Tudor Ciuhodaru propune ca barurile sa nu mai serveasca alcool clientilor dupa ora 22.00

Seful Unitatii de Primire a Urgentelor (UPU) de la Spitalul Clinic de Urgente „Sfintul Ioan“ din Iasi, Tudor Ciuhodaru, a anuntat demararea în aceasta toamna a unei campanii de reducere a consumului de alcool în rindul iesenilor. Exasperat de numarul foarte mare de persoane care ajung zilnic la UPU din cauza starii de ebrietate, Tudor Ciuhodaru propune ca barurile din judet sa nu mai serveasca alcool clientilor dupa ora 22.

„În strainatate, daca barmanul vede ca un client este deja beat, nu îi mai serveste alcool. La noi, din pacate, nu se întîmpla la fel, din acest motiv numarul exagerat de persoane care ajung sa agreseze sau sa fie agresate este foarte mare“, a declarat seful UPU de la Spitalul de Urgente din Iasi. Potrivit acestuia, cei mai multi pacienti care ajung la Unitatea de Primire a Urgentelor sint victime ale consumului de alcool.

„Este vorba despre cazurile de agresiune, despre accidentele casnice, de munca, dar chiar si despre sinucideri. În fiecare zi, la noi ajung cîte 10-15 persoane în stare de ebrietate. De multe ori, acesti pacienti sînt agresivi, trebuie sa cerem ajutorul fortelor de ordine, este greu de lucrat cu ei. Din acest motiv, ne-am gîndit ca o astfel de campanie ar fi în interesul întregii comunitati“, a mentionat Tudor Ciuhodaru. Campania „Stop bauturii alcoolice dupa ora 22.00“ se va desfasura in cadrul programului CIRTITA.

Sursa: Jurnalul de Est (M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published.