Mesajul lui Ciuho către ieşeni

6986

Asculta mesajul: [audio:upu-2-2008-m.mp3]

Donează 2% pentru Spitalul de Urgenţe din Iaşi, donează Fundaţiei "CIRTITA"!

Sunt Tudor Ciuhodaru, reprezentând mereu "primul spital de urgenţă" din Iaşi. Te invit să cedezi 2% din impozitul tău anual la spitalul nostru. Legea 571 permite acest lucru. Înţelege că aceşti bani vor ajunge la bugetul statului dacă nu îi redirecţionezi azi către noi. O simplă semnătura pe formularul pe care îl găseşti oricând(*) la noi în UPU, în strada General Berthelot nr. 2, este suficientă.

Nu lăsaţi 2% la bugetul de stat. Gândiţi-vă că sănătatea are prioritate. Ajută-ne să te ajutăm!

(*) Grăbeşte-te, donaţiile se pot face doar până pe 15 mai 2011!

38 thoughts on “Mesajul lui Ciuho către ieşeni

  1. andrei lazar

    Buna ziua, andrei lazar ma numesc. am fost candva operat la urgente de apendicita cronica si am fost f bine ingrijit. vreau sa donez cei 2 % din impozit pt spital dar as vrea cumva sa discut cu dumneavoastra si sa luam mai multe adeverinte pe care sa le completeze colegii mei de servici de la BMT Romania. Cred ca va fi o reusita macar cate sute de adeverinte sa le adunam. Impreuna cu dumneavoastra. Daca va fi timp. poate vorbim zilele acestea. eu cel putin am sa incerc maine 4 mai sa trec pe la spital.

  2. Ciuho

    Va astept oricind. Uau! Citeva sute dintr-un foc? Este deja o reusita. Speram sa ramineti tot timpul alaturi de noi. De fiecare data am spus ce am facut cu acesti bani. Vom face la fel si de acum incolo . Iesenii au inteles focul continuu din UPU de la Spitalul de Urgente numit mai nou si “Sfintul Ioan”. Din lucruri marunte se pot realiza multe. Datorita unor oameni ca dumneavoastra. Multam fain. Pupu’ de la UPU!

  3. andrei lazar

    vom incerca sa facem ceva – este dreptul nostru la viata – sper sa ii aduc in proiectul nostru si pe cei de la Monitorul cu care colaborez, pe cei de la PSD si nu in cele din urma pe cunoscuti, vecini de cartier si orice cetatean din Iasi. Avem nevoie de acest spital si trebuie sa luptam prin proiecte pentru el.

  4. Ciuho

    Oricine e binevenit. Proiectul C.I.R.T.I.T.A (Centrul Integrat Regional de Tratamente Intoxicatii Traume si Arsuri ) porneste din realitate. Asigurind toate specialitatile implicate in rezolvarea politraumei intr-un singur spital usor accesibil, situat practic in centrul Iasului, se va solutiona real si definitiv algoritmul terapiei acestor pacienti. Nici un accidentat, agresionat, intoxicat nu va mai fi plimbat. A venit vremea ca iesenii sa sustina impreuna ceea ce vor.

  5. Alina dobrea

    buna seara dl. doc. imi puteti lasa un msj cu un nr de tel. unde va pot contacta pentru a va da un cod cu care sa mergeti la BCR sa puteti scoate bani .

  6. Alina dobrea

    buna ziua, s-a intrerupt legatura. deci cum va spuneam noi am vrut sa trimitem mai mult dar s-a intimplat sa ne sparga apartamentul de aici din spania. si imi pare foarte rau ca nu am putut trimite mai mult. sper sa puteti cumpara ceva, macar un aparat de radio.

  7. Ciuho

    Orice ajutor e binevenit. “Ajuta-ne sa te ajutam” inseamna un pic mai bine pentru sanatatea Iasului. Ati dovedi-o astazi. Regret intreruperea convirbirii si ceea ce vi s-a intimplat. Speram sa va fim si noi aproape atunci cind va fi nevoie.

  8. andrei lazar

    Tudor sa imi trimiti un mesaj cu ce utilitati mai sunt necesare momentan pt salon sau altele. ca sa vad ce putem face noi prietenii. adeverinte doar atat am mai reusit sa strang. nu sunt sute cate mi-am dorit, dar din pacate m-am trezit tarziu, multi deja au dat.

  9. Ciuho

    Adeverintele sunt bune. Trebuie sa mai stringem semnaturi pentru proiect. Poate un cort pus central cu voluntarii si sustinatorii CIRTITA. Astept sugestii. Multam pentru suport.

  10. Ciuho

    Cui prodest? Cui foloseste? Proiectelor medicale. Pentru a face ca articolul 34 din constitutie, ce garanteaza dreptul la ocotirea sanatatii, sa beneficieze chiar de parerea celor ce se confrunta cu realitatea medicala si sociala din fiecare loc in fiecare zi. Fara absolutizari si fara fanatisme. Tinind cont doar de bona fide. De buna credinta.

  11. Anonymous

    Si totusi de ce v-ati inscris in PSD? Alaturi de oameni ca Nichita, Simirad sau Solcanu care au ingropat multi ani cel mai important proiect medical, Spitalul de Urgente Iasi, acolo unde lucrati si dvs? Cui prodest? Sa fim seriosi! Probabil ca inscrierea in PSD are la baza mai mult interes decit “buna credinta”

  12. Ciuho

    Fiecare are dreptul la o opinie. Fie ea chiar sub anonimat. E preferabil sa fie vizibila si argumentata. Nu doar o polemica dusa la nesfirsit.

  13. andrei lazar

    din pacate am citit prea tarziu mesajul cu cortul (am fost plecat din iasi o saptamana) si acum nu mai putem strange semanturi. dar trebuie sa ne gandim la alte idei. deja am vorbit cu cei din grupul meu si maine probabil vom avea o intalnire si voi pune si UPU in discutie. astept oricum sa aflu ce mai e nevoie urgent. ca sa vedem cum rezolvam. numai bine de la andrei1l

  14. Ciuho

    Semnaturile sunt necesare. Ele vor comfirma ca este nevoie urgenta de un Centru de Trauma (CIRTITA) la nivelul Iasului pentru ca cei cu injurii exogene sa poata fi tratati intr-un singur loc. Trebuie initiat un proiect legislativ prin care CIRTITA devine centru pilot. Se vor rezolva astfel cele doua deziderate: “STOP Lazarescu” si “STOP SUICID!”

  15. Ciuho

    Desigur. Cit mai multe semnaturi vor demonstra clar ceea ce este de facut acum pentru sanatatea iesenilor.

  16. Roxana

    Am sa semnez si eu si sper sa fie de folos.

    De doua ori am ajuns pana acum la UPU (sper sa nu mai calc curand pe acolo). De fiecare data am gasit intelegere si tratamentul potrivit, dar trebuie sa marturisesc ca m-am cam ingrozit cand am vazut cum arata sala de operatii de la chirurgie plastica.

    Felicitari pentru tot ce ati facut pentru UPU si daca, ca sa faceti mai mult, era necesar sa va inscrieti in PSD, va iert:)

    Mult succes si multumesc!

  17. Roxana

    Deja am convins cativa colegi si prieteni. Saptamana viitoare venim sa semnam.

    Multumesc inca o data UPU pentru ingrijirile de care am avut parte!
    Mult succes in acest proiect si multa inspiratie in demararea altora pentru sanatatea noastra.

  18. Corina

    Ma bucur ca luptati sa faceti ceva cu adevarat folositor pentru ieseni!Am fost internata acum o luna la spitalul Sf.Ioan si am ramas uimita de felul in care sunt tratati pacientii…uimita in sensul bun!Am fost operata de apendicita acuta de catre dl. doctor Eduard Fiedler caruia ii sunt recunoscatoare pentru faptul ca m-a facut sa am incredere in medici!O sa spun tuturor prietenilor despre aceasta initiativa si sper sa ajutam si noi atat cat putem!mult succes!

  19. Viorel Popinciuc

    Buna seara! 2% din impozit merg la UPU. Pacat ca sunt numai 2 procente. Am fost ieri si am semnat cererea iar maine dimineata sunt la spital cu fisa fiscala. Numai respect pentru ceea ce faceti zi de zi!

  20. irina

    Bravo, Ciuho!
    Esti admirabil, pacat ca nu popularizati mai mult chestiunea cu 2%. Eu i-am dat la smurd, ca , deh, din comoditate, am completat formularele la firma la care lucrez si asta era cam singura optiune decenta pentru o cauza nobila.Poate la anul o sa fiu ceva mai in forma si o sa ma mobilizez pana in Copou.Oricum, esti o pata de culoare in peisajul cenusiu al Iasului din toate punctele de vedere, stii sa le combini foarte bine pe toate. La multe succese si impliniri!Ca o data cu implinirile tale ne prelungim si noi sansele de a trai mai mult….bun sloganul “Singurul lucru sigur este că murim. Problema este când şi cum.”

  21. yrra ioana

    O întrebare domnule doctor, sâmbată, 30 mai 2009 (dacă reţin eu exact) domnul Adomniţei a vizitat spitalul de urgenţe Iaşi, însoţit de dvs. mă interesează care a fost opinia dumnealui cu privire la cele văzute acolo? Nu i s-a părut oare revoltător faptul că pacienţii clinicii stau cate 3 în doua paturi în condiţiile în care marea lor majoritate se recuperează dupa intervenţii chirurgicale complexe? Nu i s-a părut oare strigător la cer faptul că medicii opereaza uneori şi câte 14 ore încontinuu? Sau poate dumnealui i se pare normal ca un pacient, victima a unui accident rutier sa fie plimbat între spitale? Mi se pare inadmisibil… Ce să spun, e bine şi cu vizitele astea ale “marilor demnitari ” , daca ar face totuşi ceva concret pentru sistemul medical cred ca ar fi mult mai util. Ştiu că domniile lor se tratează în spitalele din străinătate, fiind de cele mai multe ori trataţi culmea tot de medici români…pentru că deh, salariile de mii de euro din sistemul sanitar din alte state ale uniunii europene, au capacitatea de a compensa dorul de ţara şi patriotismul. Probabil că daca fiecare din noi ar depune un efort minim, proiecte vitale pentru sistemul sanitar ar funcţiona mult mai bine. Ca şi exemplu, o simpla semnătură ne poate ajuta să ne lovim mai rar de fenomenul Lăzărescu , sau de cazurile de suicid care devin tot mai dese…

  22. Gabriel Ciocan

    Într-adevăr, este o iniţiativă lăudabilă. Toţi ar trebui să ne gândim să donăm cei 2% în domeniile vitregite de cei ce ne conduc vremelnic: sănătate (atât fizică cât şi spirituală), educaţie, cultură, sport (ramuri neglijate, atletism, înot, etc., ramuri care contribuie şi ele la starea de sănătate a tineretului nostru). Fiecare unde consideră c-ar fi mai bine.
    Domnul doctor, în nebunia care s-a creat în jurul acestei pandemii suspecte de gripă, poate ne puteţi spune în ce constă rezerva dv. privind vaccinarea.
    Eu unul, sunt practicant Reiki. Din 2006 când m-am iniţiat în această terapie complementară pe care o practic doar pentru mine şi familia mea, până acum, nu am mai avut probleme cu nici un fel de viroză sau gripă (deşi colegii mei erau răciţi), iar înainte nu era iarnă să nu contactez una. Zic până acum, căci între Crăciun şi Anul nou, la ţară fiind, am făcut o formă severă de gripă, cu toate simptomele prezentate în anunţurile publicitare de pe mass media, febră (39 cu 4), secreţii nazale abundente, dureri de cap şi ochi, tuse seacă, dureri musculare. După 2 zile de tratament cu aspirină, frecţii cu oţet, băi fierbinţi la picioare cu sare, ceaiuri fierbinţi de soc, sunătoare, cure cu citrice şi bineînţeles Reiki (nu doresc să-i fac aici reclamă, dar pe mine m-a ajutat), febra a scăzut la normal. Dar ferească Dumnezeu de ce a rămas în urmă! Gâtul parcă era frecat cu glaspapir, plămânii îi simţeam că mă ard, aveam dureri de rinichi şi aveam şi o uşoară apăsare în zona inimii. În fine, acum mă simt cu mult mai bine, a rămas doar o tuse sâcâitoare care este şi ea pe trecute.
    Ce ţin să remarc, această gripă pe care am făcut-o are un mod atipic de manifestare. Odată cu mine s-a îmbolnăvit şi prâslea de 7 ani, dar a făcut o formă mult mai uşoară. Soţia, care ne-a îngrijit, iniţiată şi ea în Reiki, a dat semne de boală, dar şi-a revenit foarte repede. Socrii mei au făcut şi ei o formă mai uşoară. Noi am luat-o de la un nepoţel student, care are parinţii plecaţi în Italia şi stă la noi. Pentru că fumeză, forma lui a fost şi ea ceva mai severă. Nu ştiu dacă a fost vestita A H1N1 dar gripă a fost şi a prezentat simptome asemănătoare.
    Ţin să subliniez că, de la om la om, această formă de gripă se manifestă diferit. Şi nu este absolut necesar să fii bolnav cronic să faci o formă severă.
    Revenind la vaccin, am găsit pe Internet părerea unui reputat neurochirurg american Russell L. Blaylock care predă la Universitatea din Mississippi, că acest vaccin conţine un component deosebit de periculos numit squalena (MF-59) care poate provoca grave boli auto-imune ca scleroza în plăci, artrita reumatoida şi lupusul. Este acelaşi adjuvant vaccinal care a fost asociat cu sindromul războiului din Golf ce a cauzat moartea a mai mult de 10000 de soldaţi americani şi care poate provoca agravarea bolii lui Charcot.
    În opinia domniei sale virusul H1N1 omoară provocând o “furtună a citokinelor” făcând sistemul imunitar să reacţioneze de o manieră excesivă. Acesta ar fi motivul pentru care omoară persoanele tinere şi provoacă o boală ceva mai uşoară maturilor. Ori vaccinul ar fi un puternic stimulator al imunităţii (după câte constat, nu este recomandat copiilor!) ceea ce ar face virusul capabil de o şi mai mare letalitate.
    Domnia sa recomandă un aport crescut de vitamina D3 (ulei de peşte), diverşi antioxidanţi (vit. C şi E) al căror aport ar fi mai indicat să se facă pe cale naturală (multe fructe, mere, citrice, sucuri naturale).
    CARE ESTE PĂREREA DV PRIVIND ACEASTĂ PANDEMIE ŞI ACEASTĂ CAMPANIE AGRESIVĂ DE VACCINARE? Ar fi interesant de aflat pentru că sunteţi în … interiorul sistemului.
    Îmi cer scuze că abuzez de timpul dv.

  23. Ciuho Post author

    Am sustinut mereu dreptul pacientului la a lua o decizie in consimtamant informat.Luati legatura cu medicul dumneavoastra pentru a va explica pe larg beneficiile si riscurile si sa luati o decizie in functie de situatia dumneavoastra.Pana atunci va reamintesc ca din punct de vedere
    stiintific, vaccinarea se face in doua scopuri: intreruperea circulatiei unui virus pe un anumit teritoriu, caz in care 80% din populatie trebuie vaccinata, si protejarea celui vaccinat, caz in care decizia este una individuala, a pacientului.

  24. roman dorina

    sunt Roman Dorina din Botosani mama baiatului care in septebmbrie 2009 a fost adus la spitalul dumneavoastra ars in proportie de 98% din corp si care a murit .Am un mare regret ,pot spune un cosmar ,am ascultat pe altii si am luat atunci copilul si l-am dus in Germania cum ca acolo ar fi doctori mai buni si fac si dreg.Dar am aflat cind l-am adus mort ca nu a vazut acolo nici o injectie si ca medicii din Germania ar fi afirmat ca ce medicamente i s-au adm. la iasi ei in stare in care era nici nu-si bateiau capul.Atunci am simtit pe propria piele si simt ca totul a fost o minciuna din partea lor cind au spus ca pot rezolva cazul o minciuna care pe mine ma costat 20000 de euro si am ramas tot fara copil. Nu am ascultat si nu am crezut in romani .ORICUM MULTUMESC DIN SUFLET INTRG COLECTIVULUI

  25. nitura sidonia

    Va scriu in numele unei mame Roman Dorina din Botoasni care in luna septembrie 2009 i-a explodat butelia iar fiu ei a ars in proportie de 98% corp baiat care a fost trimis la spitalul la care cu mult devotament lucrati.Desi i s-a spus ca nu are sanse de a supravetui a ascultat de unii si poate cum va amintiti l-a dus in Germania, unde a si murit dupa dupa citeva .Revolta mare ,care s-a transformat in cosmar pentru familie e faptul ca desi au avut toate datele cu privire la starea baiatului acolo nu i-au facut nici o injectie afirmind ca nu e economic si ca la ei in Germania nu ar fi investit niciodata in medicatia ultra scumpa adm.la dumneavoastra in spital.

  26. Ciuho Post author

    Posibilitatile v-au fost explicate.Ati ales in baza consimtamantului informat.Dumneavoastra ati descis.Regretam pierderea dumneavoastra si va suntem mereu la dispozitie.

  27. nitura sidonia

    Domnule doctor revin la dumneavoastra in numele domnei Roman(legat de copilul ars) .Ce posibilitati are de a recupera prin casa de asigurari suma de 15500 euro reprezentind cv. transportului pina in Germania ,baiatul plecind cu viza CAS Botosani (doamna poate dovedi cu factura suma platita de o ruda Crucii Rosii din Germania) sau o alta metoda legala de a recupera baii.Eu sunt o vecina si pot sa va spun ca e o situatie dramatica -copilul mort .datori cu 16000euro, iar dumneaei e intr-o stare de degradare fizica de-i plingi de mila. VA multumim si poate va fi invatatura de minte si altora ca totusi la noi sunt inca medici de valoare

  28. Ciuho Post author

    Veniti cu actele .Vom intreba casa de asigurari ce se poate face.

  29. stefan

    Intrucat observ ca aici sunt comentarii recente, vreau sa va intreb cateva lucruri domnule medic Ciuhodaru:
    Anul acesta 2010 se mai pot vira cei 2% catre UPU si care este data limita ?
    Eu din pacate nu mai pot ceda cei 2% pentru ca contribui deja cu 8% din castigul meu lunar la sistemul de sanatate danez (asa e legea, poate va inspira modelul danez in cariera politica)! insa intreb pentru a convinge prieteni si cunoscuti din Romania. Eu o sa incerc sa va trimit periodic ceva banuti. Se pot face direct depuneri la banca in contul mentionat la donatii la Cartita ??
    Deoarece nu am gasit mai multe detalii(poate nu am cautat suficient) despre stadiul actual al proiectului al noului spital de urgente poate imi puteti da dvs. cateva. In ce stadiu este spitalul cel nou? Cate semnaturi ar trebui sa adunam sa se miste lucrurile ? Ce sperante avem ? Cum mai putem ajuta ? De cine depinde finalizarea priectului ? pe langa cei 60 de oameni din agenda mea de mail, as dori sa demarez o campanie de strans semnaturi si poate si de donatii pe forumurile de romani din tarile scandinavice.
    Eu sunt sucevean si momentan in Danemarca insa orasul meu de suflet va ramane Iasiul pentru totdeauna si visul meu e sa ma stabilesc la un moment dat in in orasul in care am trait cei mai frumosi ani, cei ai studentiei iesene ..
    Va admir activitatea si va respect enorm. Sa nu va schimbati odata cu intrarea in politica! am convigerea ca nu o veti face ! Cu greu credeam ca mai exista in Romania astfel de medici ! Felicitari si va asigur de sprijinul meu.

  30. animalutul20

    tudore, administrarea banilor-acei 2% pe care multi i-am dat pt spit vostru- se va face de voi sau de vreun bandit de manager asa cum sunt multi in sistemul sanitar( nu mai departe de voi e jud.vaslui , cu directorul adm cu mercedes- tu ai mercedes pt vietile pe care le-ai salvat pana acum????)

  31. Ciuho Post author

    De noi.Nu se da Mercedes pentru vietile salvate si nu asta e scopul.Mie imi e suficienta masinuta mea.

  32. silvia

    domnule doctor ,am soacra internata la spitalul de urgente,la clinica medicala,Am primit din spital telefon sa-i aduc pampers ca nu poate merge la toaleta singura.Singura modalitate de a vizita bolnavii dupa orele de vizita este ciubucul pe care TREBUIE sa-l dai gardianului de servici,stiati scest lucru?Duminica am fost informata de gardian ca trebuie sa astept pana la ora 19 sa se termine vizita medicala ,cu toate ca am spus ca am fost chemata de la spital.Am stat o ora afara pana mi s-a permis sa intru in clinica sa duc pampers bolnavei .Azi am fost din nou la spital ,am stat afara o ora si am fost chemata in cele din urma sa intru in spital , dar gardianul mi-a cerut sa am la plecare bani sa-i las de o cafea.CHIAR ASTA SA FIE SINGURA MADALITATE SA VIZITEZI UN BOLNAV ?Am vazut ca solicitati ajutor sa finalizati spitalul nou.VA DAU EU O IDEE SA FACETI ROST DE BANI ;PUNETI TAXA LA INTRAREA IN SPITAL IN AFARA ORELOR DE VIZITA,asa cum se procedeaza si in celelalte spitale. Oricum noi platim sa intram in spital , dar dam spaga gardianului, acesti bani ar putea intra in fondurile spitalului si ar fi folositi pentru novoile bolnavilor. NU CREDEAM CA IN SPITALUL IN CARE LUCREAZA TUDOR CIUHODARU ESTE FAVORIZATA SPAGA INCA DE LA POARTA.Este umilitor sa vezi rude ale bolnavilor cu medicamente in sacose care se roaga de portar sa -i lase sa duca in spital medicamentele,iar pentru bunavointa lui sa fie nevoiti sa-i dea spaga gardianului .Azi era la poarta o femeie care astepta de la ora 9 dimineata sa intre la un bolnav, dar nu a putut ca nu i-a dat atentia cuvenita gardianului . Vi se pare normal ce se intampla?Am intrebat si la UPUdaca pot plati taxa sa intru in spital ,dar mi s-a spus ca NU exista asa ceva , dar sa vorbesc cu domnul de la paza si am intrat dupa o ora , cand mi-a atras atentia sa-i las la plecare de o cafea.Am dat 1.5 lei , bani pe care puteam sa -i platesc taxa de intrare si astfel intrau numai de la mine niste bani in contul spitalului de urgente.dar faceti un calcul la cati vizitatori vin intro zi in spital.Astept raspuns de la dumneavoastra , domnule deputat.

  33. Ciuho Post author

    Departe de mine de a scuza pe cineva dar stiti cine a oferit contractul firmei de paza ? Exista posibilitatea de a sesiza aceasta situatie conducerii spitalului mentionand exact ora si pe cel ce va conditioneaza intrarea in spital. Ati vazut si lantul de pe poarta pus in fata pacientilor…Va astept joi la spital sa rezolvam impreuna aceste lucruri. Eu doar lucrez in acest spital de aproape doua decenii si multe lucruri care se intampla in aceste zile mi se par un cosmar atat pentru pacienti cat si pentru apartinatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.