Pățania ecologistului șef

Comisarul şef al Gărzii de Mediu- Comisariatul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării “ George Petrovici este un profesionist și un dedicat, după cum s-a demonstrat zilele acestea când a fost tras pe dreapta după o vizită de lucru și descoperit cu circa 50 de kilograme de pește în portbagajul mașinii de braconaj a instituției pe care o cârmuiește.

Iată că acolo unde eu aș muia undița în apă cu orele, ca un tăntălău, fără a prinde nici măcar o cizmă mai de doamne-ajută, domnul comisar a reușit să facă o captură impresionantă, deși nu la fel de frumoasă ca cea a lui Costel Ifrim, fostul comisar șef al Gărzii de mediu, cel care a organizat flagrantul.

Mie personal mi se pare firesc ca un comisar însărcinat cu protecția mediului în Delta Dunării să își asume rolul ecologic de a mai rări din răpitorii și celelalte specii de pești producătoare de rahat, care murdăresc apele atât de tulburi ale dunării noastre milenare, deci sunt convins că motivul aparentului act de braconaj a fost de fapt patriotismul.

În plus ce s-ar aștepta lumea de la un oficial din deltă? Să care cu mașina instituției cherestea? Asta o fac pădurarii. Cartușe de țigări fără timbru? Asta e treaba vameșilor.

În plus apărarea omului este cutremurătoare și elocventă – se pare că se ducea la o pomană. Ori știm cu toții că în astfel de situații unii vin cu coliva, alții cu vinul și unii cu sturionul.

Oare de ce instituțiile statului nu lasă pe răposatu să se odihnească așa cum se cuvine?

One thought on “Pățania ecologistului șef”

  1. Acest articol a fost preluat din 2013,ma intreb cu ce scop ? La momentul acela organele abilitate au constatat ca acel peste era pentru uz personal.Exista documente legale prin care se poate demonstra ca nu sunt acuzat in niciun fel.Stirea de atunci a fost exprimata in termeni sententiosi pentru a murdari voit imaginea unei persoane devenite probabil incomoda.Asadar, nu exista niciun adevar in aceste stiri de senzatie ,ci doar nevoia disperata de a avea cititori.Eu nu mai lucrez la GARDA de mai bine de un an. Acesta nu e jurnalism,domnule……

Leave a Reply

Your email address will not be published.