Doar 50 de euro

Marele bogătan cu mustățoaie și favoriți, Ion Țiriac, pare într-o formă de zile mari în această perioadă și, printr-o suplă și pertinentă analiză, a găsit și soluția adevărată la problema migranților sirieni exact acolo unde îi este drag românului, respectiv la nivel de contribuție financiară personală.
Astfel în viziunea titanului cu nutria moartă răsfirată între buze și nas, tot ce are de făcut românul angajat pentru a primi cum se cuvine pe imigranții străini ar fi să renunțe, în favoarea lor, la 50 de euro din salariu. O sumă derizorie, chiar dacă finanțistul nu precizează dacă nu ar trebui să fie de fapt lunară și nici dacă nu ar trebui să facem ceva și pentru alte grupuri de refugiați, din alte părți ale lumii, pentru pădurile tropicale birmaneze ca și pentru orfanii din Tadjikistan.
De fapt și de drept o parte din angajați contribuie oricum cu 50 de euro, sau poate mai mult, la persoane necăjite și fără haine prea multe pe ele, multe din ele dârdâind pe centură, așa că noua contribuție bănească nu poate fi cu adevărat deranjantă pentru nimeni.
Din păcate însă există printre noi și persoane chitroase, incapabile să intre în rezonanță cu gândirea filantropului cu filtru natural pentru ciorbă, pretinzând că 50 de euro ar fi de fapt toate economiile lor după o viață de muncă. Și că, decât să umble la zestrea fetei s-ar baza mai mult pe activitatea Spetsnaz, a MIGurilor și a rachetelor blagoslovite prin care săptămânile acestea filantropii ruși limitează, atât cât este omenește posibil, susnumita migrație în favoarea deplasării organizate a arăbeților spre ceea ce muftiul numește ”paradisul drept credincioșilor” iar specialiștii pravoslavnici, ”loc cu verdeață”.
Ce pare a uita Ion Țiriac este că, spre deosebire de domnia lui, care economisește 50 de euro pe săptămâna numai din after shaveul cruțat prin bărbierire selectivă, noi ceilalți trăim suficient de spânește cât să nu găsim prin sertare ghemotoace de bancnote de 50 de euro tocmai bune de contribuit la vreun fond, eventual gestionat de un politician român nici dacă acesta ar fi pentru relocarea propriilor soacre, darămite pentru fonduri destinate purtătorii oacheși de turbane și grenade activabile la țopăială.
Ca urmare presupun că păsărica ieșită de sub hamsterul căzut în comă la marginea buzelor miliardarului va rămâne fără vreun efect vizibil, altul decât acela de a crește numărul fanilor mistreților la partida anuală de la Balc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.