Turismul de sanatate: Germania aflata in topul industriei

Germania este unul din cei mai mari importatori, dar si cel mai mare exportator in ceea ce priveste turismul de sanatate. Cea mai mare destinatie din lume este SUA, iar motivul principal este “reducerea stresului”.

Scaparea de stresul din viata de zi cu zi este un aspect important in lumea agitata in care traim. Un numar tot mai mare de oameni sunt din ce in ce mai constienti de importanta de a fi sanatos, relaxat si plin de viata. Ca urmare, numarul oamenilor ce pleaca in sejururi medicale creste de la an la an.

Turismul medical – o industrie aflata in crestere

In 2016, s-au inregistrat aproximativ 11,4 milioane de sejururi facute in scop medical, cu un procentaj de 1,4% din totalul zborurilor mondiale. Unii oameni, insa, din varii motive, nu pot calatori cu avionul. In acest caz, o firma de transport iti poate fi de ajutor in cazul in care vrei sa faci o calatorie medicala pana in Germania. Desigur, in cazul unei urgente, nu poate fi vorba de o calatorie ce dureaza mai mult de o zi, insa calatoriile facute in vederea spitalizarii sunt in proportie de 30% din totalul calatoriilor din cadrul turismului de sanatate.

Germania este situata pe locul 1 in Europa ca si destinatie de turism de sanatate, fiind urmata apoi de Ungaria, Austria si Spania. Este si tara cu cei mai multi turisti care pleaca in scopuri medicale, fiind urmata indeaproape de Statele Unite.

Profilul “calatorului in scopuri sanitare”

Cei ce practica turismul de sanatate urmaresc, in general, reducerea stresului, relaxarea si deconectarea de viata de zi cu zi (munca, responsabilitati, etc.). Acestia sunt cei mai importanti factori pe care turistii ii iau in considerare, urmate de tratamente balneare si spa. Tratamentele bolilor, durerilor si a altor probleme de sanatate reprezinta 40% din totalul motivelor de practicare a turismului de sanatate.

Categoria de varsta predominanta in cadrul acestui tip de turism este cea de 35-54, urmata apoi de cei ce au pana in 34 de ani si apoi de segmentul 55+.

De ce Germania?

Germania nu este cea mai ieftina locatie, insa facilitatile sale din sistemul medical sunt de calitate extrem de inalta. Germania este specializata mai ales in tratamentul cancerului, a fertilitatii, cardiologie, ortopedie, neurologie, tratamentul obezitatii, tratamentul rinichilor, tratamentul alternativ al multor afectiuni si oftalmologie.

Germania dispune de multe spa-uri, statiuni balneare si de tratament, precum si centre de reabilitare, multe din ele functionand timp de sute de ani.

Doresti sa ajungi in Germania prin intermediul unei firme de transport? Romfour te ajuta sa ajungi acolo in timp util si iti asigura tot confortul necesar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.