Albeața justiției române

 

Doamna Jana Tiron, în vârstă de 73 de ani, este unul din marii corupți ai României.

Astfel ea s-a făcut vinovată de trafic de influență, respectiv a adus o găină unui medic pentru a favoriza angajarea unei cunoștințe în spital. Este adevărat că găina respectivă avea și 1000 de lei în cioc, așa că justiția română a lovit dur -  4 ani de pușcărie cu executare deși, având cancer osos și diabet exista posibilitatea ca femeia să le tragă clapa.

O dată marea corupție rezolvată, justiția a trecut la mărunțișuri, respectiv trafic de influență (dar nu atât de mare ca în cazul mafioatei din Focșani) și spălare de bani.

Astfel domnii Dorin Cocoș, băiat deștept, Gheorghe Ștefan, fost primar și incoruptibil PDL și Gabriel Sandu, fost ministru și baron au primit, pentru implicarea în dosarul ”Microsoft” între 2 și 3 ani cu executare, să se învețe minte să mai facă mici găinării. În cazul domnului Dumitru Nicolae, în același dosar pedeapsa a fost cu suspendare.

La urma urmei a fost vorba de doar câteva milioane de euro, bani de acum curați.

În plus oamenii și-au recunoscut greșeala : "Astăzi este o zi în care am realizat că am greşit. Îmi pare rău, a fost o situaţie...într-un fel gândeşti la 53 de ani, altfel la 40 şi deloc la 20. Sunt de acord să muncesc oricând în folosul comunităţii", a declarat Gabriel Sandu în ultimul cuvânt.

Probabil că aici s-a făcut, în ochii justiției, diferența între cei 4 și Godmother din Vrancea.

Față de aceasta, cei patru sunt capabili, iar și iar, să muncească pentru comunitate, cu râvnă și neobosit cel puțin până în momentul în care ultima lescaie va fi extrasă din aceasta.

Cum să trimiți așa niște oameni la belea ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.