Din cele cinci locaţii ale lui Nichita pentru spitalul de urgenţă, Bucureştiul va alege două: Clujul şi Craiova. Atât! Şi de ce Bucureştiul şi nu Iaşul să aleagă amplasamentul? După vizita de la Iaşi actualul ministru de la sănătate a văzut cu stupoare că, după mai bine de douăzeci de ani, primarul şi cetăţeanul fără de onoare nu au fost în stare să stabiliească măcar o locaţie. În fond, doar la Iaşi lucrurile impotante au nevoie de timp. Aştia doi cred că ne mai pot prosti. Cred că am uitat ce ne-au spus de atâtea ori?
După ce au discutat cu ministrul Cepoi, au ,,rezolvat” prospăt înfiinţatul spital din Copou. L-au desfiinţat. După ce a discutat cu Ponta despre autostradă şi aeroport, le-a rezolvat prin defazare. Acum ,,rezolvă” şi cu spitalul regional. Ăsta era prin proiectul PSD şi prin 2008 la primărie şi în 2012, tot la primărie dar în varianta USL. Am avut două guverne, un ministru al sănătăţii, un primar puternic, un cetătean fără de onoare şi ce folos? Un zero pentru Iaşi!
Singura speranţă rămânem noi. Trebuie să punem presiune, prin acţiuni concrete, pe cei care ne conduc pentru urgentarea rezolvării acestei probleme. De aceea am început o campanie de strângere de semnături de susţinere pentru construirea unui nou spital pentru ieşeni în special, dar de care vor beneficia toţi moldovenii. Voi depune legea atunci când reuşim să strângem 25000 de semnături.
Dacă Spitalul de Urgenţă nu începe să fie construit în acest an cu fonduri europene, vom mai putea lua în discuţie abia din 2020 o asemenea investiţie, în viitorul exerciţiu financiar. Acum este momentul să insistăm. Împreună putem reuşi.
Cele mai probabile locaţii ale spitalului regional de urgenţă
Leave a reply