O nouă formă de prezentare a medicamentului Suliqua a fost introdusă pe lista de medicamente compensate

Sanofi, unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, anunță disponibilitatea în România a unei noi forme de prezentare SULIQUA®, medicament indicat pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, la recomandarea medicului, la adulţi, în asociere cu metformin.

Suliqua® este prima combinație titrabilă cu raport fix de insulină glargin 100 unități/ml și lixisenatidă, un agonist al receptorilor de GLP-1, introdusă în Programul Național de Diabet în iunie 2018, fiind compensată integral. Până acum, medicamentul era disponibil într-o singură formă de prezentare: Suliqua 100 unităţi insulină glargin/ml + 50 micrograme lixisenatidă/ml soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, de culoarea piersicii. Începând cu luna mai, a intrat pe lista de medicamente compensate și cea de-a doua formă, Suliqua 100 unităţi insulină glargin/ml + 33 micrograme lixisenatidă/ml soluţie injectabilă în stilou injector (pen) preumplut, de culoare oliv. Această formă de prezentare oferă posibilitatea administrării, dacă este necesar, a unor doze de până la 60 de unități de insulină glargin, fiind în general mai potrivită pacienților necontrolați anterior cu insulină bazală.

Expunerea prelungită la valori mari ale glicemiei favorizează apariția complicațiilor diabetului. De aceea, obținerea controlului glicemic este un obiectiv terapeutic permanent atât al medicilor cât și al persoanelor cu diabet. Cele două forme de prezentare ale SULIQUA sunt concepute special pentru a permite iniţierea tratamentului și titrarea dozei în funcție de nevoile diferite ale pacienţilor cu diabet zaharat tip 2, care nu reușesc să atingă ținta de control glicemic cu tratamentul lor actual - antidiabetice orale sau insulină bazală. Obiectivul major al acestei terapii urmărește îmbunătățirea managementului afecțiunii prin obţinerea unui control glicemic mai bun și de durată, care poate preveni apariţia complicațiilor. Astfel, cu o singură injecție subcutanată pe zi se administrează două componente consacrate în terapia diabetului zaharat tip 2 (insulina bazală - glargin și agonistul de receptor de GLP1 - lixisenatida), stabilindu-se astfel premisele creșterii controlului bolii, a aderenţei la tratament și a calităţii vieţii pacienţilor”, a declarat dr. Eduard Prisăcariu, Director Medical Sanofi Romania & Moldova.

Despre prevalența diabetului zaharat în România

România se situează printre țările cu cea mai mare prevalență a diabetului zaharat din Europa (11,6%), potrivit Studiului Național privind Prevalența Diabetului, Prediabetului, Supraponderii, Obezității, Dislipidemiei, Hiperuricemiei și Bolii Cronice de Rinichi (PREDATORR), cap de listă fiind Turcia (14,85%). Conform statisticilor, numărul românilor cu vârste cuprinse între 20 și 79 de ani care suferă de această afecțiune variază între 1.535.413 și 1.967.200.

În ceea ce privește topul pe regiuni, cele mai multe persoane cu diabet se află, potrivit studiului PREDATORR, în sudul țării, unde s-a înregistrat o prevalență a diabetului de 13,39%, urmat de regiunea București-Ilfov, unde prevalența diabetului este de 12,79%. Pe locul trei în topul prevalenței diabetului se află regiunile nord-est (12,38%), sud-vest (12,1%), nord-vest (11,69%) și sud-est (10,44%).

La pol opus, regiunile cu cei mai puțini diabetici sunt în vestul (8,2%) și centrul țării (9,99%). Studiul PREDATORR, iniţiat în 2013, a fost realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice în parteneriat cu Societatea Română de Nefrologie, pe un eșantion de 2.728 de persoane din 100 de centre din țară.

Sursă: Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice

Despre Suliqua®

SULIQUA® este indicat la adulţi, în asociere cu metformin, pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2, pentru a îmbunătăţi controlul glicemic atunci când acesta nu a fost obţinut cu metformin administrat în monoterapie sau cu metformin administrat în asociere cu un alt medicament antidiabetic oral sau cu insulină bazală.

Siguranţa şi eficacitatea SULIQUA® asupra controlului glicemic au fost evaluate în două studii clinice randomizate, LixiLan-L (n=736) și LixiLan-O (n=1170), efectuate la pacienţi cu diabet zaharat de tip 2.

Despre cele două forme de prezentare SULIQUA disponibile în România

Noul stilou injector (pen-ul) SULIQUA (30-60) permite administrarea unei doze zilnice cuprinse între 30 și 60 trepte de dozare (concentrație: insulină glargin 100 unități/ml și lixisenatidă 33 micrograme/ml; intervalul de doze: 30 până la 60 unități de insulină glargin în combinație cu 10 până la 20 micrograme lixisenatidă). Acest stilou injector are culoarea oliv și un buton de injectare maro.

Stiloul injector (pen-ul) SULIQUA (10-40), deja utilizat în terapeutică, permite administrarea unei doze zilnice cuprinse între 10 și 40 trepte de dozare (concentrație: insulină glargin 100 unități/ml și lixisenatidă 50 micrograme/ml; intervalul de doze: 10 până la 40 unități de insulină glargin în combinație cu 5 până la 20 micrograme lixisenatidă). Acest stilou injector (pen) are culoarea piersicii și un buton de injectare portocaliu.

Ambele prezentari de SULIQUA® sunt disponibile în stilouri injectoare tip SoloStar.

Despre Sanofi

Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate. Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătății umane. Prevenim afecțiuni cu ajutorul vaccinurilor și punem la dispoziție tratamente inovatoare. Suntem alături de cei care suferă de boli rare, dar și lângă milioanele de oameni care au o boală cronică.

Cu ajutorul a peste 100.000 de angajați în 100 de țări, Sanofi transformă inovația științifică în soluții pentru sănătate peste tot în lume.

Despre Sanofi Romania

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate prezențe de pe piață: diabet și boli cardiovasculare, vaccinuri, medicamente pentru boli rare, produse pentru auto-îngrijire (sau consumer health care, medicamente care se eliberează fără prescripție medicală, suplimente alimentare și dispozitive medicale) și medicamente mature. Aducem știința și inovația mai aproape de pacienții din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii - de la prevenție la terapie și suport în menținerea stării generale de sănătate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.