In numai trei zile, un iesean a incercat sa se sinucida de patru ori

De trei zile, un tinar iesean se tot joaca cu viata. Incerca sa se sinucida desi nu vrea sa moara, inghite multe pastile pentru a-si provoca moartea, apoi suna la Serviciul de Ambulanta pentru a fi dus la spital si salvat de medici.

Dupa ce medicii fac astfel incit starea tinarului suicidar sa se amelioreze, da repede un telefon la iubita sa sa o anunte ca este la spital. Refuza internarea si o eventuala investigatie psihologica la Spitalul de Psihiatrie „Socola“. Barbatul repeta acelasi ritual de trei zile, ieri dimineata ajungind la Spitalul de Urgente „Sf. Ioan“ dupa a patra incercare de sinucidere. De fiecare data, ieseanul a pus gestul sau pe baza certurilor cu prietena si la toate incercarile a ales metoda intoxicatiei cu medicamente, inghitind cite 15-20 de comprimate de benzodiazepine, sedative, anxiolitice sau hipnotice.

„Un pacient de 33 de ani din Iasi a ajuns de patru ori in zile succesive in urma unor tentative autolitice. La ultima dintre acestea a ingerat 15 comprimate de sedative in combinatie cu hipnotice si tot el a sunat la salvare. A beneficiat de masuri de depurare a toxicului, suport volemic si respirator si examene toxicologice complete“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii Primire Urgente a Spitalului „Sf. Ioan“.

La a treia tentativa suicidara, ieseanul a solicitat consiliere psihologica din partea psihologilor de la CIRTITA insa aceasta nu a durat mai mult de o sedinta. Acum este din nou acasa dupa ce a refuzat a patra oara internarea. Medicii nu il pot trimite la Spitalul „Socola“ pentru analize si nici nu il pot tine internat daca el nu isi da acordul.

Sursa: Jurnalul de Est (M.V.)

One thought on “In numai trei zile, un iesean a incercat sa se sinucida de patru ori

  1. andreea

    ma intristeaza astfel de stiri, mai ales cad stiu ca nu se va terrmina prea curand aceasta avalansa de tentative de sinucideri. dar ma bucur sa stiu ca exista oameni ca voi cei de la UPU

Leave a Reply

Your email address will not be published.