Zi de economie la Casa Națională de Asigurări de Sănătate

Astăzi din nou zi de reformă și de economii în sistemul medical de stat.

Astfel, urmare și a constatării că vineri numărul externărilor din spitalele de pe tarlaua tătânilor dirijuitorilor casei de asigurări de sănătate crește, specialiștii acesteia au făcut tot posibilul pentru ca serverul casei să nu funcționeze, cu conotația obișnuită a imposibilității de semnare și de validare a externărilor, rezultând în excluderea ulterioară a acestora de la plată, pe motiv de indolență a medicilor.

Pentru că avem acum un guvern de tehnocrați, soluția economică a fost ameliorată față de precedentele dăți prin faptul că malfuncționarea sistemului nu a mai fost asumată ca atare de Casă, neputând fi implicată ca factor explicativ în momentul spolierii spitalelor.

Am făcut ce fac de obicei în momentul în care ceva nu funcționează – am sunat la specialiști.

Specialiștii sunt angajații unei firme, Hippocrate, care sunt ca orice IT-iști extrem de calmi atunci când este vorba de crashuirea unui sistem, mai ales dacă plata lor nu depinde de funcționarea acestuia. Probabil că la păstrarea calmului contribuie și admirabila rotație pe care au inventat-o atunci când răspund la solicitări telefonice, rotație care le permite ca nici unul din ei să nu stea de vorbă cu același client de două ori, minimalizând astfel orice posibilitate a vreunui accident, de tip rezolvare a problemei.

În tot acest context demn de lumea subacvatică a coralilor, între baracudele de la casă care așteaptă prada, peștii mari de la conducerea spitalelor și delfinii sereni de la Hippocrate singurii agitați rămân doctorașii, plevușca ce urmează a fi sancționată și hăpăită într-un final, precum și pacienții, acest krill ușor gălbejit, silit să aștepte până în momentul în care se va decide la Casă inserarea ștecherului serverului în priză.

Este adevărat totuși că o parte din pacienți, pretextând o anume dorință de a ajunge acasă cu limuzinele, elicopterele dar, mai ales cu autobuzele și trenurile, cer totuși să fie lăsați să plece la timp, ca și cum ei nu ar avea nici o răspundere pentru toată această pleiadă de cretini, pardon reformatori, aciuiți la conducerea și stăpânirea sistemului medical.

În concluzie în afară de recalcularea AMR-ului până la pensionare nu văd ce mare lucru ne-ar mai rămâne de făcut.

3 thoughts on “Zi de economie la Casa Națională de Asigurări de Sănătate”

  1. Minunat domnule doctor! Talentul literar al Dvs, calmul si umorul, ne razbuna pe noi, toti medicii sclavagiti psihologic in marile spitale romanesti sau, cel putin, pe mine! Stima! Dr. Cutus Ruxandra, medic primar dermatolog in cel mai mare spital de urgenta judetean al Romaniei, SCJU CLUJ

  2. Stimate coleg,
    Poate va luati alt soft… am avut ocazia sa vad Hippocrate si am schimbat cu altul de la Timisoara… e adevarat, mai gresesc si ei ca sunt oameni, dar nu ridica din umeri la probleme si chiar se zbat sa iasa treaba mai mult ca oricare altii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.