Începe campania de vaccinare anti-gripală

vaccinare_gripaMinisterul Sănătăţii a lansat campania naţională de vaccinare împotriva gripei. Anumite categorii de persoane vor beneficia de imunizare gratuită: de pildă, bolnavii cronic, copiii şi cadrele medicale.

Asociaţia Pro Imunizare anunţă că rata vaccinării a scăzut constant în ultimii ani. Necesarul de vaccin pentru categoriile vulnerabile ar fi de 3 milioane de doze, dar anul acesta au fost achiziţionate doar 500 de mii, pe fondul reticenţei crescute a românilor faţă de vaccinare în general. Care este părerea specialiştilor cu privire la vaccinare?

Invitatele lui Ioana Haşu la emisiunea Sănătatea FM sunt dr. Anca Drăgănescu, Președintele Asociației Pro Imunizare şi Conf. Dr. Monica Luminos, medic primar boli infecţioase la Institutul Matei Balş, şef secţie Terapie intensivă copii.

Emisiunea Sănătatea FM poate fi ascultată în fiecare miercuri, de la ora 19:15, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se mai poate asculta, în reluare, sâmbăta, de la ora 16:10 şi online pe www.rfi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *