A incercat sa-si ia viata chiar de ziua lui!

[youtube]http://uk.youtube.com/watch?v=h6d4o1oxN28[/youtube]

Ieri dupa-amiaza, un barbat de 53 de ani din comuna ieseana Barnova a dat foc la casa in care locuia dupa care a incercat sa se spanzure.

Norocul lui a fost ca una dintre fiicele sale a aparut la momentul potrivit. Barbatul a fost transportat imediat la spital si va continua sa ramana o perioada sub observatie. Deocamdata prognosticul medicilor ramane rezervat, pentru ca omul a inhalat monoxid de carbon. Barbatul le-a marturisit psihologilor de la "CIRTITA" ca incercat sa se sinucida din cauza lipsei banilor.

Barbatul locuia de cativa ani intr-o rulota impreuna cu cele doua fiice ale sale si un nepot. Era cunoscut ca fiind un om linistit, doar ca in ultima vreme obisnuia sa bea cam mult. "E despartit de sotie de vreo 20 si ceva de ani. A vandut o casa cu neamurile lui acolo, probabil ca l-a tras in piept de niste bani, cine stie cine l-a pus pe el sa faca chestia asta... Vroia sa se spanzure, l-a salvat cineva. El era foarte alcoolic. Deci el nu se mai controla la bautura. Nu era un om rau", a declarat Adrian Dumitrascu, vecin.

Pacientul a fost dus la Spitalul de Urgente. Dupa ce va fi in afara oricarui pericol, barbatul va incepe sa faca terapie psihologica.

"Asteptam rezultatele de la examenele toxicologice lucrate doar la spitalul nostru si deja psihologii de la centrul integral, regional de tratament de intoxicatie, traume si arsuri au ajuns pentru a-i oferi suport. Prognosticul ramane rezervat pentru ca exista suspiciunea de arsuri de cai respiratorii superioare si exista suspiciunea ca aceasta tentativa autoliptica a fost pe fondul unei patologii asociate", a declarat Tudor Ciuhodaru, sef UPU de la Spitalul de Urgente "Sf. Ioan".

Indeosebi problemele financiare ii imping pe oameni la suicid. "Cauzele sunt multiple. De cele mai multe ori diverse conditii sociale, patologii asociate. Pur si simplu nu stiu cat cauza, daca  neaparat cauza ar trebui evaluata sau fenomenul in sine. Nu stiu. Exista "n" alternative, de regula astfel de persoane nu vad decat una singura si ultima", a precizat Catalina Neculau, psiholog voluntar "CIRTITA".

Gestul necugetat al barbatului a lasat acum pe drumuri trei suflete. Din rulota in care traia cu fiicele sale si cu nepotul a mai ramas doar scrumul.

Sursa: Tele M (Oana Jîmbu, Marian Anicule)

Leave a Reply

Your email address will not be published.