Cenzura nu mai e doar un accident izolat. Ea devine o traditie in presa romaneasca.
Poate ca nu va dati seama, inca nu va dati seama, dar a inceput noul regim creat dupa un vechi slogan: ,,cine nu e cu noi e impotriva noastra”.
Un jurnalist a fost dat afara de la un post TV dupa ce a indraznit sa-si exprime, in viata privata, in afara locului de munca, parerile despre lideri politici.
Scurt si la obiect, a fost executat de comunistoizi si, se vede treaba ca, in noua societate multilateral dezvoltata, noului om nou nu ii va mai fi respectata libertatea de expresie prevazuta in articolul 30 din Constitutia Romaniei.
Nu am crezut niciodata ca sunt capabili si de asa ceva! E grav, foarte grav si foarte periculos. Bataile si lanturile din beciurile securitatii s-au metamorfozat in lanturi economice.
Efectul e acelasi: gura iti este astupata. Si nu e valabil doar in presa. Functioneaza si in spitale, scoli sau administratie. Pentru ca incalci omerta si fluieri in biserica esti hartuit si agresat de tot felul de institutii conduse de cei numiti politic si pana si dreptul la munca iti este suspendat. Orice pretext e bun, poate fi folosit orice, pana si o postare pe facebook.
O sansa pentru presa care mai are curajul sa se lupte e adoptarea proiectului meu de lege privind crearea fondului special pentru jurnalismului de investigatie, ce va asigura atat un nou instrument de lupta impotriva coruptiei cat si limitarea presiunilor politicului in activitatea jurnalistica.
Concret, prin aceasta lege, toti cei care aduc la cunostiinta publica prin utilizarea oricarui mediu de informare (publicatii, online, radio, televiziune) sau prin plangeri adresate in mod direct organelor de cercetare si urmarire penala orice acte de coruptie, abuz in serviciu, delapidare, primire de foloase necuvenite, evaziune fiscala sau a oricaror actiuni sau inactiuni prevazute de legea penala in vigoare, ce prin natura lor, prejudiciaza bugetul de stat au dreptul sa primeasca din Fondul Special pentru Jurnalismul de Investigatie, o finantare egala cu 2% din valoarea prejudiciului, in maxim 30 de zile de la varsarea sumelor recuperate la bugetul de stat.
va felicit pt. initiativa !
eu am semnalat prin plangeri adresate institutiilor statului, presei, organelor judiciare, abuzurile care se comit in sistemul de probatiune din Romania, am devoalat dictatura instapanita in serviciul de probatiune de pe langa tribunalul Arad si mi s-a pus pumnul in gura prin eliberarea din functia de consilier de probatiune. Nu inainte de a fi fost cercetata disciplinar, batjocorita de Pasti si eliberata din functie pentru pretextul de a fi influentat o hotarare judecatoreasca. Apoi am aflat ca am fost cercetata penal in urma multiplelor plangeri penale ce mi s-au incropit, inclusiv pentru constituire de grup infractional. Am fost monitorizata, supervizata, super/supervizata. Pentru ca am incercat sa semnalez indepartarea de normalitate. N-am rezolvat nimic. Nici macar adevarul de a fi fost supusa acestor tehnici odioase nu a iesit la iveala…