15 ani de la 9/11

În curând se vor împlini 15 ani de când forțe teroriste au umplut cu explozivi și au aruncat în aer turnurile gemene din New York, sub acoperirea unei așa zise deturnări de avioane de pasageri de către musulmani. Eveniment de o magnitudine a terorismului care a uimit, îngrozit și bulversat pe toată lumea, conferind administrației Bush și următoarelor administrații americane dreptul și justificarea morală de a bombarda, ocupa, distruge, jefui de resurse și reconstrui câteva țări din orient.

În proces au murit câteva mii de americani în turnuri, câteva zeci sau sute de mii de musulmani, majoritatea nevinovați, ulterior.

Deși au trecut atâția ani de atunci și deși SUA este țara cea mai avansată din punct de vedere al democrației, tehnologiei, specialiștilor de tot felul și, desigur, cea mai nobilă și mai liberă țară de pe glob, vinovații nu au fost încă descoperiți și nu pare că vor fi descoperiți înaintea asasinilor lui JFK.

Există desigur un raport oficial dar acesta explică atât de distorsionat și incomplet faptele că nu cred că merită mai multă atenție de la oamenii inteligenți decât ar fi meritat un raport al Inchiziției privind geocentrismul, prezentat la procesul lui Galileo Galilei.

Este trist că rudele atâtor oameni asasinați cu sânge rece în cea mai bună din lumile posibile nu și-au găsit încă dreptatea și alinarea după atâția ani, dar asta este problema americanilor, la fel cum găsirea teroriștilor din 1989 a rămas problema noastră.

Faptul că lucrurile în SUA s-au întâmplat ca în URSS este, din păcate, problema noastră a tuturor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.