Am condamnat mereu legea de aprobare a Memorandumului de intelegere intre statul romani si Rompetrol. CCR a consfiintit acest lucru si a declarat legea USL neconstitutionala.
Este reprobabil modul in care USL a incercat sa ascunda sub presul parlamentului esecul negocierilor guvernamentale.
Guvernul a acceptat ca statul sa incaseze în 10 ani,doar 270 din cele 760 de milioane de dolari cu care a creditat Rompetrol în 2003 primind in schimb perspective incertă că, din cei 18% cu care rămâne acţionar în companie, va mai scoate candva profit.
Pana si un copil de gradinitia ar fi avut mai mult succes si nu ar fi cedat, după o lună de negociere, pentru 200 de milioane de dolari, 26,69% din pachetul de 44,6% pe care Rompetrol i l-a pus pe masă în 2010, în contul datoriei de 690 de milioane la acea vreme. Pana si un copil nu ar fi acceptat doar compesantii pe hartie in fonduri de investitii iluzorii care să susţină financiar dezvoltarea rafinăriei.
Dar doar un copil ar fi fugit de raspundere si ar fi pasat esecul printr-o lege in parlament, Asa ca in octombrie proiectul de lege privind aprobarea Memorandumului de intelegere incheiat intre statul roman si The Rompetrol Group N.V. a fost adoptat de coalitia de guvernare prin votul a 79 de senatori.
Transmit azi condeleante hraparetei clientilei de partid a USL ce nu va mai putea profita de banii sifonati in defavoarea poporului roman si cer guvernului Ponta sa-si asume raspunderea nu doar pe descentralizare ci si pentru afacerile paguboase Oltchim, CFR Marfa, Rosia Montana si Rompetrol
Consider ca decizia CCR este binevenita pentru ca aduce speranta intr-un moment al coruptie si al clientelismului politic.
CCR aduce speranta
Leave a reply