Vaccinul Adacel®, indicat pentru protecția împotriva tetanosului, difteriei și tusei convulsive, este acum disponibil în farmacii și poate fi folosit la recomandarea medicului


  • Adacel® este recomandat pentru a menține imunitatea după vaccinarea primară pentru 3 boli (tetanos, difterie şi tuse convulsivă (pertussis)), fiind inclus în Programul Național de Imunizare pentru adolescenți cu vârsta de 14 ani.

  • Majoritatea țărilor europene recomandă vaccinarea de rapel a adulților împotriva difteriei și tetanosului la fiecare 10-20 de ani[1].


Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a companiei Sanofi, anunţă disponibilitatea în farmacii a vaccinului difteric, tetanic şi pertussis acelular (adsorbit, cu conţinut redus de antigene) Adacel®, indicat pentru imunizarea activă împotriva tetanosului, difteriei și tusei convulsive, la persoanele cu vârsta peste 4 ani, ca rapel după schema de vaccinare primară2.

Până în prezent, vaccinul de rapel Adacel® era distribuit exclusiv prin Programul Naţional de Imunizare (PNI) derulat de către Ministerul Sănătăţii. Începând cu luna februarie, vaccinul va fi disponibil și în rețelele de farmacii cu circuit deschis. Conform PNI, vaccinarea împotriva difteriei, tetanosului și a tusei convulsive este obligatorie la vârsta de 2, 4, 11 luni, cu primul rapel la vârsta de 6 ani și al doilea la vârsta de 14 ani.

Sănătatea publică din România a fost și este o prioritate pentru Sanofi Pasteur de peste 20 de ani, compania contribuind activ la protecția împotriva unor boli a căror incidență poate fi limitată prin vaccinare. Decizia de a introduce vaccinului diftero - tetano - pertussis (acelular) Adacel® și în circuit comercial direct face parte din eforturile noastre continue de îmbunătățire a accesului românilor la soluții de imunizare”, declară Pascal Robin, Country Chair Sanofi, România și Moldova și General Manager al diviziei locale de vaccinuri.

Vaccinarea salvează vieți în fiecare etapă a vieții, iar nevoia de a fi protejați nu se termină când devenim adulți. Conform CDC³ (Centers of Disease Control and Prevention), fiecare adult ar trebui să fie imunizat o dată cu vaccin diftero - tetano – pertussis, dacă nu a fost vaccinat ca adolescent împotriva tusei convulsive, apoi din 10 în 10 ani să i se ofere o doză de rapel pentru difterie si tetanos“, a declarat Mirela Puchiliță, Medical Head Sanofi Pasteur, România și Moldova.

Adacel® are o experiență de utilizare extinsă. Din 1999, anul în care vaccinul a fost autorizat în Canada, au fost distribuite peste 150 milioane de doze la nivel global, acesta fiind acum disponibil în peste 60 de țări.

Despre SANOFI PASTEUR

Tradiția Sanofi Pasteur de a dezvolta și produce vaccinuri care protejează viața datează de mai bine de un secol. Compania furnizează peste 1 miliard de doze de vaccinuri în fiecare an, contribuind astfel la imunizarea a peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume, fiind, de asemenea, implicată activ în campanii de conștientizare a populației despre valoarea vaccinării.

Despre SANOFI

Misiunea Sanofi este să fie alături de persoanele care se confruntă cu probleme de sănătate. Suntem o companie biofarmaceutică globală dedicată sănătății umane. Prevenim afecțiuni cu ajutorul vaccinurilor și punem la dispoziție tratamente inovatoare. Suntem alături de cei care suferă de boli rare, dar și lângă milioanele de oameni care au o boală cronică.

Cu ajutorul a peste 100.000 de angajați în 100 de țări, Sanofi transformă inovația științifică în soluții pentru sănătate pretutindeni în lume.

Sanofi, Empowering Life

Despre SANOFI ROMANIA

Sanofi Romania este unul dintre liderii industriei farmaceutice locale, având una dintre cele mai diversificate oferte de pe piață: diabet și boli cardiovasculare (DCV), medicamente mature (GenMed), îngrijire specializată (Sanofi Genzyme – boli rare, scleroză multiplă, oncologie), vaccinuri (Sanofi Pasteur), medicamente fără prescripție și suplimente alimentare (CHC). Aducem știința și inovația mai aproape de pacienții din România, fiindu-le alături pe parcursul întregii călătorii pentru sănătate - de la prevenție la terapie și suport în menținerea stării generale de sănătate.

 

[1] Weinberger B. Adult vaccination against tetanus and diphtheria: the European perspective. Clin Exp Immunol. 2017;187:93–99

2 Rezumatul Caracteristicilor Produsului, Data revizuirii textului Mai 2018

3 CDC, Vaccine Information for Adults, disponibil la https://www.cdc.gov/vaccines/adults/rec-vac/index.html, data ultimei accesări Decembrie 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.