Sunteti de acord?! Betivii beau si se trateaza pe banii dumneavoastra. Nu ar fi bine sa plateasca? Peste 80% dintre cei care uita sa numere paharele si ajung la urgente nu sunt asigurati asa ca, transportul cu salvarea, evaluarile clinice si paraclinice, explorarile imagistice si de laborator, tratamentele perfuzabile sunt platite de fiecare dintre noi. Acesti bani ar putea fi folositi pentru imbunatatirea conditiilor in care sunteti tratati.
De aceea am inititiat un proiect de lege ce prevede ca, dupa ce sunt tratati, petrecaretii sa plateasca sau sa presteze munca in folosul comunitatii.
Doar in primele patru luni din 2014 au fost tratati 347 de cetateni in urma consumului excesiv de alcool.
Adica aproape 3 in fiecare zi. Si inca nu a inceput tulburelul si nici nu am numarat accidentele, agresiunile sau afectiunile favorizate sau agravate de consumul de alcool si nici cazurile in care personalul medical a fost agresat sau impiedicat sa-si faca datoria si nici cazurile in care a a fost necesara interventia politiei. Alte cheltuieli. Tot din buzunarul nostru.
Principiul solidaritatii pe care se bazează legea sanatatii a fost transformat in discriminarea pozitivă a acestor cazuri pentru ca, in timp ce pacientii bolnavi de cancer nu au mediamente iar varstnicii sunt supusi coplatii, preferam sa deconteze aceste cheltuieli din fondul si asa redus al asigurarilor de sanatate.
Coplata pentru cei tratati in urma exceselor bahice reprezinta decontarea examenului clinic si paraclinic, a determinarilor toxicologice si a masurilor terapeutice efectuate in unitatile sanitare in cazul pacientilor cu abuz de alcool si poate fi modificata prin ordinul comun al ministrului sanatatii si al justitiei.
Concret coplata pentru abuz de alcool se deconteaza la iesirea din spital si are valoarea de 500-1000 de lei sau 50 -100 de ore de munca la prima prezentare. Aceasta se dubleaza la repetarea abuzului in mai putin de un an. Sumele colectate vor fi utilizate de unitatile sanitare pentru inbunatatirea conditiilor de tratament din sanitare.
Consider ca este normal ca cei ce ajung la spital in urma consumului abuziv de alcool sa plateasca, dupa ce au fost tratati, macar o parte din ingrijirile acordate fie in bani sau in ore de munca in folosul comunitatii. Poate ca astfel s-ar reduce si numarul acestor cazuri si poate ati astepta mai putin atunci cand ajungeti la urgente.
Cum ajung unii sa bea pe banii dumneavoastra?
Leave a reply