Nu trebuie să vă dau nimic

[youtube]http://youtube.com/watch?v=EA98bpsAIu4[/youtube]

TRANSCRIERE:

De când a început campania electorală pentru Rectoratul UMF-ului (din Iaşi), foarte mulţi prieteni de-ai mei vin şi insistă: De ce nu faci campanie? Contracandidaţii tăi merg din om în om şi le promit... Spun: "O să-ţi dăm, dacă mă votezi, tot ce doreşti". Tu ce le dai? Şi atunci am să răspund...

Eu n-am să vă dau nimic. Eu am să vă iau. Am să vă iau restricţiile, am să vă iau obstacolele, am să vă iau abuzurile, am să vă iau oportunismul, am să vă iau tot ceea ce vă împiedică să vă dezvoltaţi. Pentru că nu trebuie să vă dau nimic. Sunteţi oameni puternici, nu sunteţi persoane aflate în dificultate sau având un handicap. Deci, cei care vor să mă voteze să ştie: eu nu dau nimic, eu iau.

4 comentarii la “Nu trebuie să vă dau nimic”

  1. un cadru didactic a scris:

    Domnule Profesor, va rog nu mai fiti asa sincer. Un asemenea mesaj ii va speria pe toti care si-au cumparat posturile si promoveaza prin spaga si linguseli. Toti adversarii dumneavoastra merg din om in om si din sef in sef si le promit ca ii vor lasa sa-si faca de cap ca pina acum. Sunteti singura speranta a noastra. Va rog sa castigati. Nu ne lasati pe mina sacalilor.

  2. ioana a scris:

    Domnule Profesor de ce nu iesiti cu mesaje mai dure? Clanul Covic (Adisor-copilul minune, mamitza si tatitza) merg din om in om si fac o campanie murdara impotriva Dvs. Utilizeaza minciuna, fagaduieli, amenintari si realizeaza trocuri. De ce nu le aratati adevarata fata? Nu s-au saturat de cit au condus UMF si Spitalul? Oare suntem blestemati ca tot ei sa ne conduca?

  3. Vasile Astărăstoae (@un cadru didactic, @Ioana) a scris:

    Ma bucura sustinerea pe care o deduc din comentariile dvs. In acelasi timp cred ca este momentul ca in UMF sa existe un alt model de campanie electorala decat cel folosit pana in prezent. Comunitatea academica trebuie sa aiba posibilitatea sa aleaga in cunostinta de cauza. De aceea vreau sa fiu sincer si sa nu ma cobor la nivelul celor care utilizeaza promisiuni neacoperite. Daca electoratul va considera ca sinceritatea si eleganta nu sunt convingatoare si va prefera limbajul dur, denigrarea si minciuna, atunci aceasta este vointa lui si trebuie sa o respectam. Majoritatea decide intotdeauna intr-o democratie, fie ca ne convine fie ca nu, si cu atat mai mult intr-o democratie universitara. Nu trebuie sa ne suparam pe electorat nici atunci cand pierdem. In acest moment mesajul meu este: “Acum Alegeti Altceva”

  4. candidatu la preparator a scris:

    Dom’ Vasile,
    Ce echipa aveti domnu’ pentru rectorat? Merge Burlui ca prorector daca va da voturile?
    Si fara suparare ca l-am intrebat de asta si pe don’ Hadrian Copilu’ Minune.
    Candidatu’ la Preparator

Comentează acest articol