Pluripartitism românesc

Oameni ca Adrian Videanu, Elena Udrea, Nicuşor Constantinescu, Radu Mazăre, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu şi alții ne arată beneficiile pluripartitismului.

Ca şi în savana africană şi în nişa economiei româneşti există prădători de diferite talii şi coloraturi, perfect adaptați sistemului ecologic local, cu bizonei păscând liniştiți din peturi, mugind în acordul televiziunilor, dând cu copituța din 4 in 4 ani la urne şi depunându-si luna de lună ca taxe si impozite pieile tot mai jigărite, numai bune pentru ca prădători socialdemocrați, hiene liberale sau crocodili populişti să devoreze tot, de la subvenții, la şpăgi, bani publici deturnați sau alte delicatese financiare.

Ar fi jenant dacă hoțimea din țară ar reprezenta un singur curent politic dar mai ales ar fi greu de asigurat reprezentativitatea tuturor şmecherilor, şmenarilor, poltronilor, hoțomanilor, băieților deştepti şi baronilor fără un sistem solid cu mai multe partide.

Căci ce vină au mafioții cu vederi de dreapta să trăiască într-o țară în care ar fura doar PSD şi de ce bandiții cu sentimente socialdemocrate să fie siliți să intre în PDL?

Cu fiecare fost lider, şef de partid, fost ministru sau potentat local ce ia calea bulăului mândria mea de a fi membru al sistemului democratic românesc creşte ca sula taurului la auzul tălangilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.