Ieri, zeci de studenti voluntari care s-au alaturat proiectului CIRTITA de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan au afisat in mijloacele de transport in comun sigla si datele de contact ale acestui proiect pentru a informa populatia de existenta Centrului Integral Regional de Tratamente, Intoxicatii, Traume si Arsuri.
Proiectul initiat de medicii de la Spitalul de Urgente Sf. Ioan, Centrul Integrat Regional de Tratamente, Intoxicatii, Traume si Arsuri (CIRTITA), se afla deja la a doua etapa de promovare. Ieri, zeci de studenti voluntari care activeaza in cadrul proiectului CIRTITA au afisat in mijloacele de transport in comun sigla si datele de contact ale acestui proiect. Actiunea s-a desfasurat sub sloganul "Un oras albastru de sarbatori". Coordonatorul si initiatorul proiectului, dr. Tudor Ciuhodaru, seful Unitatii de Primire Urgente de la spitalul mentionat, a demarat aceasta etapa de promovare pentru a informa populatia de existenta Centrului Integral Regional de Tratamente, Intoxicatii, Traume si Arsuri, ce activeaza la Spitalul de Urgente Sf. Ioan. Mii de persoane au semnat pentru demararea acestui proiect si infiintarea unui Centru Regional in care functioneaza si Centrul de suicidologie.
"Astazi (ieri - n.r.) s-a declansat etapa a doua de promovare a proiectului CIRTITA, sub sloganul «Un oras albastru de sarbatori». Zeci de studenti voluntari ai proiectului CIRTITA s-au prezentat la capetele de linie ale mijloacelor de transport in comun pentru a afisa sigla si datele de contact ale proiectului, mail cartita_urgente@yahoo.com, telefon 0744-236.510, 0730-900.387. Imediat dupa avizul dispeceratului, zeci de afise au fost raspandite in cateva ore prin autobuzele si tramvaiele din Iasi. Este extrem de important pentru populatie sa afle ca in Iasi functioneaza deja un astfel de centru", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru. Medicii de la Spitalul de Urgente au decis sa puna in aplicare un astfel de proiect pentru toata regiunea Moldovei datorita numarului mare de persoane ce ajung zilnic la acest spital cu tentative de suicid. Dupa cum a afirmat dr. Tudor Ciuhodaru, in ultimele saptamani, zilnic, intre 10 si 15 persoane sunt tratate dupa ce au incercat sa se sinucida. In cadrul proiectului CIRTITA, pacientii vor beneficia gratuit de consiliere psihologica tocmai pentru a evita o noua tentativa de suicid. "De cele mai multe ori, persoanele care ajung la noi cu tentative autolitice sunt in stare grava. Deseori, echipa medicala face eforturi uriase pentru a salva viata unor astfel de persoane. In ultimii ani numarul persoanelor care recurg la tentative de suicid a crescut si de aceea am hotarat sa infiintam Centrul Integral Regional de Tratamente, Intoxicatii, Traume si Arsuri. La initiativa noastra s-au alaturat si reprezentantii autoritatilor locale, sistemului sanitar iesean, Inspectoratul de Politie, Centrul Antidrog, Directia de Asistenta Comunitara", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.
Sursa: Ziua de Iasi (Magda Olteanu)
Proiectul CIRTITA a intrat in a doua etapa de promovare
Leave a reply