Moartea lui Mickey Mouse

Alaltăieri seara m-am întors, pe scut, de la un concurs de bridge și, după ce m-am întreținut cordial cu nobila mea soție, am dat vreo câteva bobârnace otrepelor și am reanalizat mintal numărul mare de livraje și licitații neinspirate de care am fost capabil, am căzut în ceea ce ar fi putut fi descris ca o tragere de aghioase.

În jurul frumosului adormit însă s-a dezlănțuit iadul.

Astfel tânărul Jinx, un motan cu preocupări profesionale, a fost detectat de soție la baza scărilor angajând militărește pe bază de lăbuțe un terorist murin care trecuse fraudulos granița palatului Cucu.

Față de alte femei, Lavinia are oroare de șoareci și nu rușește absolut de loc să le aprecieze latura drăgălașă și benefică, motiv pentru care a plonjat într-o stare timică disconfortabilă, fapt exacerbat de întâmplarea că, sesizând o anumită vulnerabilitate a motănașului, prostovănia, terorista rozătoare a scăpat din încercuire și s-a refugiat în munți, respectiv după bibliotecă.

În situații de urgență murină nu se prea poate conta pe Alma, o ființă a cărei ambiție cinegetică nu a depășit niciodată stadiul de molie năucă dar lovitura a venit de la faptul că experta, Ivy, constatând acumularea de unde alfa electroencefalografice, trăgea la rândul ei aghioase pe canapea.

Prinsă într-o astfel de situație alarmantă, cu soțul netrezibil, unitatea de elită antișoricească adormită, persana puturoasă și Jinx scărpinându-și nedumerit scăfărlia aerisită de gânduri și soluții, Lavinia a folosit un anume sistem de alianțe existent în Tunari și l-a chemat pe un prieten săritor, Cătălin, genul de prieten care nu lasă o doamnă în necaz, indiferent de oră și de natura precisă a necazului.

Filmul în noapte al evenimentelor a continuat cu demontarea bibliotecii, mutarea acesteia și localizarea partizanului, urmată de intervenția precisă lui Ivy rezultând în dezarmarea, imobilizarea și capturarea inamicului. Din păcate însă protocolul pisicesc în aceste situații prevede și un proces legislativ stufos înainte de aplicarea condamnării, ceea ce a făcut ca, la un moment dat, șoricelul să evadeze din boxa acuzaților și să își reînceapă turele pline de lașitate până ce, în final, și-a găsit sfârșitul sub rafala de lovituri de mătură a lui Cătălin.

Toate aceste evenimente nocturne au atins, zice-se, un număr de decibeli: tropăieli, huruit de șurubelniță, scârțâit de mobile, chiuit de femeie, lătrat de cățel și mieunat de mâțe fără ca toate acestea să deranjeze cât de cât frumoasa lume onirică a președintelui casei. Un mic miracol, după cum a constatat Lavinia; pare că dacă vreodată ar vrea să-și facă de cap, să organizeze chefuri sau să tragă cu pușca, nedetectată, cu mine în casă, tot ce are de făcut este să aștepte câteva minute să adorm.

One thought on “Moartea lui Mickey Mouse”

Leave a Reply

Your email address will not be published.