Premii oferite de Colegiul Medicilor Iasi

Le-a fost rasplatita munca de-o viata in slujba pacientilor. 13 medici pensionari au primit astazi Diploma de excelenta din partea Colegiului Medicilor din Iasi. Criteriul de baza dupa care au fost selectati nu a fost notorietatea sau numarul de articole stiintifice publicate, ci relatia cu pacientul...

premii_oferite_de_colegiul_medicilor_2_240.jpgInainte de ceremonia de inmanare a diplomelor, medicii prezenti in sala au fost incantati de concertul de colinde sustinut de corul Catedralei Catolice din Iasi. Printre laureati, s-au aflat medici de la toate specialitatile, de la cardiologie la pediatrie, si de la dermato-venerice la pneumologie.

Unul dintre premianti este pediatrul Penina Davidovici: "Visul meu a fost sa am un copil, dar n-a fost sa fie, insa aceasta dragoste s-a revarsat asupra pacientilor mei pe care i- am iubit si ingrijit cat am putut mai bine. Multumesc acum domniilor voastre pentru rasplata ce mi-o dati oferindu-mi aceasta diploma. Cu aceasta ocazie as vrea sa multumesc scolii de inalt profesionalism al UMF Iasi, cu excelentii sai profesori care m-au format, colaboratorilor mei apropiati si bunilor mei colegi cu care am lucrat".

Manifestarea de acordare a diplomelor de excelenta la Colegiul Medicilor a ajuns deja la a saptea editie.

premii_oferite_de_colegiul_medicilor_1_240.jpgDr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiul Medicilor Iasi, a declarat: "Am considerat ca mai ales in acest moment in care asistam la un atac asupra profesiei medicale care incearca sa acopre incompetenta din sistemul de sanatate in acest moment este bine sa ne aducem aminte de cei care ne-au permis sa fim ceea ce suntem acum".

Pe langa diploma, aplauze si recunostinta tuturor, cei 13 medici au primit si cate un premiu in valoare de 150 de Euro.

Sursa: Tele M (Diana Paladescu, Marian Anicule)

17 comentarii la “Premii oferite de Colegiul Medicilor Iasi”

  1. nicole a scris:

    nu inteleg cum se poarte legaliza spaga. de asemenea ineptie nu am mai auzit vreodata. in tarile cu o democratie consolidata nici nu se vorbeste sau se pune problema ex: Canada ,SUA.etc. Spaga sau mita inaintea actului medical sau dupa tot mita ramane. De aceea merge asa de bine sistemul sanitar . Dar stiu sigur ca NICIODATA medicii nu or sa fie de acord cu eliminarea spagii,deoarece un medic anestezist intr-o zi poate face spaga cel putin 2000ron/zi.De chirurgi nici sa nu mai vb. 1000-2000EUR. DECI,SPAGA E MAI MARE DE ”N” ORI DECAT SALARIUL. Nu credeti ca mai bine ar fii sa aveti demnitate si sa nu mai fiti umiliti? Nu credeti ca Domnul Astarastoaie va face breasla de ras si are mentalitate comunista ?MAI BINE AR INCURAJA CRESTEREA ACTULUI MEDICAL SI REDAREA DEMNITATII.

  2. Radu a scris:

    Domnul Astarastoaie ar face bine sa nu o mai faca pe deontologul fiindca nu e corect. In continuare in UMF se petrec lucruri extrem de grave, cum ar fi frauda de la admiterea de la Farmacie de anul acesta cand s-au anuntat 150 locuri atat pe site cat si la fisierul facultatii, au fost puse liste in care se specifica ca primii 150 sunt intrati deja la cu taxa si apoi s-au schimbat fiind admisi doar primii 120; cele 30 locuri sunt pt cei care au absolvit deja o facultate si nu mai sustin admitere. De ce pana acum nu s-au luat din aceste locuri (anul trecut au fost 150)? Nu pot sa cred ca ar fi interese la mijloc in aceasta noua conducere plina de etica.

  3. Madalina a scris:

    Intr-adevar noua conducere de la UMF nu este mai presus decat ce a epocii Stanciu-Burlui. Problema semnalata mai sus e reala cu admiterea la farmacie si stau sa ma intreb daca la anul nu vor face la fel anuntand 150 locuri si dupa aia sa spuna ca intra doar primii 20 ca asa vor muschii lor fiindca ei sunt Dumnezeu pe Pamant.

  4. toti medicii specialisti a scris:

    Stimate domnule Presedinte, am aflat din comunicatul MS ca dvs a-ti sustinut examenul de primariat in anul 2008, cu incalcarea prevederilor legale europene. In acest caz va “multumim pentru sprijinul dat”.
    Daca dvs in calitate de presedinte al CMR sustineti o aberatie, ne asteptam sa sustineti si venirea celor 1 milion de medici chinezi. Veti fi poate presedinte al unei comunitati de medici chinezi, cu care probabil o sa comunicati si o sa le aparati drepturile mult mai bine decat noua.
    Nu cred ca meritati stima si respectul nostru.
    Fara placere
    Un grup de medici

  5. strest marius a scris:

    Cum puteti fi si dircetor al Institutului de medicina legala? cine va permite acest lucru? Dvs ar trebui sa fiti primul care sa nu permita ca o persoana sa aiba mai multr functii de conducere in unitati medicale de stat!!!!!!!!!!!!!!!
    Daca sinteti rector al UMF, nu mai aveti dreptul sa fiti si director al unei institutii de stat!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Prescolarull a scris:

    PATRU functii!!!Rector UMF, presedinte CMR, presedinte CM Iasi, director Institutul de medicina legala Iasi! Mai sunt si altele de care nu stim?

  7. neagoe c. a scris:

    nu mai comentez nimic, pt. ca la dl. astarastoaie se aude decit ce ii face placere.sunt membru al ad. generale a colegiului medicilor si ii cer de aproape 10 luni sa ma lamureasca ,daca cinteza si oprescu ,au incasat indemnizatie de la colegiul medicilor dupa aprilie 2006 si daca da ,sa recupereze banii incasati ilegal dar dumnealui tace. or fi colegi dar trebuie sa fim corecti, altfel colegiul medicilor nu poate fi credibil.

  8. LIZICA a scris:

    In 2003 d-nul Astarastoae a marit taxa la Colegiul Medicilor Iasi cu inca 100.000 lei (ROL) sub motivatia acordarii unui ajutor reconstructiei Bisericii Sf. Pantelimon. Stau vis-a-vis de aceasta biserica din 1985 si nu se vede absolut nimic reconstruit (nici la interior). Ce afaceri invarte domnul presedinte al Colegiului Medicilor cu preotimea?

  9. Basilica pentru Lizica a scris:

    Draga Lizica,
    Te voi crede pe cuvant cand zici ca stai vis-a-vis de Biserica Sf. Pantelimon din Iasi. Probabil insa ca n-ai intrat in viata ta in acest lacas sau daca ai facut-o te-a manat necuratul. Probabil tot vre-un demon te-a indemnat sa scrii si comentariul de mai sus. Daca ai fi fost cu adevarat interesata de soarta acestei biserici ai fi putut afla (de pe site-ul Patriarhiei) urmatoarele:

    Sfantul lacas a fost ridicat in anul 1905 de catre breasla medicilor si farmacistilor. In anul 1998, prin decizie mitropolitana, biserica a fost data spre restaurare si administrare Asociatiei Medicilor si Farmacisilor Ortodocsi din Romania, filiala Iasi. Doctorul Aurelia Lucian, presedintele AMFOR – Iasi, ne-a spus ca ‘Biserica Sf. Pantelimon, care este situata in Iasi, strada Sf. Pantelimon, din zona Targu Cucu, a fost ctitorita in 1805, deci acum 200 de ani, de catre breasla medicilor si farmacistilor. In 1998, prin decizie mitropolitana a fost data spre restaurare, administrare si folosinta AMFOR -ului. In anul 2001 am inceput lucrarile de restaurare care s-au dovedit a fi mult mai extinse decat la prima vedere. Am facut toata partea de consolidare, am refacut instalatia de incalzire centrala si tencuiala pentru pictura. Anul acesta speram, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa facem cu aceasta ocazie apel ca colegii medici si farmacisti sa sprijine aceasta actiune de refacere a acoperisului si a tencuielii exterioare’.
    Biserica ‘Sfantul Pantelimon’ din Iasi este frecventata in special de catre persoanele bolnave sau nevoiase. Multi dintre credinciosi vin la acest lacas si pentru a asista in fiecare zi de sarbatoare la o slujba speciala dedicata personalului medical. ‘In aceasta biserica vin foarte multi oameni necajiti si foarte multi oameni bolnavi si m-as bucura sa vina tot asa de multi medici, farmacisti sau orice alte cadre medicale, intrucat numai aici se savarseste o slujba speciala pentru lumea medicala, in fiecare zi de sarbatoare, la amiaza, la orele 12.30. Slujba a fost compusa de catre IPS Mitropolit Daniel si este o rugaciune anume gandita si traita pentru breasla vindecatorilor’, a mai spus dr. Aurelia Luchian.

  10. unul dintre misionari a scris:

    Va rog sa nu o bagati in seama pe Andrea Ailene. Este doar o nebuna care umbla, promite si nu face nimic din ceea ce a spus. I se dau bani pentru a plati anumite chestii OFICIALE, ea ii baga in buzunar si apoi cere bani de la altii pentru a plati ceea ce ea si-a bagat in buzunar!ANDREA, renunta!!!!nu te mai crede nimeni!!!!

  11. hohan din p a scris:

    s-a dus drekului blog-ul lui astarastoaie….la fel cum s-a dus si corecitudinea lui…eu chiar cred ca a venit rector cu ideea de a face ceva…dar l-a mancat sistemul si a terminat prin a accepta toate magariile care se leaga de umf -ul iesean de azi

    rusine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  12. hohan din p a scris:

    corectitudinea*

  13. pieptu dragos a scris:

    Nu înţelegem cum de nu se sesizează organele de poliţie şi procuratură asupra abuzurilor murdare pe care le face dl astărăstoaie şi nici colegiul medicilor pe care îl conduce dl astărăstoaie. Acest domn rector, profesor universitar de medicină, care nu a făcut o injecţie în viaţa lui (de aceea lumea îi zice doctor de morţi) şi sunt sigur că nici nu ştie să facă, conduce destinele unei facultăţi de renume din ţară; Nu înţelegem ce treabă are acest astărăstoaie cu medicina şi cu conducerea umf-lui unde nu stă decât vreo zi-două pe săptămână.
    Am rămas uluit de ce s-a prezentat săptămâni în şir la OTV în legătură cu teza plagiată a lui păduraru de la anatomie pe care astărăstoaie îl ţine în braţe. Cum este posibil să mai ceri calitate când astfel de tipi cu tezele copiate ocupă funcţii importante în umf. Domnule astărăstoaie, nu vă este ruşine să muşamalizaţi astfel de golănii sau probabil aveţi obligaţii şi atunci este de înţeles.
    Domunle rector, habar nu aveţi de ce se petrece în învăţământul medical ieşean pe care aţi ales să îl patronaţi, înşelând aşteptările tuturor celor care v-au ales. La disciplinele clinice nu se face decât un satgiu sau două pe trimestru, în rest este cea mai mare bătăie de joc.Şi în loc să vă acupaţi de calitatea actului de educaţie, vă ocupaţi de examene cu grile. Păi cum vă permiteţi să le cereţi studenţilor să ştie când nu se face nimic şi să le mai daţi şi grile. Trebuie să ştiţi, domnule astărăstoaie, că de exemplu la unele discipline preclinice unde experimentul dumneavoastră a fost aplicat ca experiment, mita este mai mare, dar la un număr mai mic de escroci, protejaţi de-ai dumneavoastră. interesaţi-vă şi o să vedeţi acest lucru. Aveţi o minte mai proastă ca una de găină dacă aţi vrut să faceţi ceva bun prin aceste teste grile şi anume, unde este securitatea tezelor dacă nici măcar nu sunt semnate de studenţi sau echipa de pază. Vă spunem noi unde este, în ciubucul pe care îl încasează printre alţii. păduraru şi ciureanu. Abuzurile dumneavoastră domnule astărăstoaie, vor ieşi într-o zi la iveală pentru că în viaţă toate se plătesc. Furaţi statul Român ca cel mai abject mafiot prin funcţiile multe pe care le acuapţi şi bineînţeles cu complicitatea unor persoane care nu pot fi înţelese.
    Domnule astărăstoaie, cum este posibil să clamaţi toată ziua bioetică şi corectitudine, când dumneavoastră sunteţi profesor universitar, normat cu ore la Facultatea de drept de la Cuza de 3-4 ani, aţi luat banii pentru cursurile pe care le ţineţi, dar nu aţi fost la nici unul. Ce fel de exmplu daţi, nu vă este ruşine să înţelaţi ca un birjar opinia publică şi să vă bateţi joc de studenţii aceia de la drept?
    Cum de aveţi tupeul să vă daţi mare făcător de dreptate, când sunteţi atâta de murdar? Ruşine, ruşine şi iar ruşine.

  14. Dragos Pieptu a scris:

    @ pieptu dragos
    E dreptul oricui sa spuna orice prostie vrea. Dar daca sustii ceva, ai macar curajul sa o faci cu numele tau adevarat.
    Mi-e mila de oamenii care au ajuns academicieni, profesori, conferentiari, care au pretentia de a fi modele pentru studentii de azi, de ieri si de maine, dar care nu au minimul curaj sa critice argumentat in nume propriu. Ce v-a putut mutila sufleteste in halul asta ?
    Ce va poate face sa va cautati recunoasterea academica prin tribunale, televiziuni si ziare ? Credeti ca daca judecatorul x da o sentinta favorabila Dvs veti cistiga respectul studentilor ? Credeti ca daca ziarul “Aiureala de Iasi” va declara genial, a doua zi doctoranzii vor cadea lati in fata prestigiului dvs profesional ? Credeti ca daca un jurnalist zevzec de la o televiziune de apartament spune ca meritati Nobelul, a doua zi rezidentii vor veni sa soarba recunoscatori preaplinul de stiinta ?
    Decit sa va lansati ura peste tot, mai bine mergeti acasa, relaxati-va si pregatiti-va sa faceti zi de zi un curs bun. Daca veti reusi, va veni si respectul
    DrPi

  15. o fosta studenta a scris:

    Stimate domnule conf.dr. Zanoschi, care te ascunzi sub numele altuia (lucru pueril pentru cineva asa de valoros cum te consideri), ai dreptate doar intr-o singura privinta, si anume ca toate in viata se platesc.
    Cum ai cinstit memoria profesorului Marderos, care te-a adus in UMF ? Nu ai invatat nimic de la el, macar sa respecti studentele, pe care le consideri proaste ca sunt …de sex feminin. Si cum ai ajuns in UMF? Tot pe pile.
    Tot pe pile ai terminat si facultatea de farmacie, gratie numelui pe care il ai si locului din UMF. Nu prea cred eu ca stii la fel de multe ca un student mediocru de la acesta ultima facultate.
    Si ma mai intreb daca ai platit acelei batrine din Deleni dreptul de prim autor pentru reteta de ovule sau crema care a stat la baza afacerii cu care te mindresti asa de mult.
    Ce interese ascunse ai avut cind te-ai semnat cu numele de Dragos Pieptu ?
    oricum, ne dam cu totii seama cat esti de complexat si de frustrat.
    Stii ca sint si multe alte nereguli in viata ta, asa ca ar fi cazul intai sa te corectezi pe tine, si abia apoi sa faci pe domnul corectitudine.

  16. Lolita a scris:

    Ar fi interesant sa se faca un site cu pozele celor premiati de-a lungul timpului de Colegiul Medicilor (poate si o scurta biografie). Ar trebui sa stim si noi care sunt (au fost) valorile noastre. Am cunoscut-o cu multi ani in urma pe doamna dr Vacariu Olimpia. O DOAMNA in adevaratul sens al cuvantului. Dumnezeu s-o odihneasca!

  17. Vasile Astarastoae a scris:

    Stimata doamna,

    Va multumesc pentru sugestie si vom incerca sa punem in practica ideea dvs.

    Cu stima,

    Prof.dr. Vasile Astarastoae

Comentează acest articol