Stimate coleg,
Pe 29, 30 noiembrie şi 1 decembrie urmează votul pentru conducerea Colegiului. Modul de organizare şi regulamentul de desfăşurare ridică însă cinci mari semne de întrebare privind celeritatea acestui proces. Solicit modificarea datei acestor alegeri şi a regulamentului pentru respectarea principiilor democratice şi a egalităţii tuturor membrilor aşa cum prevede articolul 8 din Statut.
1. Nici n-am apucat bine să anunţ că voi candida la preşedenţia Colegiului şi constat că Registrul medicilor a fost trecut la secret pe site-ul CMR pentru a împiedica desfăşurarea campaniei electorale. Până acum http://www.u6team.ro/registru/ permitea vizualizarea tuturor medicilor din fiecare judeţ. Acum nu mai arată nimic. Am făcut mai multe cereri pentru eliberea unui duplicat a acestui registru şi publicarea pe site pentru a vă putea transmite cele trei obiective clare a viitorului mandat: condiţii de muncă adecvate, salarizare corespunzătoare şi desfiinţarea feudelor baronilor din sănătate. Nici astăzi aceste solicitari nu au fost respectate. Şi asta în ciuda faptului că Statutul Colegiului Medicilor din România din 30.03.2012 stabileşte cât se poate de clar la Cap II Art. 10 alineatul 2 că ,,Membrii Colegiului Medicilor din România sunt înscrişi în Registrul medicilor din România, care se publică pe site-ul oficial al colegiului.” Absenţa lui ridică primul mare semn de întrebare privind corectitudinea organizării acestor alegeri.
2. Data alegerilor a fost modificată într-un weekend prelungit pentru a descuraja participarea. Decizia iniţială din iulie stabilea că zilele în care urmează să se exprime votul sunt joi, vineri şi sâmbătă între 19-21 noiembrie. Mai précis două zile lucrătoare şi o zi liberă. Ulterior, în septembrie, zilele de vot au fost schimbate între 29 noiembrie şi 1 decembrie. Toate cele trei zile sunt libere. Miza acestei schimbări este cât se poate de clară. Mulţi medici, mai ales rezidenţi, vor opta pentru petrecerea acestor zile alături de familie sau de prieteni.
3. Alegerile se desfăşoară pe durata a trei zile. Nici măcar Constituţia nu a fost votată într-un asemenea interval de timp! Sunt mari semne de întrebare privind monitorizarea procesului electoral şi asigurarea securizării urnelor.
4. Corectitudinea supravegherii alegerilor este profund viciată. Membrii comisiilor electorale, cei care ar trebui să asigure un proces elector corect, sunt propuşi chiar de Biroul consiliului, adică de actualul organ de conducere. E ca şi cum la alegerile parlamentare doar partidul de guvernământ ar asigura supravegherea procesului electoral. Mai crede cineva în imparţialitatea acestor comisii? Dacă ar fi fost o minimă intenţie de corectitudine comisiile electorale ar fi fost formate din reprezentanţii desemnaţi de toţi candidaţii.
5. Acest mod de desfăşurarea vizează menţinerea pe funcţii sine die a actualei conduceri. Camera Deputaţilor a adoptat la viteză, în mai puţin de două săptămâni, un proiect de lege ce permite un număr nelimitat de mandate.
Îţi propun să acţionăm împreună pentru bunăstarea acestei profesii.
Pentru început e nevoie doar de alegeri corecte şi de un singur vot: al tău!
Dacă eşti de acord trimite acest mesaj mai departe.
Dr.Tudor Ciuhodaru
Mă puteţi contacta:
0744236510
tudorciuhodaru@yahoo.co.uk
https://www.facebook.com/TudorCiuhodaru
http://lookmedica.ro/blog/ciuho/
Îţi convine statu-quoul sau vii la vot?
Leave a reply