Dezbatere radiofonică: despre concediile medicale

O dezbatere radiofonică cu Ioana Haşu şi Vasile Astărăstoae extrasă din emisiunea “Sănătatea FM” din 17/04/2010.

Ascultă AUDIO: [audio:Dezbatere-Sanatatea-FM-73.mp3]

Emisiunea "Sănătatea FM" poate fi ascultată în fiecare sâmbătă, la ora 13.10 PM, pe frecvenţele Radio France Internationale România din Bucureşti (93.5 FM), Iaşi (97.9 FM), Craiova (94.0 FM) şi Cluj (91.7 FM). Emisiunea se poate asculta online pe www.rfi.ro

3 comentarii la “Dezbatere radiofonică: despre concediile medicale”

  1. Dr Mircea Dragan a scris:

    Cu deplina sinceritate.
    Interviul radiofonic acordat de domnul profesor Astarastoae a fost difuzat sambata 17.04.2010 la orele 13,30. Articolul de pe blogul meu, intitulat “Bolnavii arestati la domiciliu” a fost redactat in aceeasi zi intre orele 6 si 9 si transmis cam pe la orele 16. A fost postat de administrator cam pe la orele 17. Nu exista nici un fel de “complicitati” ideatice si nu poate fi nimeni acuzat de plagiat. Este, zic eu, evident faptul ca doi oameni in acelasi timp si in aceeasi cultura, in aceasi limba si in aceeasi profesie gandesc asemanator si exprima concluzii asemanatoare atunci cand se discuta o chestiune cu implicatii nationale. Pentru aceasta gandire solidara este responsabila educatia generatiei noastre, verticalitatea deontologica medicala si principialitatea atitudinala. Asa cum interoga tragic Domnul Profesor Astarastoae, intreb si eu pe cei putini care citesc aceste mesaje aruncate poate in neant: “UNDE SUNT SINDICATELE? UNDE ESTE SOCIETATEA CIVILA?”

  2. Ilene31MCCARTHY a scris:

    It is great that people can receive the http://www.lowest-rate-loans.com moreover, this opens new chances.

  3. medic specialist a scris:

    Domnule Profesor , ultima data am publicat in 2008 cand eram medic rezident…atunci tin minte ca ati apreciat interventia mea intr-o polemica dezvoltata pe acest blog…Am plecat din Iasi sa fac medicina ca medic specialist intr-un judet cu deficit maxim de cadre medicale…Nu va pot spune in acesti doi ani cat de greu mi-a fost sa rezist din punct de vedere material si profesional intr-un spital municipal in aceasta jungla creata in mod vadit in jurul nostru fara dotari fara medicamente fara posibilitatea de a mi impune punctul de vedere profesional in fata reticentelor venite din colegilor mai in varsta…Am trecut peste toate acestea m-am impus in instata in fata unui manager cu viziuni aberante asupra sistemul medical …M-am luptat ca sa raman in tara…pentru ca eu consider ca locul meu este aici…Dar totul a fost cred eu zadarnic…
    Ordonanta asta intrata in vigoare din 26 aprilie cu aceste concedii medicale a legiferat golania…Nu se poate asa ceva….medicii umiliti de niste inspectori de doua parale numiti probabil de nomenclatura PDL-ista…pacienti pusi in imposibilitatea de mai benefia in mod firesc de dreptul lor la concediu medical…E PREA MULT DOMNULE PROFESOR….
    Cu toata stima va luati atitudine in instanta…Ca Presedinte al CMR gasiti o formul de a ataca la Curtea Constitutionala aceasta ordonanta a RUSINII NATIONALE…Domnul ministru se lauda ca strans bani din amenzi si reducerea numarului de concedii..Sa-i fie rusine..De ce nu se demasca achizitiile de ce nu se demasca acele comisioane uriase negociate pe sub birou cu distribuitorii de medicamente , materiale si aparatura medicala…De ce nu vine auditul sa vada magariile facute de managerii de spitale…Din cauza medicilor a saracit sistemul de sanatate? Pentru ca se bifeaza gresit niste coduri si X uri in niste casutze? E ABERANT. Daca nu luam atitudine tot corpul medical si ne lasam a nu stiu cata oara calcati de tavalucul neo-stalinist al lui Basescu…atunci inseamna ca ne descalificam profesional intreaga clasa medicala…Iertati-mi tonul revoltator dar situatia este disperata…Gasiti o solutie dar nu doar la nivel de declaratie…De vorbe si promisiuni nu ducem lipsa…Vrem fapte…CMR trebuie ca si reprezentat al acestui corp profesional sa ia atitudine in fapt…nu doar la nivel declarativ…Initiati o campanie nationala de strangere de semnaturi de la medici…Sigur vor fi toti de acord cu modificarea acestei ordonante …trebuie facut ceva…Altfel riscam sa pierdem si bruma de medici care au mai avut curajul sa ramana in tara…Cu tot respectul ptr ca mi-ati fost profesor si Rector…gasiti o solutie!

Comentează acest articol