Clinica Smart Nutrition lansează un program de psihonutriție coordonat de medicul nutriționist Mihaela Bilic

Clinica Smart Nutrition lansează începând cu luna aprilie 2019 un program de psihonutriție coordonat de doamna doctor Mihaela Bilic, unul dintre cei mai apreciați medici nutriționiști din România. Programul va avea o durată de 3 luni și este destinat pacienților care vor să atingă o anumită greutate corporală și să adopte un stil de viață sănătos. Prin cooptarea dnei dr. Mihaela Bilic Smart Nutrition își … Continue reading Clinica Smart Nutrition lansează un program de psihonutriție coordonat de medicul nutriționist Mihaela Bilic

Reguli de nutritie si hidratare in perioada verii

Este vara, sezonul in care ne apucam de treaba – vrem sa aratam mai bine, sa avem un stil de viata mai sanatos, sa facem mai multa miscare. Totul porneste de la o alimentatie corecta, echilibrata, care sa asigure organismului aportul de nutrienti de care are nevoie. “Acum este momentul ideal pentru detoxifierea organismului!   Trebuie sa renuntam la vechile obiceiuri de alimentatie, incarcate caloric, … Continue reading Reguli de nutritie si hidratare in perioada verii

Cum ne pregătim pentru Sărbătorile de Paşte

Pastele este o sarbatoare simbolica, a reinnoirii si improspatarii. Postul este si el parte din acest proces, reprezentand din punct de vedere alimentar o dieta prin excelenta vegetariana, cu un caracter de crutare hepatica – pune in repaus secretia biliara si functia hepatica. “Trebuie sa ne asiguram ca facilitam trecerea organismului nostru de la un regim alimentar sarac in grasimi si proteine animale, bogat in … Continue reading Cum ne pregătim pentru Sărbătorile de Paşte

Cum ne pregatim sanatatea pentru sarbatori

Iarna este anotimpul in care se testeaza la maxim capacitatea noastra de aparare si raspuns la bolile cu specific de sezon, in special pentru grupele de varsta extreme, copiii si varstnicii. De aceea, pentru a ne bucura de sarbatori cum se cuvine, trebuie sa respectam recomandarile doctorilor, sa ne ferim de excese de orice fel si, nu in ultimul rand, sa gandim pozitiv. “O buna … Continue reading Cum ne pregatim sanatatea pentru sarbatori

Mesele de Paște pot dubla numărul pacienților cu probleme digestive

“În perioada Paștelui se declanșează sau se agravează, în special, problemele digestive, dar se pot acutiza sau agrava și patologiile cronice, asociate ale persoanelor respective. Astfel, se poate ajunge până la dublarea numărului de pacienți cu probleme digestive, comparativ cu alte intervale de timp din an. De aceea recomandăm prudență sporită persoanelor cu patologie hepatică (steatoză hepatică, hepatite de diferite etiologii, ciroză, litiază colecistică sau … Continue reading Mesele de Paște pot dubla numărul pacienților cu probleme digestive

Îndulcitorii hipocalorici pot face parte dintr-un stil de viaţă echilibrat

Îndulcitorii hipocalorici pot ajuta atât în prevenirea, cât şi în managementul eficient al obezității, susțin specialiștii din cadrul Asociației Internaționale a Îndulcitorilor (International Sweetners Association – ISA). Potrivit acestora, îndulcitorii hipocalorici ajută persoanele supraponderale să reducă aportul de calorii. În opinia reprezentanţilor ISA, includerea băuturilor cu îndulcitori hipocalorici în dietă poate ajuta la menţinerea greutăţii, atunci când se respectă cantitatea de calorii din alimentele solide. … Continue reading Îndulcitorii hipocalorici pot face parte dintr-un stil de viaţă echilibrat

Sedentarismul – factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile

Sedentarismul este, de multe ori, o caracteristică definitorie a comportamentului uman al adultului, având în vedere că mai mult de jumătate din timpul în care nu doarme îl petrece în activități sedentare – privitul la televizor, statul în mașină, utilizarea computerului etc. Specialiștii atrag atenția că timpul petrecut în activități sedentare este strâns legat de riscul de apariție a obezității, diabetului zaharat şi bolilor de … Continue reading Sedentarismul – factor de risc pentru bolile cronice netransmisibile

Sfaturi pentru o mâncare sănătoasă și gustoasă

Pentru o alimentație sănătoasă, modul de preparare a alimentelor este esențial. Astfel, ar trebui evitate obiceiuri precum prăjirea alimentelor în ulei, preparararea hranei pe grătarul cu cărbuni sau prepararea mâncărurilor cu sos. În schimb, nutriționiștii ne învață o serie de trucuri prin care gustul preparatelor sănătoase poate fi substanțial ameliorat. Marinarea cărnii în amestecuri de condimente și ierburi aromate înainte de a o coace este … Continue reading Sfaturi pentru o mâncare sănătoasă și gustoasă

Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Produsele lactate reprezintă o componentă importantă în alimentaţia zilnică, având un conţinut bogat în nutrienţi esenţiali, necesari pentru creşterea şi menţinerea muşchilor si oaselor, la orice vârstă. Pe lângă faptul că iaurtul este o sursă naturală de proteine şi calciu, acesta echilibrează flora intestinală datorită bacteriilor vii pe care le conţine, bacterii care au realizat fermentarea laptelui pentru transformarea acestuia în iaurt. „Iaurtul este un … Continue reading Consumaţi iaurt: ajută la echilibrarea dietei, după răsfăţurile culinare de Sărbători

Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă

Starea noastră de bine este determinată în mare măsură de sănătate, iar de multe ori aceasta depide de modul nostru de nutriție. Tocmai de aceea este extrem de important să cunoaștem cât mai multe informații despre ce înseamnă alimentația sănătoasă, iar specialiștii în nutriție ne atrag atenția că moderația și variația sunt principalele atribute. În mod normal, ne place să mâncăm pentru a ne satisface … Continue reading Nutriționiștii ne învață 10 pași pentru o alimentație sănătoasă