Vorbe şi fapte

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uIxuXDxA8Jo[/youtube]

TRANSCRIERE:

Anul 2008 este un an electoral. În anul 2008 avem alegeri: în universităţi, alegeri locale, alegeri generale. În aceste campanii electorale candidaţii îşi prezintă programe, proiecte, viziuni.

În acest moment însă, când îi ascultăm, trebuie să ne gândim la un lucru: la vorbe şi la fapte. Ele sunt împreună. Vorbele trebuie să fie confirmate de fapte, de aceea spun să ne gândim la un lucru.

Sunt candidaţi care au un discurs ultra-convingător. Când îi ascultăm trebuie să ne gândim ce au făcut aceştia înainte. Discursul convingător nu înseamnă că sunt şi candidaţi credibili pentru funcţia pe care ei candidează.

Să ne uităm dacă în carierea lor s-au gândit la ei, numai la ei, sau şi la ceilalţi. Să ne gândim dacă în cariera lor au vrut puterea pentru ei sau au vrut să gestioneze în mod real puterea şi pentru ceilalţi. Să ne uităm cum au crescut, ce e în jurul lor, sau daca în jurul lor este pustiu.

Şi numai după aceea să votăm în aşa fel încât candidatul care câştigă să fie cel care uneşte într-un singur lucru vorba cu fapta.

Comentează acest articol