din cauza unor medici jegosi care exista,iar pe de alta din cauza statiei sanitaro epidemiologice care ar trebui sa faca cate o dezinsectie si deratizare. Si pe de alta parte ca ar trebui sa avem un administrator care sa se impuna, cu toate ca aici locuiesc oameni maturi , constienti.cu multa ratiune ….insa noi astea mai ordonati nu suntem obligati sa suportam jegul altora, trebuie sa avem un administrator care sa verifice curatenia ca la gradinita de copii.

Comentează acest articol