Managerul Spitalului de Urgenţe “Sf. Ioan”, împreună cu şefii clinicilor şi deputatul PD-L Petru Movilă, au anunţat marţi că în cursul săptămânii viitoare vor începe demersurile oficiale către Ministerul Sănătăţii Publice (MSP) , pentru a se muta în clădirea din curtea spitalului, clădire destinată Institutului de Oncologie.
“Aceea clădire a fost proiectată la început ca Spital Regional de Urgenţe. In spitalul nostru cea mai mare problemă este lipsa spaţiilor, iar singura soluţie viabilă este relocarea unei părţi din spital în clădirea nouă. Nu suntem împotriva Institutului de Oncologie şi ştim că un astfel de centru este important, dar ambele structuri pot funcţiona în aceea clădire”, a spus dr. Lucian Popa, managerul Spitalului de Urgenţe “Sf. Ioan”.
Şeful Unităţii de Primire a Urgenţelor (UPU) a făcut un apel către MSP.
“Să nu uităm că am avut anul trecut peste 30 000 de pacienţi şi că suntem iniţiatorii Centrului Integrat Regional de Tratamente Intoxicaţii Traume şi Arsuri (CIRTITA). Cerem MSP-ului să ne ajute să ne mutăm, cât mai curând, în clădirea nouă”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful UPU.
Deputatul PD-L, Petru Movilă, cunoscut ca unul dintre iniţiatorii Institutului de Oncologie, susţine acum ideea ca ambele structuri să funcţioneze în aceiaşi clădire.
“In clădirea nouă este loc pentru amândouă spitale. Problema trebuie rezolvată repede, şi sunt convins că anul acesta se va rezolva. Bani pentru clădire sunt prevăzuţi în bugetul pe 2009, şi să nu uităm că suntem trei parlamentari din Iaşi în Comisia de Sănătate care susţin acest proiect, deci nu ar trebui să existe probleme”, a declarat Movilă.
Şefii clinicilor din Spitalul de Urgenţe se plâng că spaţiul de cazare este insuficient, la fel ca sălile de operaţii.
“La ortopedie avem o singură sala de operaţii. Intr-o zi, recent, am avut 50 de pacienţi, dintre care 14 au necesitat operaţie. Nu am putut opera în aceea zi decât cinci dintre ei, iar restul au fost operaţi cum s-a putut, pe parcursul a câteva zile, pentru că mai erau programate intervenţii în aceea sală. Se ştie că indicat este ca un astfel de pacient să fie operat în primele 24 de ore”, a spus dr. Ovidiu Alexa, şeful Clinicii de Ortopedie- Traumatologie la Spitalul “Sf. Ioan”.
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă consideră ca mutarea lor va fi o soluţie pentru problema plimbării pacienţilor din clinică în clinică.
“Intotdeauna, şi pentru orice, Spitalul de Urgenţe a fost deschis.Cazurile sunt preluate promt şi sunt rezolvate eficient, însă nu aveam spaţiu. Este cazul să terminăm cu mutatul pacienţilor din clinică în clinică, iar mutarea în clădirea nouă va fi un real ajutor pentru toată Moldova”, a spus dr. Adrian Pantazescu, şeful clinicii de Chirurgie Generală. A.O
sursa:iasicastiga.ro
Spitalul de Urgenţe începe demersurile oficiale pentru a se muta în clădirea destinată Institutului de Oncologie
Leave a reply