Zeci de ieşeni au ajuns la spital după ce au mâncat sau băut peste măsură

Zeci de ieşeni au ajuns la spital din cauza consumului de alcool şi excesului alimentar, potrivit medicilor de la Spitalul Sfântul Ioan din Iaşi, transmite NewsIn.

Medicul coordonator al Unităţii de Primire Urgenţe, Tudor Ciuhodaru, a declarat că cei mai mulţi pacienţi sunt bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 56 de ani, care au consumat cantităţi importante de alcool şi au făcut abateri de la regimul dietetic.

"Doi dintre aceşti pacienţi, cu vârste de 23 şi 46 de ani au ajuns în comă etilică. Alţi pacienţi s-au prezentat la UPU cu reacţii alergice la ouă sau cozonac. După asigurarea măsurilor de urgenţă, aceştia au solicitat externarea pentru a continua sărbătorirea Paştelui", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Ciuhodaru a mai spus că o serie de pacienţi s-au prezentat la spital şi cu diferite plăgi, în urma unor conflicte izbucnite pe fondul consumului de alcool. Medicii susţin că astfel de incidente sunt în creştere în ultimii ani, în special în zona rurală.

Un ieşean în vârstă de 57 de ani a ajuns la spital cu diverse arsuri după ce s-a autoincendiat, fiind supărat că una dintre fiicele lui a plecat de acasă în prima zi de Paşte. "Pacientul a suferit arsuri de gradul I, II şi III pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului la nivelul feţei, toracelui şi mâinilor. Bărbatul a rămas internat în singura secţie de Arşi din Moldova aflată la Sfântul Ioan", a mai spus Tudor Ciuhodaru.

Sursa: NewsIn

Leave a Reply

Your email address will not be published.