Peste 600 de bucureşteni şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”

Peste 600 de persoane şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul celor două zile ale Campaniei Naționale „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”, organizată în luna septembrie de Societatea Română de Hipertensiune (SRH). Mai mult de o treime dintre persoanele care au participat la acţiunea de testare a valorilor tensionale, desfăşurată în centrul comercial Afi Cotroceni, a fost depistată cu tensiune arterială … Continue reading Peste 600 de bucureşteni şi-au măsurat gratuit tensiunea arterială în cadrul Campaniei Naționale „Viteza ucide… nu numai în trafic. Controlează-ți tensiunea arterială!”

Mituri şi adevăruri despre plasele chirurgicale folosite în tratamentul herniilor

Apariţia plaselor chirurgicale din polipropilenă, numite şi proteze parietale, a reprezentat un progres major în tratamentul chirurgical al herniilor abdominale, reducând riscul de recidivă de 10 ori. Plasele chirurgicale se folosesc astăzi în tratarea a numeroase tipuri de hernii: herniile primare ale peretelui abdominal: hernie inghinală, hernie femurală, hernie ombilicală, precum şi herniile secundare, numite şi postincizionale. Una din 5 operaţii de hernie efectuată fără  … Continue reading Mituri şi adevăruri despre plasele chirurgicale folosite în tratamentul herniilor