In timp ce unii barbati se automutileaza din cauza sotiilor, altii le bat pina le baga in spital

Vesnicele certuri intre soti au facut noi victime. In acest sfirsit de saptamina, doi barbati s-au automutilat cu o cruzime de nedescris dupa ce s-au certat cu sotiile, iar un alt barbat si-a taiat sotia cu o tesla. Unul dintre cei care au incercat sa-si ia viata, in virsta de 52 de ani, din Iacobeni, a ajuns in stare critica la Sitalul de Urgente „Sf. Ioan“ dupa ce s-a taiat la miini cu un cutit.

Dupa certuri repetate cu sotia si fiica sa, acestea l-au amenintat ca il vor parasi. Barbatul nu a suportat acest gind si, cu un cutit, si-a provocat taieturi adinci la brate si antebrate.

„Pacientul a ajuns in stare grava, determinata de pierderea unei mari cantitati de singe. Inca din Unitatea de Primire Urgente a necesitat masuri de resuscitare volemica si respiratorie. S-a intervenit in echipa mixta, formata din medic de urgenta si chirurg reconstructiv, pentru stabilizarea pacientului si rezolvarea leziunilor. Prognosticul este rezervat“, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, seful UPU a Spitalului „Sf. Ioan“.

Cind starea clinica se va ameliora, pacientul va fi consiliat de catre voluntarii de la CIRTITA.

Cel de-al doilea barbat care s-a automutilat a ajuns la spital la numai citeva minute dupa primul. El era in stare de soc dupa ce s-a taiat la miini cu o lama.

„Dupa rezolvarea chirurgicala a leziunilor de catre plasticienii centrului „SOS mina“ in sala de operatii UPU, pacientul va ramine internat in Clinica de Chirurgie Plastica si Reconstructiva a spitalului. Prognosticul este rezervat“, a sustinut dr. Tudor Ciuhodaru.

In timp unii barbati incerca sa se sinucida din cauza sotiilor, altii le agreseaza pina ce acestea ajung la spital. Acesta este si cazul unei femei de 43 de ani, din Birnova, care a ajuns in stare grava pe patul de spital dupa ce sotul a taiat-o la picior cu o tesla din gospodarie. „Pacienta a fost evaluata si stabilizata in UPU si a fost dusa imediat in sala de operatii a Clinicii de Ortopedie-Traumatologie pentru rezolvarea chirurgicala a fracturii deschise de gamba dreapta tip II. Prognosticul este rezervat“, a incheiat seful UPU.

Sursa: Jurnalul de Est (M.V)

Leave a Reply

Your email address will not be published.