Concluzia privind sursa infecţiei bebeluşilor din Argeş. Date certe. 1. Vorbim de o boală diareică acute cu transmitere digestivă prin contact cu alimente, obiecte sau mâini contaminate, chiar de un purtător sănătos al bacteriei. 2. Toţi copiii sub doi ani au trecut prin acelaşi UPU. Sunt la vârsta la care bagă cu uşurinţă orice în gură şi toţi au intrat în contact cu lenjeria, instrumentarul şi personalul medical, de la medici până la infirmiere.
Vă las să trageţi singuri o concluzie.
Reamintim că singura măsură eficientă de prevenţie este educaţia pentru sănătate. Respectaţi cu stricteţe regulile de igienă individuală şi a celor legate de manipularea, prepararea şi depozitarea alimentelor. Şi când mă gândesc că legea Ciuhodaru privind predarea acesei materii zace şi acum în parlament.
Recomandăm:
1. Spălatul corect al mâinilor cu apă şi săpun, minim 30 de secunde, pe ambele feţe, insistând pe pliurile de flexie şi unghii, de fiecare dată când schimbaţi scutecele sau hainele copilului, utilizaţi toaleta sau gătiţi.
2. Utilizaţi scutecele de unică folosinţă, prosoapele individuale.
3. Spălaţi periodic cu dezinfectant robinetele chiuvetelor şi toaletele sau cada.
4. Spălaţi atent ustensilele (cuţite, furculiţe, farfurii) şi recipientele din bucătărie înainte şi după ce vin în contact cu alimentele cu risc.
5. Consumaţi doar apă din surse sigure, carne preparat suficient termic, lapte pasteurizat, legume şi fructe spălate corespunzător sub jet de apă.
Vă las să trageţi singuri o concluzie.
Leave a reply