Nedreptatea

O nouă nedreptate cosmică izbește colectivitatea de oameni de treabă care se ocupă cu versiunea varanică a jurnalismului românesc – antenele.

Astfel s-a dat publicității faptul că, la nivelul Curții de Apel București,  a fost bogăție în dosarul RDS&RCS versus Antena group, magistrații curții împărțind ani, cu și fără suspendare, precum și amendă pentru protagoniștii cu solzi, respectiv varanul alfa, fiica sa și domnul Sorin Alexandrescu.

Anii de reflecție acordați de curte sunt, în opinia mea, destul de puțini, existând doar speranța ca, prin apel, să fie rotunjiți.

Astfel domnul Dan Voiculescu a primit un puroi de doar doi ani, și ăia contopibili cu cei 10 deja în derulare, ceea ce înseamnă în opinia mea un singur lucru – omul trebuie să continue să scrie.

Fiica domniei lui a luat cu suspendare în schimb directorul general al Antena TV Grup își poate pregăti valijoara, 3 ani și jumătate de odihnă necesitând, în opinia mea, mai mult de un singur rând de pijamale și desuuri curate.

Distincțiile au fost acordate pentru că domnul Sorin Alexandrescu, în cârdășie cu ceilalți doi, a organizat un șantaj de bun simț la adresa domnului Ioan Bendei, administratorul firmei RCS&RDS, cu scopul ca acesta să dea o anume sumă de bani antenelor pentru includerea în grila de program.

Sau cum se zice la Antena 3 – pe degeaba.

Din câte înțeleg există o stare de nedumerire, altfel structurală, la nivelul protagoniștilor antenelor, care consideră că ceea ce  au făcut este de fapt anchetă jurnalistică, dar scăpând din vedere faptul că, fie șantajatul vinovat sau nu, șantajul este tot șantaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.