O ieseanca a batut recordul de alcoolemie: 5,16

● O femeie a batut recordul de alcoolemie inregistrat anul trecut de un iesean ● Medicii de la Unitatea de Primire Urgente din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi au constatat cu surprindere ca ieseanca avea o alcoolemie de 5,16 la mie ● Starea clinica nu indica faptul ca femeia ar avea in sange un procent atat de mare de alcool, acest lucru fiind descoperit la examenele toxicologice

O femeie din Iasi i-a surprins pe medicii de la Urgente care abia in urma examenelor toxicologice au constatat ca avea o alcoolemie de 5,16. Femeia a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Urgente Sf. Ioan Iasi fiind diagnosticata cu intoxicatie voluntara polimedicamentoasa in urma unei tentative autolitice.

R.N., in varsta de 42 ani, a incercat sa se sinucida inghitind mai bine de 30 de sedative si antiinflamatorii si a combinat medicamentele cu alcoolul. Pentru medicii de la Urgente a fost foarte surprinzator faptul ca femeia nu a intrat in coma, in conditiile in care la valori ale alcoolemiei de peste 2,5 la mie riscul ca o persoana sa intre in coma si sa isi piarda viata este foarte mare. In conditiile unui asemenea procent de alcool in sange, la care se adauga medicamentele de tipul sedativelor si al antiinflamatorilor, femeia avea toate sansele sa isi duca dorinta la bun sfarsit si sa moara.

"Este un record pe care il inregistram in ceea ce priveste procentul de alcool prezent in sangele unei persoane. Ceea ce ne-a surprins a fost faptul ca starea clinica a pacientei nu concorda deloc cu valoarea alcoolemiei, aceasta fiind descoperita in urma examenelor toxicologice. In mod normal, la valori de peste 2,5 sau 3 pacientul este in coma, iar la valori mai mari riscul ca persoana sa isi piarda viata este inevitabil", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, sef UPU din cadrul Spitalului Sf. Ioan Iasi.

Alcool combinat cu medicamente

Medicii nu au putut aproxima ce cantitate de alcool a baut femeia, avand in vedere ca variaza in functie de rezistenta organismului fiecarei persoane. Alcoolemia a fost atat de ridicata si in conditiile in care ieseanca a combinat bauturile alcoolice cu medicamentele. Femeia a decis sa isi ia viata in urma conflictelor pe care le avea in familie. Medicii au reusit sa o stabilizeze clinic pe femeie si sa ii salveze viata. In UPU, femeia a primit ingrijiri medicale beneficiind, dupa cum a declarat dr. Ciuhodaru, de "lavaj gastric, purgative, diureza osmotica si examene toxicologice". In prezent, femeia este internata la sectia de toxicologie a unitatii spitalicesti.

Ieseanca a batut recordul inregistrat in luna decembrie a anului trecut de un barbat, care a fost salvat tot de medicii de urgenta de la Spitalul de Urgenta Sf. Ioan Iasi. Atunci, barbatul a inregistrat o alcoolemie de 4.82 si a fost adus la Urgente in coma de gradul trei. Anul trecut, ieseanul, in varsta de 38 ani, a fost transportat la Spitalul de Urgente Sf. Ioan mai mult mort decat viu. Medicii au ramas uimiti cand au constatat ca barbatul avea la internare o alcoolemie de 4,82 si inca mai traia.

Sursa: Buna Ziua Iasi (Margareta NICHIFOR)

2 thoughts on “O ieseanca a batut recordul de alcoolemie: 5,16

  1. andrei lazar

    Saracuta de ea, e tare in picioare, dar ma gandesc ca daca era la volan, veneau altii (Doamne Fereste) pe targa in locul ei. Ma gandesc ce inteleg oamenii astia de tot beau. Drogul alcool le intra in sange si tot cere. si trebuie sa alimenteze. Asta e. mereu vom avea in lume probleme de genul.

  2. Ciuho

    Este un drog acceptat social. Din pacate se vede ca in Moldova se cheltuie enorm pe asa ceva. Multe lucruri ar putea fi realizate cu acesti bani…

Leave a Reply

Your email address will not be published.