Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România

COMUNICAT DE PRESĂ
Colegiul Medicilor din România şi-a desemnat astăzi, 22 decembrie 2011 componenţa Biroului Executiv pentru mandatul 2012 – 2016.
Preşedinte al Colegiului Medicilor din România a fost ales prof. dr. Vasile Astărăstoae (Iaşi).
Vicepreşedinte Departamentul Economico-Social a fost ales dr. Constantin Cârstea (Braşov), vicepreşedinte Departamentul Jurisdicţie Profesională dr. Gheorghe Borcean (Caraş Severin), viceprepreşedinte Profesional-Ştiinţific şi Învăţământ a fost ales dr. Călin Bumbuluţ (Satu Mare), iar secretar general al CMR dr. Viorel Rădulescu (Olt).
Sunt onorat de faptul că în pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat şi mi-a acordat votul de a-i reprezenta în continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamăgi în luptele grele care vor urma şi pentru cei care au dorit ca vocea Colegiului să dispară, le transmit că s-au înşelat amarnic şi aşa cum în Cehia, Slovacia şi Israel, medicii si-au impus punctul de vedere se va întampla şi în România”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.

Biroul de presă CMR

2 comentarii la “Prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România”

  1. Elena Barbul a scris:

    Mult succes in noul d-voastra mandat!
    Sarbatori fericite!
    La multi ani!
    dr.Elena Barbul

  2. Mircea Dragan a scris:

    Stimate Domnule Profesor
    Proiectul actului normativ:,,Organizarea si functionare sistemului de sanatate din Romania”, este la o prima citire cutremurator prin forma si continut.Se vede de la mare distanta ca a fost incropit pe genunchi.In afara prezentei unor multiple greseli semantice si ortografice criticabile la un copil de clasa a 8-a, proiectul schimba in integralitate ex. abrupto filozofia asistentei medicale din tara noastra.Daca atunci cand in anii 90′ reforma Mincu a efectuat o simulare a noului sistem pe care factorul de putere dorea sa il introduca, in prezent nu a existat in acest sens nimic care sa il valideze ca model si care sa ii arate eventualele virtuti si erori.In plus el este aruncat spre discutie publica la finele anului, pentruca profesionistii si utilizatorii sistemelor de sanatate sa nu aiba timp sa reflecteze si sa reactioneze.Mi se pare ciudat ca intiatorul, acea persoana de la Presentie, nu isi asuma in scris numele, ce competente si experienta profesionala are in domeniu, cu ce echipe de experti s-a consultat si din ce modele europeene s-a inspirat atunci cand a elaborat acest proiect. Consider ca in nici un caz FMI nu ar trebui sa constituie un sfatuitor, Romania fiind membra a OMS Europa.
    Am speranta ca singura organizatie reprezentativa in plan national a medicilor( sindicatele medicilor in Romania sunt regretabil cu totul absente), Colegiul Medicilor va avea stiinta si putinta sa analizeze consecintele multiplelor schimbari pe care acest proiect de lege le va aduce si sa propuna masuri echilibrate si realiste de coectie conform cu starea actuala a natiunii.
    Cu stima
    Dr. Mircea Dragan

Comentează acest articol