Prevenirea și tratarea cicatricilor cu Cybele Scagel

Cicatricile sunt semne rămase la nivelul pielii în urma producerii unor leziuni, cauzate de traumatisme, afecţiuni sau intervenţii chirurgicale.

Persoanele care au cicatrici trebuie să înţeleagă că aceasta este rezultatul normal al vindecării oricărei răni şi nu există vindecare fără cicatrici!

Cicatrizarea este un proces natural care face parte din vindecarea unei rani. Aspectul cicatricii și tratamentul rănii până la cicatrizare depinde de foarte mulți factori. Cicatricile variază ca formă, culoare, mărime, aspect, consistență, elasticitate, etc.

Procesul de cicatrizarea este reprezentat de succesiunea de etape pe care le străbate pielea de la leziunea propriu-zisă până la formarea cicatricei definitive. Acest interval de timp variază în funcție de mai mulți factori, dintre care cei mai importanți sunt factorii genetici și modalitățile de producere și vindecare ale plăgilor.

Astfel, după lezarea țesutului, pielea suferă mai multe transformări iar în final se formează cicatricea.

Prevenirea cicatricilor

Formarea de cicatrici nu se poate preveni în totalitate, dar există câteva lucruri pe care medicul specialist le poate face pentru a limita evoluția severă a unei cicatrici și vindecarea adecvată.

Este recomandată îndepartarea prafului și a corpurilor străine de tipul cioburilor sau pietrisului de la nivelul plăgii. Acest lucru scade șansele de infectare a leziunilor. Tesuturile moarte trebuie îndepărtate.

Gelul cu silicon și extractul de ceapă sunt utile în prevenirea cicatricilor, de aceea produsul Cybele Scagel este soluția pentru prevenirea și tratarea cicatricilor! Este important a se începe tratamentul cu Cybele Scagel  imediat după ce rana s-a închis.

Datorită formulei inovative, gelul pe baza de silicon și extract de ceapă 12 % acţionează în toate etapele procesului de vindecare a cicatricii.

  • Stimulează producerea echilibrată de colagen.

  • Accelerează homeostaza de Tipul I şi Tipul III şi opreşte transformarea micro-fibrocitelor mature în miofibroblaste care este tipul de celulă cunoscut ca fiind asociat cu cicatricea de tip cheloid, întărită.

  • Hidratează şi catifelează pielea afectată.

  • Catifelează pielea şi previne apariţia cicatricilor.

  • Reduce mâncărimile şi petele ros

  • Preîntâmpină uscarea şi iritarea pielii.

  • Ajută reducerea inflamaţiei în hiper-pigmentare.


Cybele Scagel previne apariția cicatricilor noi şi vechi provocate de: Acnee, Arsuri, Intervenţii chirurgicale, Accidente, Dermabraziune, Hiper-pigmentare

 Conţine extracte botanice naturale şi silicon derivat:

  • Extract de ceapă – 12%, Extract de centella asiatică, Extract de tamarin, Extract de floare de dud, Extract de aloe vera, Alantoină, Vitamina E,

  • Hidroxiprolisilan C (silicon derivat).


Cybele SCAGEL este un produs dermato-cosmetic pe bază de extracte naturale şi silicon derivat care a fost demonstrat ştiinţific că intensifică procesul de vindecare a cicatricii prin reducerea aspectului neuniform; catifelează şi uniformizează tenul.

  • Toleranţa produsului este confirmată prin testări dermatologice.

  • Produsul nu conţine conservanţi sau coloranţi sintetici.

  • Gelul intră rapid în piele şi nu lasă un aspect gras si neplăcut la atingere.


Disponibil in farmaciile Catena, Sensiblu, Punkt, Ropharma, Farmacia Tei.
Mai multe detalii pe www.estinvestfarma.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published.