Rezultatele pe facultăţi ale votului pentru rector la UMF Iaşi

Facultatea de MEDICINĂ

 1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 944 (319 voturi de 1)

 2. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 1413 (42 voturi de 1)

 3. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 1757 (85 voturi de 1)

 4. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 1776 (10 voturi de 1)

 5. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 1824 (9 voturi de 1)

 6. Prof. Burlui Vasile: punctaj 2282 (11 voturi 1)


Facultatea de MEDICINĂ DENTARĂ

 1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 336 (126 voturi de 1)

 2. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 669 (13 voturi de 1)

 3. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 688 (5 voturi de 1)

 4. Prof. Burlui Vasile: punctaj 762 (31 voturi de 1)

 5. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 770 (8 voturi de 1)

 6. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 870 (12 voturi de 1)


Facultatea de FARMACIE

 1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 92 (54 voturi de 1)

 2. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 231 (4 voturi de 1)

 3. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 247 (5 voturi de 1)

 4. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 250 (5 voturi de 1)

 5. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 252 (0 voturi de 1)

 6. Prof. Burlui Vasile: punctaj 356 (0 voturi 1)


Facultatea de BIOINGINERIE MEDICALĂ

 1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 78 (35 voturi de 1)

 2. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 140 (4 voturi de 1)

 3. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 183 (2 voturi de 1)

 4. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 191 (4 voturi de 1)

 5. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 193 (0 voturi de 1)

 6. Prof. Burlui Vasile: punctaj 223 (3 voturi 1)


STUDENŢI

 1. Prof. Astărăstoae Vasile: punctaj 15 (13 voturi de 1)

 2. Prof. Iancu Luminiţa Smaranda: punctaj 37 (1 vot de 1)

 3. Prof. Nechifor Mihai: punctaj 50 (0 voturi de 1)

 4. Prof. Covic Adrian Constantin: punctaj 54 (0 voturi de 1)

 5. Prof. Costuleanu Marcel: punctaj 58 (0 voturi de 1)

 6. Prof. Burlui Vasile: punctaj 80 (0 voturi 1)

48 comentarii la “Rezultatele pe facultăţi ale votului pentru rector la UMF Iaşi”

 1. student a scris:

  FELICITARI !!!

 2. spiru haret a scris:

  si spiru pe unde este?
  [flagged by Admin: off topic!]

 3. radu a scris:

  Felicitari, D-le Prof. Astarastoae! Victorie clara!

 4. dr.Who a scris:

  Felicitari domnule Profesor si mult succes in continuare! greul abia de acum urmeaza dar rezultatul acestor alegeri spune multe! sustinere aveti, e timpul schimbarii. ma mir ca nu sunt mai multe mesaje de felicitare, dar probabil veti primi felicitarile personal!

 5. Catrina a scris:

  Felicitari, aveti o sustinere formidabila, atat din partea cadrelor didactice cat si din partea studentilor. Ne bucuram ca vom avea un Rector care cred ca va fi corect si va face curatenie in Universitate dupa dezordinea instalata de Burlui care a avut nerusinarea de-a candida din nou. A vazut in sfarsit de ce sustinere se bucura. Iancu Luminita este un caz care provoaca rasul daca nu plansul. Cei doi desorganizeaza tot pe ce pun mana. Nu au stofa de diplomati ci numai de tirani inganfati.
  1. Daca veti reusi sa inlaturati mafia din Universitate, nu veti incadra toata familia unor medici si chiar a personalului nedidactic, atunci va fi foarte bine si veti avea liniste iar prestigiul Univ. va creste si implicit personalitatea d_voastra.
  2. E bine sa vedeti cate cadre didactice sunt Conf. fara doctorat desi este ordin al MEC din 2006 ca aceste cadre didactice sa fie retrogradati la asistent
  3. Familii intregi sunt incadrate ca personal nedidactic (mama, tata, fica- ex Fam G. de la Medicina)

 6. apintiliesei aurelian a scris:

  dr. Apintiliesei: Sincere felicitari domnule Profesor. In sfirsit membrii comunitatii academice, cu ajutorul lui Dumnezeu, au vazut ca lumina este buna si ieri ”au despartit lumina de intuneric si aceasta a fost ziua intai” (Geneza 4 50)

 7. Cristina a scris:

  Felicitari domnule profesor!!! In sfirsit cei din UMF au stiut ce sa aleg, mai ales ca au facut-o individual si nu prin reprezentanti. Va fi o perioada grea, dar cu toti cei ce va sustin (si mai ales multi tineri) cred ca izbinda se va arata mai curind decit vor unii sa se vada. SANATATE SI MULTA PUTERE!!!

 8. Daniel Matasaru a scris:

  Va felicit sincer, domnule profesor. O victorie atat de clara denota apreciere si incredere in dumneavoastra din partea medicilor si studentilor pe de o parte, dar va obliga imens si va lanseaza o provocare uriasa, prin asteptarile acestora, de cealalta parte.
  Va doresc succes in noua dumneavostra misiune!
  Cu stima,
  Daniel Matasaru

 9. rezident a scris:

  Felicitari domnule profesor! Sa fiti sanatos si sa aveti putere de munca sa readuceti UMF Iasi acolo unde era candva

 10. Ana a scris:

  Sincere felicitari, stimate domn profesor! Personal mi-am dorit foarte mult ca dumneavoastra sa obtineti aceasta functie. Si luand in considerare numarul de voturi pe care l-ati obtinut, este mai mult decat evident faptul ca sunt multi studenti care si-au pus speranta in dumneavoastra!
  Va urez mult succes in noua functie si va rog sa fiti pionierul schimbarilor in UMF Iasi!

 11. Florin a scris:

  Felicitari, domnule rector!
  Aveti puterea, competenta si sustinerea necesara pentru a schimba definitiv viitorul UMF Iasi.
  Mult succes in misiunea d-voastra!

 12. carmen cotrutz a scris:

  felicitari domnule RECTOR! s-a facut dreptate in sfirsit! aveti toate conditiile pentru a indrepta lucrurile la UMF: competenta si sustinerea majoritatii cadrelor didactice si a studentilor!sa va dea DUMNEZEU putere si sanatate si sa va ocrotesca in tot ce veti intreprinde. Sintem alaturi de dvs.

 13. cerasela a scris:

  FELICITARI! Ma bucur enorm ca ati iesit Dvs castigator – acest lucru va obliga insa nespus de mult. Avem nevoie de MORALITATE, PROBITATE si… EXCELENTA, da! Sper sa redati mandria cadrelor didactice de la UMF Iasi ca fac parte dintr-o universitate intr-adevar cu prestigiu, suntem actualmente prea dezamagiti de starea de fapt. Terminati cu retelele mafiote si clanurile, puneti-va oamenii valorosi in functii si nu ascultati decat de Dumnezeu si de inima dvs. Va urez succes.

 14. Ionut Ganju a scris:

  Domnule rector,
  Aceasta victorie nu va apartine pesonal, ci este a institutiei in sine. Aveti datoria de a reda UMF Iasi prestigiul si calitatea de alta data. A fost destul sfasiata de interesele interne.
  Mult susces!

 15. Necunoscut a scris:

  FELICITARI, Domnule Profesor!
  Ati reusit si asta e bine! Asa trebuia sa se intimple, dar mari emotii am avut.
  Sa ramineti asa cum sinteti acum si atunci va fi bine pentru UMF.
  Bafta sa aveti in continuare.

 16. Alex a scris:

  Felicitari domnule Rector!
  Sunteti intr-adevar persoana potrivita la locul potrivit. Sper din tot sufletul sa reusiti sa shimbati fata actula a Universitatii de Medicina si Farmacie si sa le dati viitorilor studenti si rezidenti macar puterea de a visa…
  Va salut si va urez multa sanatate…
  Cu stima Bica Mihai

 17. CAMINUL DE REZIDENTI a scris:

  Felicitari d-le rector, chiar ne doream sa castigati alegerile, pentru ca in dumneavoastra ar fi ultima speranta sa nu fim evacuati din caminele de rezidenti C9-C10 din cartierul Alexandru cel Bun. Rezidentii (88 de persoane) din anul 3-5 am primit un ordin de evacuare scadent la data de 15 aprilie 2008 pentru a se permite renovarea scarilor de bloc. Problema este ca ANL-urile pentru rezidenti mult promise de 2 ani inca nu s-au deschis si stiti prea bine ce salarii au medicii rezidenti ca sa-si poata permite o chirie la preturi occidentale! DE ACEEA VA RUGAM INSISTENT SA AMANATI EVACUAREA CU O LUNA-DOUA SAU CAT VA MAI DURA PANA LA DESCHIDEREA ANL-URILOR DIN BUCIUM (SUNTEM FAMILII CU COPII, FEMEI INSARCINATE). Inainte de toate stim ca sunteti OM si contam pe dumneavostra! va multumim si va dorim multe realizari in noul dumneavoastra mandat!

 18. cineva a scris:

  FELICITARI DL ASTARASTOAIE!!!!! multa putere si si curaj!!!!!! sa stiti k am oferit liturghia de ieri pt dumneavoastra

 19. Vasile Astărăstoae (@CAMINUL DE REZIDENTI) a scris:

  Va rog sa stati linistiti. Nu va fi nimeni evacuat pina cind nu va avea unde sa se mute. Va inteleg foarte bine: si eu am stat 5 ani (cind am venit in Iasi) cu toata familia intr-o camera de 9 metri patrati.
  Va multumesc pentru urari

 20. cadru didactic UMF a scris:

  Mesaj si pentru Dna Carment Cotrutz
  1) Felicitari Domnule Profesor! Succes! Aveti grija, nu toti cei care va felicita acum v-au sustinut in campanie sau v-au votat. Desigur nu sunteti de azi de ieri in “jungla” de la UMF si sunt sigur ca nu va incredeti in toate aceste felicitari
  2) Doamna Profesor Cotrutz, credeti ca felicitindu-l pe noul rector acesta nu va afla ca anterior votarii il considerati “duplicitar” si ca nu trebuie votat. Nu va onoreaza aceasta atitudine. Pacat ca votul obtinul la candidatura la decanat nu a fost un motiv de meditatie si de reconsiderare a atitudinii si regindirii “comportamentului d-voastra academic”

 21. Dr.Gabriela Titu a scris:

  Felicitari domnule profesor. Ma bucur pentru alegerea dumneavoastra, mai ales pentru ca ati promis reintroducerea unui climat academic disparut de multa vreme din UMF, unde multi sefi de disciplina s-au erijat in satrapi ce taie si spinzura, iar cine cricneste este sanctionat prin eliminarea din universitate sau marginalizare. Ati reusit sa polarizati multe sperante si incredere, este o sarcina imensa pentru o singura persoana: de aceea, va fi foarte importanta alegerea echipei, dar, dupa cum ati dovedit-o si in alte conjuncturi, va fi cea mai buna solutie cea pe care o veti gasi.
  Sa nu uitam totusi ca traim in Romania, intr-o societate de clanuri si retele de interese ce pot constitui tot atitea obstacole in realizarea unor intentii novatoare si elegante. Pericolul poate veni incepind din imediata apropiere a personalului de pe linga rectorat, care este o adevarata bariera greu de depasit pentru cei mai multi din universitate si ajunge la nivel de minister, unde “oamenii nostri” le rezolva pe toate. Nu sunt in masura sa vin cu sfaturi si, va rog, sa nu le luati ca atare, dar provin din masa umefista cu probleme de tot felul, si ce va scriu cu toata speranta in mai bine este de a va pune la curent cu ce traim noi zilnic. Poate, prin intilniri cu colegii, atunci cind veti putea, sa fiti informat de problemele noastre mai mari sau mai mici,si care numai academica nu ne fac viata. Mi-au placut intotdeauna inceputurile cu tot optimismul posibilelor impliniri, va doresc sa va concretizati programul cu care ati fost ales de atitia oameni ce doresc un mai bine si in profesie si in viata personala.

 22. MG a scris:

  FELICITAAAARIIII!!! In sfarsit primul act de CORECTITUDINE din partea UMF-ului! Ma mir ca am evoluat! MUUULTA BAFTA!!!
  P.S. Va rugam sa va ganditi asupra examenului de rezidentiat, sa fie corect si la fel la toti candidatii… varianta din prezent prin aceleasi teste grile in toata tara pare cea mai plauzibila. Va doresc nu unul ci cat mai multe mandate – daca ar fi posibil 🙂

 23. un student simplu a scris:

  Felicitari, domnule profesor! Ce pot spune mai mult ca Sfanta noastra Cuvioasa Parascheva ne iubeste! Ne-a binecuvantat cu un rector poate cum nu am avut niciodata pana acum. Smerit, iubitor de oameni (cea dintai cerinta a unui medic), de o calitate academica si morala exceptionala si cel mai important lucru, placut de fata lui Dumnezeu. Ce incredere si bucurie mai mare sa ai cand stii ca prin cel care te conduce pe pamant, lucreaza mana lui Dumnezeu in chip nevazut? Cand stii ca Dumnezeu e prezent pe pamant printre noi si lucreaza prin oameni?
  “Dumnezeu celor mândri le stă împotrivă, iar celor smeriţi le dă har” (Iacov 4, 6) si am amintit acest lucru pentru ca mandria este intaiul pacat capital care a omorat in cer pe ingeri, transformandu-i in diavoli si pe Adam pe pãmânt. Un pacat care stapaneste pe multi dintre noi, si caruia nu ii acordam atentia si gravitatea cuvenita. Si poate cel mai grav este faptul ca ea reprezinta o lipsa a cunoasterii lui Dumnezeu si forma cea mai josnica de dispret pentru oameni.
  Lumea academica ieseana va iubeste si mai ales studentii (s-a vazut acest lucru din numarul de voturi). Sunteti rectorul nostru si speram ca nu va vom dezamagi asteptarile niciodata. Din partea noastra aveti tot sprijinul!
  Sa va daruiasca Bunul Dumnezeu sanatate, putere multa, satisfactii si bucurii sufletesti nemasurate si neintelese de oamenii vicleni si dispretuitori, iar Cuvioasa Parascheva sa va ocroteasca cu rugaciunile ei.

 24. alexandra a scris:

  Stim ca ne iubiti si ne respectati si noi pentru acest lucru v-am votat!
  Sa aveti sanatatea si sprijinul echipei pe care o veti coordona de acum! Numeroase sunt problemele universitatii, ajunsa la o limita a tensiunii pana la aceasta alegere a domniei voastre, care pare a fi un pas important si o gura de oxigen pentru noi!
  A continua cu un un serviciu administrativ condus discretionar si care permanent isi modifica sediul, achizitioneaza lucruri care incarca bugetul instituitiei, inventeaza posturi (director adjunct etc), modifica organigrama – ajungandu-se la coordonatori de departamente care nu au nicio competenta etc. este una din problemele ce trebuie rezolvata!
  Modul de a umili studentii la diferite departamente ar trebui sa inceteze! Ei sunt cei care aduc bani institutiei! Studentii straini prefera sa se transfere la alte universitati din tara unde sunt respectati ca persoane!
  Comisia de etica a universitatii ar trebui sa se sesizeze din oficiu privitor la scandalurile in care sunt implicati unii din profesorii universitatii!
  Pana cand studentii sa ajunga sa faca imprumuturi ca sa poata achita examenele??
  Opriti plagiatul! Organizati o comisie atat pentru lucrarile de diploma, cat si pentru cele de doctorat care sa verifice originalitatea!! Nu e posibil ca sa existe aceasta circulatie a lucrarilor de diploma, apoi ca unii din profesori sa “inventeze” carti care de fapt sunt traduceri a unor carti straine, fapt recunoscut chiar de dansii!!
  Este o urgenta si optimizarea Bibliotecii UMF care are nevoie de un director tanar care sa faca din aceasta institutie un pol stiintific si cultural al Iasului …
  Nu este posibil ca multi dintre profesori sa apeleze la edituri din Iasi in timp ce Editura UMF este subcotata la nivelul punctajului si nu este prezenta in librarii sau la targurile de profil!
  Mentineti in functie numai profesorii pensionabili competenti! Acum sunt unii care se agita sa publice carti ca sa va demonstreze cat de prolifici sunt! Multi nu vin cu saptamanile la universitate iar cei ce coordoneaza lucrari de doctorat pretind numeroase cadouri!!
  Va rugam sa puneti oameni potriviti in locurile potrivite, pe cat este posibil!
  Va imbratisam si Sfantul Vasile sa va vegheze!!

 25. O.Pascu a scris:

  Dovada elocventa ca sistemul de vot conteaza. Cand este larg democratic si nu selectiv si dirijat are toate sansele sa reflecte cu adevarat dorintele comunitatii academice. Felicitari pentru alegere dar mai ales pentru ca ati reusit sa impuneti actualul sistem de vot. Sunt convins ca putini dintre cei care l-au votat au realizat consecintele sale. Care, iata, sunt benefice pentru Universitatea Dvs.

 26. Medic Rezident a scris:

  Felicitari! Medicii rezidenti au asteptat cu interes rezultatul alegerilor tinant cont de situatia lor locativa particulara. Si ma refer aici la lista celor 88 de rezidenti cazati in caminul C9-C10 din cartierul Alexandru cel Bun care au primit ordin de evacuare pana pe data de 15.04.2008.
  Asteptam din partea noii conduceri a UMF Iasi, si in special din partea noului Rector, o schimbare de atitudine fata de aceasta situatie inadmisibila. Numai in centrul universitar Iasi se practica evacuarea rezidentilor si numai in centrul universitar Iasi s-a asteptat mai bine de 2 ani pentru repartitia ANL-urilor pana la modificarea legii care practic ne scade sansele de a mai primi o astfel de locuinta.

 27. medic rezident-continuare a scris:

  Ar mai trebui abrogata si Hoatrarea Birou Senat din data de 16 ianuarie 2007, hotarare discriminatorie prin care rezidentii din anii mari (3, 4, 5) vor fi evacuati din camin!

 28. maria a scris:

  Nu va mai lingusiti atata pe langa D-l profesor. Daca se vroia sa se rezolve ceva in legatura cu ANL-urile, D-l profesor cred ca ar fi avut puterea si influenta necesare. Dar se pare ca nu a facut nimic care sa dovedeasca aceasta “afectiune si intelegere” fata de medicii rezidenti. Domnilor medici rezidenti nu cred ca pentru a se rezolva ceva trebuie ca o anumita persoana sa ajunga in nu stiu ce functie, trebuie sa existe o vointa generala, o despartire reala a intereselor politice fata de interesele voastre. ANL-urile trebuiau date la inceputul anului 2006. Suntem in 2008. De ce nu s-au dat pana acum? Raspunsul nu-l va putea da D-l profesor ci conducatorii nostri de la ASP si MS care pur si simplu nu-i intereseaza. Aveti grija cu cine votati.

 29. maria a scris:

  Deci… D-le profesor… cam am dreptate, din vreme ce nu mi-ati publicat comentariul. Fara respect!
  [flagged by Admin: off topic!]

 30. medic nerezident a scris:

  Nu mai plange draga Marioara – observ ca ti-a aparut pretiosul comentariu pe care credeai c-o sa-l inghita cenzura. Oricum, daca n-ar fi aparut ar fi fost o victorie a logicii si a gramaticii limbii romane impotriva tastaturii tale. Dar n-a fost sa fie! Gaseste altceva de care sa te legi…

 31. Nemedic a scris:

  Deosebit de “constructive” ultimele 3 comentarii. Cel putin ultimul arata acea atitudine care intr-adevar rezolva cam toate problemele medicilor rezidenti.
  Nu am vazut in 3 ani de zile prea multe initiative din partea medicilor rezidenti in vederea rezolvarii problemei locative. S-au auzit in schimb foarte multe „miorlaieli” din partea lor.
  De asemenea am vazut in presa foarte multe atacuri false la adresa unor functionari publici care ar fi vinovati de nedarea in folosinta a blocurilor ANL. In realitate nu este decat o manipulare grosolana: ba ca nu sunt bani pentru racordarea la utilitati, ba ca nu exista cadru legal, ba ca nu exista hotarare a Ministrului pentru darea in folosinta.
  Sa fim seriosi…

 32. ionut a scris:

  Se comenteaza dupa aceste alegeri foarte mult privitor la alegerea prof. Astarastoae in functia de rector. Tot atat de mult se intreaba lumea care vor fi prorectorii, pentru ca circula zvonuri cum ca cel putin unul din viitorii prorectori este un fost prorector din vremea prof. Burlui, care este extrem de influent in mediul universitar si medical iesean (si nu numai)!!
  Pe ultima suta de metri pensionabilii si pensionarii mai fac unele “aranjamente”: intocmesc harti care sa demonstreze o activitate pe care nu o au, isi reediteaza carti cu titlul schimbat si se coalizeaza in grupuri de interes!!
  Adevarate sunt cererile rezidentilor de mai sus ori cele privitoare la Biblioteca UMF – unde nu mai poti rezolva cu o cafea ci altfel… Sa nu mai spunem ca unele carti pe care le gaseam in urma cu catva timp, au disparut pur si simplu – prin casare!!!!???
  Constatam, cei care lucram in spitale, ca sunt unii din cei prelungiti in activitate care in ciuda faptului ca mainile le tremura, continua sa opereze sau unii cunoscuti cu antecedente psihiatrice, care sunt mentinuti in activitate, trecandu-se cu vederea desele manifestari patologice (unele chiar in public!!).
  Va fi greu, dar poate nu imposibil de rezolvat problemele universitatii!!
  Atentie la echipa cu care veti lucra!!

 33. cincinela nedelcu a scris:

  Sint o concetateana a dlui prof. Astarastoae. Fiind mai “batrana” decat dumnealui, nu cred ca ma cunoaste. Insa eu il stiu de o viata, tatal dumnealui, mi-a fost profesor de lb.romana, la Liceul Nr. 1 (pe atunci) din Falticeni. Conjunctural, am cunoscut mereu activitatea dumnealui cat si realizarile sale. Iata, acum am aflat de aceasta importanta reusita si il felicit din toata inima. Ma gindeam ce fericit este, de acolo de SUS, fostul meu dascal pentru acest binemeritat succes al fiului sau, un baietas timid, cuminte si serios, asa cum mi-l amintesc eu! Multa sanatate, mult noroc si DUMNEZEU sa va ajute in toata activitatea dvs. viitoare!

 34. Vasile Astărăstoae (@alexandra) a scris:

  Intr-adevar este necesara o reorganizare a aparatului administrativ UMF, dar aceasta nu poate fi realizata decat dupa o evaluare obiectiva. A te grabi cu masuri luate “pe genunchi” nu face nimic altceva decat sa omoare o idee. Editura UMF trebuie sa intre in circuit si in concurenta cu alte edituri iar cu aceasta ocazie va putea fi inlaturat si plagiatul. Multumesc pentru urari.

 35. gunoiul societatii a scris:

  nu are cum sa se schimbe nimic atata vreme cat,atat studentii, dar mai ales rezidentii, nu vor fi respectati. daca medicii nu ne respecta, ce pretentii sa avem de la asistente sau infirmiere, secretare si altii???
  1- ce pregatire si motivatie are un student caruia ii “preda” un preparator care a terminat de 2 luni facultatea si eventual nici n-a luat rezidentiatul, ca doar mama/tata ce-au de facut decat sa-i netezeasca drumul?!
  2- de 10 ani (6 facultate si 3-4 rezidentiat) nu auzim decat ca suntem niste prosti, lenesi, ineficienti….chiar de asa ar fi de ce nu isi asuma nimeni aceste esecuri?
  stiti ce inseamna rezidentiat?de ce ar trebui sa stau sa slugaresc in iasi?asta pot s-o fac si la Valenii de munte, nu?se presupune ca aici sunt medici si profesori mai bine pregatiti – PLATITI PENTRU INDRUMAREA NOASTRA-dar pe care din pacate ii doare-n cot. ne explica cineva ceva, discutam cazurile, ne dam cu parerea? NU.pur si simplu slujim pe plantatie si luam toate suturile.tot ce nu face asistenta, infirmiera, medicul…este de datoria noastra.noi raspundem pt tot ce-i rau.daca ramanem cu ceva, bine, daca nu – tot bine.de ce exista indrumatori de rezidentiat?ce fac ei?sau ce ar trebui sa faca?habar n-au.

 36. gunoiul societatii a scris:

  rezidentii trebuie doar sa faca, sa taca, sa inghita.dar in afara de indatoriri avem si VREUN DREPT? in 3 ani de rezidentiat n-am descoperit nici unul.nici macar concediul nu mi-l iau cand am nevoie. nici macar modulele nu pot sa mi le fac (nu se pune problema ca eventual sa decid eu clinica unde sa le fac). ni s-a spus de catre dl profesor (nu-i frumos sa dau nume) ca nu avem program de 6 sau 8 ore, ci ca programul nostru este de dimineata pana seara zilnic.vi se pare etic?
  sa te cheme sambata la 8 dimineata sa insotesti pacientul la consulturi?vi se pare etic?asta inseamna rezidentiat?asa vom ajunge medici buni?
  sa ti se fixeze 4 garzi in 9 zile – ca titular si una ca dublaj?
  si mai sunt multe.
  in primul rand profesorii ar trebui sa invete bioetica!
  daca faci dublaj sa ti se spuna ca dupa ora 22 sub nici o forma sa nu mai deranjezi medicul? sa scrii, sa prezinti si sa justifici tu internarile la raport, cand tu esti dublaj si nu tu decizi daca se interneaza sau nu?
  sunt multe si n-or sa se rezolve niciodata, oricati am pleca.

 37. Maria a scris:

  Domnule Vasile Astarastoaie, pe dvs. ar trebui sa va intereseze soarta celor care trec prin Universitatea pastorita de dvs. Problema locativa a medicilor rezidenti nu s-a rezolvat inca. Ce ati facut ca sa grabiti rezolvarea acesteia? Inainte de campania electorala cei de la ASP impreuna cu elita PNL au venit si cu mare fast au inmanat niste hartii pe care scrie “Repartitie” – hartii stampilate cu sigla Ministerului Sanatatii. A trecut mai bine de o luna de atunci si nici acum rezidentii nu sunt mutati in locuintele ANL din Bucium, care de mai bine de 3 ani trebuiau date in folosinta. Se asteapta oare alegerile parlamentare? Cu respect si incredere!

 38. Vasile Astărăstoae (@gunoiul societatii) a scris:

  Nu cred ca ati auzit vre-un rezident spunand ca eu l-as considera “prost, lenes sau ineficient”. Asemenea expresii dezonoreaza pe cel care le foloseste nu pe cel caruia ii sunt adresate. Aveti dreptate in mare masura in afirmatiile pe care le faceti, dar in acelasi timp nu trebuie sa generalizam. Cunosc suficienti medici care si acum isi manifesta recunostinta pentru modul in care indrumatorul de rezidentiat i-a invatat meserie. Si eu fac parte din cei care nu au uitat modalitatea in care prof. Scripcaru, zi de zi, in perioada secundariatului, era laturi de noi, si cu generozitate ne transmitea experienta sa profesionala. Oricum, am avut intalniri cu rezidentii si modalitatea in care se desfasoara pregatirea va constitui o prioritate absoluta. De asemenea in modificarile pe care le vom introduce in Carta UMF (pana la 1 octombrie 2008) se va specifica in mod expres ca poate da examen de preparator numai cel care a promovat examenul de intrare in rezidentiat pe specialitatea respectiva. Cat priveste bioetica, opinia mea este ca toti medicii (inclusiv profesotrii) trebuie nu sa o invete ci sa o traiasca.

 39. Vasile Astărăstoae (@Maria) a scris:

  Bine inteles ca a fost o manevra electorala din partea PNL. Dar locuintele fiind construite trebuie sa ii obligam sa acorde si spatiul. In ultimele 3 saptamani, de fiecare data cand l-am intalnit pe directorul ASP Iasi, am facut presiuni in acest sens. Sunt convins ca pana la alegerile generale din toamna, repartitiile vor deveni realitate pentru ca la aceste alegeri este nevoie si de votul dvs. Va promit ca nu voi obosi in a solicita rezolvarea problemei locative a rezidentilor.

 40. Maria a scris:

  Va multumesc pentru rspuns. De ce trebuie sa faceti presiuni in acest sens? De ce trebuie sa ii obligam sa acorde spatiul? De trei ani de cand sunt construite aceste blocuri, se mai putea gasi un amplasament si pentru altele. Nu ar trebui sa fie un lucru firesc darea locuintelor in folosinta? Chiar atat de adanca este implicarea politicului in aceste probleme care pana la urma afecteaza oameni nevinovati? Daca solutia sta doar intr-un singur om atunci nu cred ca se va rezolva vreodata aceasta problema. Cu respect.

 41. un viitor student? a scris:

  Sunt un viitor student la facultatea de medicina (sper). Am un sac de vise si sperante frumoase si un noian de entuziasm pe care imi doresc din tot sufletul sa le materializez pentru binele viitorilor mei pacienti. E in spirit crestin sa gandesti “bine faci, bine gasesti”.
  M-am bucurat cand am auzit ca veti fi rector si ca voi avea sansa sa studiez intr-o universitate pe care cred ca veti incerca sa o readuceti la locul ei firesc in perceptia semenilor nostri. Colegii mei imi spun ca Medicina e un sistem patriarhal in care nu poti patrunde pe baza de onestitate, munca si respect al valorii.
  M-am ingrozit de ce scrie “gunoiul societatii”.
  Domnule rector, oare voi intra la Medicina sau in Tunelul groazei?

 42. Vasile Astărăstoae (@un viitor student?) a scris:

  Nu cred ca odata cu stabilirea unor reguli strice si a transparentei va mai exista un sistem patriarhal in care nu poti patrunde pe baza de onestitate, munca si respect al valorii. Dealtfel la UMF Iasi exista foarte multe cadre didactice care s-au afirmat respectand aceste repere. Nu fii ingrozit si realizeaza-ti idealul!

 43. un viitor student? a scris:

  Multumesc mult pentru raspuns!
  Intre timp am devenit student UMF fiind printre primii admisi.
  Cred ca va veni o zi cand ne vom stange mana cu RESPECT.

 44. gunoiul societatii a scris:

  multumesc ca mi-ati raspuns.
  in ceea ce priveste carta umf, de acord ar fi o imbunatatire sa fie preparatori doar cei care au promovat rezidentiatul.dar chiar credeti ca e suficient? nu ar trebui sa fie macar in an terminal sau chiar specialist?
  repet: ce poate preda unul care in urma cu vreo 3 luni era chiar el student. nu suntem chiar asa fraieri. fiul lui …. si fiica lui, chiar cu rezidentiatul luat primul lucru dau concurs de preparator si se inscriu la doctorat. si apoi cica nu mai au timp de munca de rezident, ca doar suntem noi restul pe plantatie.

 45. rezidentul a scris:

  @gunoiul societatii. Din pacate sub denumirea pe care ai ales-o stam peste 90% din rezidentii ramasi in Romania. Felicitari tinerilor plini de entuziasm care au ales medicina din placere si din necunoastere sau ignorare a realitatii romanesti (daca insa au reusit si au de gand ca ulterior sa emigreze in tari civilizate, felicitari sincere!). Ar trebui sa ii avertizam ca in Romania ii asteapta sacrificarea tineretii, o saracie crunta, umilinte nemasurate si perspective sinistre. Ce-a spus gunoiul societatii (nu mai pun in ghilimele, si subcsriu si eu) sunt mici franturi dintr-o realitate cu mult mai mizerabila… Rusine celor care distrug atatea tinereti…

 46. un student a scris:

  Fac parte dintre cei care au ales medicina dintr-o chemare interioara. Am citit mult din ce s-a scris pe internet despre situatia actuala a medicului roman dar in acelasi timp am fost atent si la situatia inginerului sau economistului roman si am vazut ca de fapt lucrurile nu difera prea mult, din pacate. Asa ca am ales in conditii de cunoastere a realitatii (desi sunt constient ca viitorul imi poate oferi deziluzii crunte).
  Plec la drum cu ideea ca aici m-am nascut deci aici e locul meu, oricati medici chinezi ar aduce sistemul nostru politic corupt sau aservit.
  De asemenea cred si sper ca lucrurile se pot schimba daca noi cei care gandim in acest mod am fi uniti si am putea sa ne exprimam si sa actionam.
  Domnule rector, daca cititi tot ce scriem noi si daca veti actiona, cu parghiile pe care le aveti, conform constiintei dv., atunci tot am facut un pas inainte, iar semnalul dat de dv. poate fi exemplu si pentru altii.
  Oricate exemple negative avem in fata, noi cei mai tineri aspiranti la titlul de medic, avem dreptul sa fim optimisti si sa speram.

 47. student a scris:

  CATEVA LUCRURI CARE POATE OR SA VA DEA DE GANDIT…SPER

  http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=252835

 48. absolvent umf 2008 a scris:

  Domnule Rector,

  Va rog cu insistenta sa luati atitudine in ceea ce priveste situatia locurilor scoase la rezidentiat in Iasi.Munca timp de 6 ani a unei intregi generatii este aruncata la gunoi.Este inadmisibil ce se intampla!

  Va multumesc

Comentează acest articol