Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat contractul pentru achiziția companiei Solacium

Grupul Zentiva a.s. și Siyiara Enterprises au semnat un contract de vânzare-cumpărare a părților sociale pentru achiziția companiei românești Solacium, împreună cu filiala sa Be Well Pharma. Solacium este în prezent parte a grupului Dr. Max și deținută de Siyiara Enterprises împreună cu dl. Trasca Alexandru-Tony.

Nick Haggar, CEO Zentiva, a declarat: „Zentiva se bucură să anunțe semnarea primei sale achiziții după separarea de Sanofi din ultimul trimestru al lui 2018. Solacium completează business-ul nostru de medicamente generice și ne ajută să ne dezvoltăm divizia de OTC-uri și oferta pentru pacienții și consumatorii din România.“

După achiziționarea de către Dr.Max a grupului A&D Pharma, am decis să ne concentrăm în primul rând pe trei piloni ai business-ului nostru în România - retail farmaceutic, vânzări en-gros, respectiv marketing și vânzări. Deși Solacium este un producător de suplimente alimentare și OTC-uri cu o creștere rapidă, considerăm că, sub managementul unui producător farmaceutic specializat și de anvergură, așa cum este Zentiva, Solacium își poate valorifica mai bine potențialul și își poate dezvolta semnificativ business-ul, depășind nivelul actual“, a declarat Leonardo Ferrandino, Președinte și CEO al grupului Dr.Max.

Tranzacția rămâne supusă aprobării mai multor autorități, inclusiv, dar fără a se limita la Consiliul Concurenței din România.

Despre Zentiva

Zentiva este un producător european de medicamente de înaltă calitate care deservește pacienții din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Cu o echipă dedicată de peste 2.500 de persoane și rețeaua de fabrici – inclusiv fabricile noastre emblematice din Praga și București – ne străduim să fim campionii medicamentelor generice și de marcă din Europa, pentru a sprijini mai bine nevoile zilnice de asistență medicală ale oamenilor.

La Zentiva, aspirația noastră este că asistența medicală trebuie să fie un drept și nu un privilegiu. Mai mult ca oricând, oamenii au nevoie de acces mai facil la medicamente accesibile, de înaltă calitate și la asistență medicală. Lucrăm în parteneriat cu medicii, farmaciștii, distribuitorii, autoritățile de reglementare și guvernele pentru a oferi soluțiile de zi cu zi de care depindem cu toții.

Despre Solacium Pharma

Viziunea SOLACIUM PHARMA este de a deveni una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România, prin construirea de parteneriate strategice cu profesioniștii din domeniul sănătății în beneficiul pacienților, consumatorilor și angajaților. Aceste parteneriate se bazează pe furnizarea de produse inovatoare care oferă oamenilor cele mai bune opțiuni pentru sănătatea lor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.