Cum să ajungem din urmă țările europene unde aproximativ 80% din cazurile de cancer la sân sunt depistate în stadii incipiente.

WPK Academy Cancer Center prezintă metode de diagnostic și cele mai noi tratamente în domeniul cancerului la sân

WPK Academy Cancer Center din cadrul Wiener Privatklinik - unul dintre cele mai mari spitale private austriece - organizează, pe data de 11 mai 2019, la București, un seminar oncologic gratuit dedicat pacientelor cu cancer mamar, cu tema “Cancerul de sân - diagnostic și tratamente inovatoare”. În cadrul evenimentului, experți recunoscuți din Viena, printre care reputatul medic oncolog Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, vor vorbi despre metodele de ultimă oră în abordarea terapeutică a afecțiunilor maligne ale sânului și vor răspunde întrebărilor pacientelor. Evenimentul va avea loc la Hotelul Radisson Blu (sala Atlas II), începând cu ora 10.00.

Printre subiectele de interes discutate în cadrul seminarului vor fi: tratamentul neoadjuvant și adjuvant în cancerul de sân în stadiu incipient, intervenția chirurgicală pentru cancerul mamar în stadiu incipient, rolul medicinei nucleare în diagnosticarea cancerului de sân în stadiu incipient și avansat, dar și tratamentul cancerului mamar în stadiu avansat. De asemenea, pacientele pot afla, de la reprezentanți ai spitalului WPK, detalii despre tratamentele și investigațiile de ultimă generație disponibile la Viena, precum și despre suportul logistic asigurat în vederea accesării serviciilor medicale.

“Seminarul oncologic pe care îl susținem anual la București se află deja la a treia ediție, lucru care ne bucură și, în același timp, ne confirmă nevoia pacienților români de a se informa din surse de încredere despre cele mai noi tratamente pentru afecțiunile de care suferă. Având în vedere incidența ridicată a cancerului de sân în România, am decis să dedicăm evenimentul din acest an abordării patologiei mamare, prin invitarea unora dintre cei mai buni medici specialiști în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor maligne ale sânului. Sperăm să avem alături de noi un număr cât mai mare de paciente”, a declarat Ema Hafner, Directorul dep. de Marketing și Pacienți Internaționali Wiener Privatklinik.

 Speaker principal al evenimentului va fi Prof. Univ. Dr. Christoph Zielinski, specialist în oncologie medicală, imunoterapie și tratamentul personalizat al cancerului, Medic Coordonator al WPK Academy Cancer Center, Președinte al Diviziei Clinice de Oncologie, Departamentul de Medicină, Universitatea de Medicină din Viena și Președinte în cadrul Grupul Oncologic de Cooperare pentru Europa Centrală și de Est. Alți medici care vor susține prezentări sunt:

  • Univ. Dr. Wolfgang J. Köstler - medic specialist în oncologie şi hematologie, Wiener Privatklinik;

  • Univ. Dr. Martha Hoffmann - expert în medicină nucleară, Centrul de Radiologie Wiener Privatklinik și membru în Comitetul Tiroidian al Asociației Europene de Medicină Nucleară.


Conform statisticilor Globocan, în 2018 au fost diagnosticate în România 9.629 de cazuri noi de cancer mamar, iar numărul deceselor s-a ridicat la 3.378. Mortalitatea crescută prin cancerul mamar este cauzată în principal de depistarea sa în stadiu avansat, ca urmare a lipsei unui program de screening la nivel național, dar și de accesul dificil la un diagnostic de precizie și tratamente avansate. În România, 58,4% dintre paciente sunt diagnosticate în stadii medii și avansate de boală, comparativ cu alte țări europene, cu programe de screening implementate, unde 70 – 80% dintre cazuri sunt depistate în stadii incipiente.

Peste jumătate dintre pacienții români care se tratează anual la Wiener Privatklinik sunt pacienți oncologici. Aceștia aleg spitalul WPK pentru tehnicile avansate de diagnostic (PET CT și medicină nucleară), tratamentele de ultimă generație, precum imunoterapia și terapia personalizată țintită, dar și pentru expertiza medicilor vienezi.

WPK Academy Cancer Center este deservit de o echipă de 30 de experţi de elită în domeniu, incluzând oncologi, hematologi, chirurgi, specialişti în medicină nucleară şi geneticieni, care aplică o abordare multidisciplinară, personalizată a fiecărui caz. Diagnosticul final este emis de către o Comisie Interdisciplinară de experți în oncologie, genetică şi biologie moleculară (Tumor Board) care analizează caracteristicile moleculare şi individuale ale mutaţiilor ADN-ului celulelor tumorale şi ale celulelor sănătoase. Tot aici, pacienţii cu istoric familial de cancer au posibilitatea de a depista posibila predispoziţie pentru dezvoltarea bolii oncologice, prin efectuarea unei analize genomice. Astfel, se poate identifica din timp acest risc şi se pot lua măsurile preventive necesare.

Înscrierea la seminar se realizează prin completarea formularului disponibil pe: www3.wpk.ro/cancerevent/

Despre Wiener Privatklinik

Wiener PrivatKlinik (WPK), înființat în anul 1871, cu sediul în Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria. Acesta acoperă o gamă de peste 30 de specialități medicale, având în structură 9 centre de competență, 145 de paturi, bloc operator cu 4 săli de operație, servicii de imagistică avansată (singurul spital privat din Viena cu PET CT și medicină nucleară), fizioterapie și recuperare medicală la standarde internaționale. Echipa medicală este alcătuită din peste 250 experți reputați vienezi, ce aplică o abordare interdisciplinară a fiecărui caz. Anual, aproximativ 3000 de pacienți internaționali accesează servicii de diagnostic și tratament în cadrul Wiener PrivatKlinik, iar circa 26% dintre aceștia sunt români.

Leave a Reply

Your email address will not be published.