O româncă redeschide o secție de geriatrie dintr-un spital francez

Criza acută de personal medical este o problemă majoră cu care se confruntă astăzi numeroase state ale Uniunii Europene. Listele de așteptare pentru o vizită la medic sunt din ce în ce mai lungi iar unele centre spitalicești sunt nevoite să suspende provizoriu activitatea anumitor secții. Lipsa de specialiști în geriatrie a dus, în august 2018, la închiderea secției Servicii pentru îngrijiri ulterioare și readaptare a spitalului din Pontivy, situat în centrul regiunii franceze Bretagne. Soluția care a dat roade pentru spitalul din Pontivy a fost publicarea optimizată de anunțuri medicale prin intermediul unei agenții de recrutare medicală. Mai mult, dată fiind urgența situației, personalul medical de la Pontivy a decis să apeleze la un mod de promovare interactiv. Pe ritmul unei melodii a trupei Magic System, echipa medicală a realizat un videoclip muzical care a contribuit la redeschiderea secției de geriatrie.

Din ianuarie 2019, spitalul din Bretagne se bucură de prezența unui nou medic geriatru, o româncă. Doamna doctor s-a integrat foarte repede în noua echipă, punând în serviciul pacienților săi parcursul său internațional, precum și competențele sale de limba engleză dobândite în timpul profesării în Statele Unite.

Experiența spitalului din Pontivy exemplifică foarte bine avantajele pe care o agenție de recrutare medicală le poate oferi. În cazul regiunilor afectate de un deficit de personal medical, Internetul poate fi un mijloc excelent de difuzare pe scară largă a ofertelor de muncă în domeniul medical.

Cu ajutorul specialiștilor în recrutare medicală, precum celor de la P&P Conseil, practicienii pot beneficia de o instalare eficientă, în inima naturii, profitând în același timp de interconectărea diferitelor moduri de transport specifică Franței. Acestora li se oferă de asemenea șansa de ocupa un post într-un spital care dispune de un echipament medical de ultimă generație. Instalați într-o zonă care se confruntă cu fenomenul de „deșertificare medicală”, aceștia se vor bucura cu siguranță de recunoștința întregii echipe medicale și, mai ales, de cea a pacienților.

Leave a Reply

Your email address will not be published.