Fumatul ar putea fi interzis în toate spaţiile publice

fumat_1Două subiecte în această dezbatere: interzicerea fumatului în spaţiile publice închise şi solicitarea organizaţiilor de pacienţi de finanţare suplimentară a sistemului de sănătate din România.

Invitatii lui Ioana Haşu la emisiunea Sănătatea FM sunt Dr. Magdalena Ciobanu, expert al Ministerului Sănătății pentru controlul tutunului şi consultat al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi Radu Gănescu, preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România.

Fumatul ar putea fi interzis în toate spaţiile publice închise şi în parcurile pentru copii. Un proiect de lege care prevede asta se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi este susţinut de Ministerul Sănătăţii, organizaţii ale medicilor şi reprezentanţi ai societăţii civile. Despre noua lege, vorbeşte la Sănătatea FM Magdalena Ciobanu.

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România a trimis o scrisoare deschisă preşedintelui, guvernului şi parlamentului cerând relansarea dezbaterii cu privire la finanţarea sistemului medical. Anunţul a fost făcut la capătul unei campanii de strângere de semnături şi dezbateri în ţară cu reprezentanţi ai organizaţiilor pacienţilor. Radu Gănescu spune la RFI că un minim de 6% din produsul intern brut ar fi o urgenţă.

Emisiunea Sănătatea FM poate fi ascultată în fiecare miercuri, de la ora 19:15, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se mai poate asculta, în reluare, sâmbăta, de la ora 16:10 şi online pe www.rfi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *